08 octombrie 2011

Ponta: "în 2014 intră în funcţiune regiunile"



Varianta USL înşeală, "păstrând" judeţele, dar acestea se vor subordona, de fapt, regiunilor ! Atenţie mare la referendum, cum am mai spus:

''Pe baza celor opt regiuni de dezvoltare existente şi funcţionale deja, trebuie făcute în perioada 2013, este perioada de pregătire, în 2014 intră în funcţiune regiunile, dar cu două lucruri: cât mai multe atribuţii de la judeţe şi cât mai multe atribuţii de la guvernul central. Guvernul central trebuie să dea regiunilor cât mai mult din atribuţiile care nu revin în mod normal Bucureştiului'', a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Acesta a apreciat că, în 2011, România este o ţară mult mai centralizată şi mai centralistă decât în 1989.

''Orice primar de la Sălaj, de la Botoşani, de la Arad se duce şi stă la coadă, la o coadă mare de primari, în biroul unui ministru din Bucureşti, de obicei în biroul aceleiaşi doamne ministru. Şi stau acolo la coadă ca să le semneze doamna ministru un drum comunal, o piscină rurală din care beau animalele apă, o telegondolă şi aşa mai departe'', a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD crede că nu se pot desfiinţa judeţele actuale, ''pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale''.

''Dar trebuie să faci pe cele opt regiuni actuale trebuie să faci regiuni cu cât mai multe atribuţii de la Bucureşti, de la guvernul central, şi de la judeţe. (...) Nu se vor desfiinţa judeţele şi vom face regiuni în 2013, pentru ca, în 2014, să aibă deja guvern regional, adică consiliu regional, preşedinte al regiunii şi atribuţii cât mai multe date de la guvernul central'', a conchis liderul social-democrat.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ahaaaa....nu mai desfiinteaza judetele dar infiinteaza inca 8-12 regiuni....
Si cand li se va implini visul sa unasca UE cu Eurasia, vor infiinta inca vreo 20 de euroasiaticoregiuni, iar cand vor uni globul,vor infiinta inca vreo 50 de globoregiuni ,iar cand vor infiinta imperiuluniversal , vor infiinta universoregiuniuni,apoi poliversregiunile, s.a.m.d .... ;)

Riddick spunea...

Ca să o digere mai uşor bizonu', ba chiar să-i placă. E clar că vor să treacă măgăria în Constituţie, eu, unul, am ştiut asta de la bun început.

Crystal Clear spunea...

Fara nici o indoliala !

Riddick spunea...

A scăpat-o Ioan Rus, de la PSD (unul din marii "regionalişti"), că "ar fi trebuit făcut pasul încă de la referendumul din 2003".

Crystal Clear spunea...

Daaa, o mare scapare a lor...

ioana spunea...

ce nebunieeeeeeeeee

Riddick spunea...

O nebunie periculoasă, dar pe care am putea-o bloca.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: