06 octombrie 2011

Plătim morţi ambulanţi ca să ne reprezinte !



Delegaţia română la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei ar fi tăcut mâlc, la dezbaterea raportului privind aşa-zisele "închisori CIA" de pe teritoriul României, ba doi-trei chiar ar fi votat favorabil raportul Marty !

Asta, după afirmaţiile lui Ioan Mircea Paşcu (europarlamentar S&D/PSD):

"Ce aflu ulterior? Ca delegatia noastra – din care faceau, se pare, parte, printre altii, dna Stavrositu (PDL), Viorel Badea (PDL), Cristian David (PNL), Ionut Stoian (PNL), Pantaru (PSD) si, dl. Titus Corlatean, presedintele Comisiei de afaceri externe a Senatului Romaniei – a tacut malc!? Sigur, nu dl. ambasador era cel care trebuia sa vorbeasca, ci membrii delegatiei, pe care, dupa cat se vede, nu a reusit sa ii sensibilizeze. Sigur, chiar daca dna Stavrositu – ultima din delegatia Romaniei inscrisa la cuvant – intervenise deja, se putea cere o interventie de procedura (point of oder), prin care sa i se solicite deputatului ungur sa si produca asa-zisa mea declaratie. Acest lucru nu s-a intamplat insa".

UPDATE:

Votul la rezoluţia privind "Raportul Dick Marty", despre aşa-zisele "închisori CIA" (inclusiv din România), la Consiliul Europei (6 octombrie 2011).

Votul delegaţiei României:
Pentru: Tudor Panţîru (PSD)
Abţinere: Titus Corlăţean (PSD)
Împotrivă: Viorel Riceard Badea (PDL), Florin Iordache (PSD), Maria Stavrositu (PDL), Ionuţ-Marian Stroe (PNL)

- Textul rezoluţiei 1838
- Lista de vot

4 comentarii :

MacGregor spunea...

http://www.presseurop.eu/ro/content/article/1030391-guido-strack-caderea-unui-euro-functionar-corect

Riddick spunea...

A, da, interesant cazul, citisem deja.

Crystal Clear spunea...

Vorbim de discriminare....

"Strack nu poate decât să viseze la asta, pentru că tocmai lui, ca funcţionar al UE, îi este închis drumul către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg pentru că UE, contrar statelor membre, nu a semnat Convenţia europeană de apărare a drepturilor omului."

Riddick spunea...

Ironia supremă. ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: