08 octombrie 2011

Ponta: "în 2014 intră în funcţiune regiunile"



Varianta USL înşeală, "păstrând" judeţele, dar acestea se vor subordona, de fapt, regiunilor ! Atenţie mare la referendum, cum am mai spus:

''Pe baza celor opt regiuni de dezvoltare existente şi funcţionale deja, trebuie făcute în perioada 2013, este perioada de pregătire, în 2014 intră în funcţiune regiunile, dar cu două lucruri: cât mai multe atribuţii de la judeţe şi cât mai multe atribuţii de la guvernul central. Guvernul central trebuie să dea regiunilor cât mai mult din atribuţiile care nu revin în mod normal Bucureştiului'', a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Acesta a apreciat că, în 2011, România este o ţară mult mai centralizată şi mai centralistă decât în 1989.

''Orice primar de la Sălaj, de la Botoşani, de la Arad se duce şi stă la coadă, la o coadă mare de primari, în biroul unui ministru din Bucureşti, de obicei în biroul aceleiaşi doamne ministru. Şi stau acolo la coadă ca să le semneze doamna ministru un drum comunal, o piscină rurală din care beau animalele apă, o telegondolă şi aşa mai departe'', a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD crede că nu se pot desfiinţa judeţele actuale, ''pentru că reprezintă anumite identităţi regionale şi culturale''.

''Dar trebuie să faci pe cele opt regiuni actuale trebuie să faci regiuni cu cât mai multe atribuţii de la Bucureşti, de la guvernul central, şi de la judeţe. (...) Nu se vor desfiinţa judeţele şi vom face regiuni în 2013, pentru ca, în 2014, să aibă deja guvern regional, adică consiliu regional, preşedinte al regiunii şi atribuţii cât mai multe date de la guvernul central'', a conchis liderul social-democrat.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ahaaaa....nu mai desfiinteaza judetele dar infiinteaza inca 8-12 regiuni....
Si cand li se va implini visul sa unasca UE cu Eurasia, vor infiinta inca vreo 20 de euroasiaticoregiuni, iar cand vor uni globul,vor infiinta inca vreo 50 de globoregiuni ,iar cand vor infiinta imperiuluniversal , vor infiinta universoregiuniuni,apoi poliversregiunile, s.a.m.d .... ;)

Riddick spunea...

Ca să o digere mai uşor bizonu', ba chiar să-i placă. E clar că vor să treacă măgăria în Constituţie, eu, unul, am ştiut asta de la bun început.

Crystal Clear spunea...

Fara nici o indoliala !

Riddick spunea...

A scăpat-o Ioan Rus, de la PSD (unul din marii "regionalişti"), că "ar fi trebuit făcut pasul încă de la referendumul din 2003".

Crystal Clear spunea...

Daaa, o mare scapare a lor...

ioana spunea...

ce nebunieeeeeeeeee

Riddick spunea...

O nebunie periculoasă, dar pe care am putea-o bloca.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: