11 ianuarie 2012

Pathetic...




click pe imagine pentru dimensiunea maximă 

Ziua Veche - Noua meserie a lui Traian Băsescu. Bucătar la Ambasada Chinei (FOTO)



Să trăim bine !
Editorial de Paul Everac (2009)

[...] Inainte vreme (si jur ca nu sunt foarte nostalgic!) oamenii se ocupau mai putin de budinci, fiindca faceau hidrocentrale. Asta era slabiciunea lor: de dimineata pana seara, hidrocentrale! Cu lanolina se ocupau mai amestecat, isi dirijau mintea spre agricultura si irigatii. N-aveau atata timp nici pentru bucuriile si dramele orbitoare ale sexului, care e chiar substanta vietii noastre terestre si a fost repus mai recent in depline drepturi. Pai fara sex in reclame si in librarii, in filme si piese de teatru, unde am ajunge? Viata ori e dulce, pricopsita si muiata in placere, ori nu mai e deloc. De-aia s-au dus pe copca prapaditii dinainte: nu stiau sa traiasca! N-aveau nici bucatarie ca lumea, nici suficiente excitatii si exhibitii sexuale. Desfasurau la teatru roluri grele, probleme. Ziua stateau sa munceasca. Erau fugariti sa intreprinda ceva serios, sa invete, sa se poarte si sa discute cu fereala. Ii puneau la rigori, le impuiau capul cu datorii catre tara
   Hidrocentrale? - ce sa faci cu ele? Fabrici, - ce sa faci cu ele? Mai bine budinci, creme si alivenci. Decat un trai prost, mai bine unul dulce. Decat un Hatman Dragomir sarac, mai bine un ciocoflender bogat. Decat roluri sa te doara capul, mai bine glumite. Decat sa cultivi ogoare, mai bine sa tai pe furis paduri. Decat sa construiesti vapoare, mai bine le lichidezi pe nimic. Delectarea, sexul, o cafeluta buna dupa, cu un coniac de 5 stele, asta e temeiul vietii! Vinete gratinate, parjoale cu enibahar.
   Hidrocentralele le vindem, le-am si vandut (in paguba), au fost un vis rau, aspru. Cu fabricile chinuitoare am dat, cu cele mai multe, de pamant. Ne puneau, badaranii, sa ne stapanim gura; acum, slava Domnului, e sloboda, spune numai filosofii, da retete, face critica constructiva, vorbeste subtire.
   Cum sa nu vrei Revolutie in asemenea conditii? Cum sa nu vrei Reforma? Stam foarte bine, bucataria romaneasca e super. Isi dau contributia marii nostri artisti si filosofi, tot ce are mai bun natia asta e cu nasul in cuptor! Si cu sexul la promenada! Sa tot traim!

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pun si eu pe blog...

Crystal Clear spunea...

"Vinete gratinate, parjoale cu enibahar."...

Ma stric de ras, de fiecare data cand citesc...

Riddick spunea...

Avea condei, moşu'.

Crystal Clear spunea...

Era un Maestru, fara discutie..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: