06 octombrie 2011

Plătim morţi ambulanţi ca să ne reprezinte !



Delegaţia română la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei ar fi tăcut mâlc, la dezbaterea raportului privind aşa-zisele "închisori CIA" de pe teritoriul României, ba doi-trei chiar ar fi votat favorabil raportul Marty !

Asta, după afirmaţiile lui Ioan Mircea Paşcu (europarlamentar S&D/PSD):

"Ce aflu ulterior? Ca delegatia noastra – din care faceau, se pare, parte, printre altii, dna Stavrositu (PDL), Viorel Badea (PDL), Cristian David (PNL), Ionut Stoian (PNL), Pantaru (PSD) si, dl. Titus Corlatean, presedintele Comisiei de afaceri externe a Senatului Romaniei – a tacut malc!? Sigur, nu dl. ambasador era cel care trebuia sa vorbeasca, ci membrii delegatiei, pe care, dupa cat se vede, nu a reusit sa ii sensibilizeze. Sigur, chiar daca dna Stavrositu – ultima din delegatia Romaniei inscrisa la cuvant – intervenise deja, se putea cere o interventie de procedura (point of oder), prin care sa i se solicite deputatului ungur sa si produca asa-zisa mea declaratie. Acest lucru nu s-a intamplat insa".

UPDATE:

Votul la rezoluţia privind "Raportul Dick Marty", despre aşa-zisele "închisori CIA" (inclusiv din România), la Consiliul Europei (6 octombrie 2011).

Votul delegaţiei României:
Pentru: Tudor Panţîru (PSD)
Abţinere: Titus Corlăţean (PSD)
Împotrivă: Viorel Riceard Badea (PDL), Florin Iordache (PSD), Maria Stavrositu (PDL), Ionuţ-Marian Stroe (PNL)

- Textul rezoluţiei 1838
- Lista de vot

4 comentarii :

MacGregor spunea...

http://www.presseurop.eu/ro/content/article/1030391-guido-strack-caderea-unui-euro-functionar-corect

Riddick spunea...

A, da, interesant cazul, citisem deja.

Crystal Clear spunea...

Vorbim de discriminare....

"Strack nu poate decât să viseze la asta, pentru că tocmai lui, ca funcţionar al UE, îi este închis drumul către Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg pentru că UE, contrar statelor membre, nu a semnat Convenţia europeană de apărare a drepturilor omului."

Riddick spunea...

Ironia supremă. ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: