04 septembrie 2011

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM



Scriam aici (Şi dacă... ?):
Dacă "comasarea" alegerilor locale cu cele generale, în 2012, se face pentru a se câştiga timp, pentru a se face alegerile locale direct pe regiuni ? Unii de la PDL vroiau ca la alegerile locale la termen să fie deja gata legiferată regionalizarea, cu 8 "judeţe mari".
Ori, s-a dovedit că tema este nepopulară, şi sunt necesare multe schimbări prealabile până la implementarea "regiunilor". În paralel cu "descentralizarea" de la ministere, va urma şi o campanie mediatică pro-regionalizare.
Ei bine, nici n-au trecut zece zile, şi a venit confirmarea:


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili. 

 "Toată lumea spune «Băsescu are în PDL un sprijin extraordinar». A fost atât de mare încât pe timpul verii Comisia de revizuire a Constituţiei, condusă de noi, nici măcar nu a schiţat un gest să se întâlnească, iar negocierile cu UDMR, cu privire la reorganizarea administrativă, care trebuiau să duduie în Guvern, era o contrapartidă cu descentralizare puternică...

Sigur, şi aici se rămâne fără multe funcţii la etajele judeţene. S-au dus odată sau de două ori şi de ochii lumii", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că se puteau găsi soluţii convenabile în negocierile cu partenerii de coaliţie, astfel încât reorganizarea administrativă să se realizeze.

"Acum vreţi să suprapuneţi localele cu legislativele. Eu nu spun că e o idee rea, dar aveţi o singură motivaţie serioasă: dacă faceţi această amânare pentru a putea face şi reorganizarea administrativă până la alegerile locale. Altfel, nu ştiu ce argumente puteţi avea. Sunteţi vulnerabili", le-a mai şeful statului democrat-liberalilor.

Băsescu: O singură motivaţie serioasă pentru comasarea alegerilor - finalizarea reorganizării (Mediafax)

5 comentarii :

Riddick spunea...

PDL ar avea astfel timp 14-15 luni ca să se compromită electoral, susţinând regionalizarea. Şi nici "secta Soros-PPE-KAS" care a câştigat la congres micşorând numărul de delegaţi nu ar mai da socoteală partidului pentru un eventual rezultat slab la locale, oamenii lor ajungând deja în parlament dacă alegerile sunt cuplate ("După noi, potopul").

Crystal Clear spunea...

Vad ca mai sunt si altii care comenteaza :

"b astăzi, 14:53

a fii om ii lucru mareee,a fi domn ii de mirareeeee,.....dar a fi tradator,pervers ,malefic,panarama,jagardea cu patria si poporul e dilemaaaaaa.."

Crystal Clear spunea...

Parca a dat strechea in el ! Parca-ar fi obsedat .

Nu l-am mai vazut plangand...

Riddick spunea...

Da, au început sa-i contreze pe blogaryci la ei acasă.

Sunt curios cum va vota la o eventuală propunere de comasare a alegerilor "garda veche" din PDL, (încă) reprezentată în parlament. Comasarea îi vizează direct. Fără comasare, mai au o şansă să-i ia la întrebări pentru rezultatul slab de la locale. PDL va avea majoritatea pt comasare cu oameni de la USL ?!

Altminteri, e clar că nu mai prind ("cei vechi") loc pe liste. Elementar.

Crystal Clear spunea...

Da, am observat ca sunt contrati blogarycii. O sa mai incerc si eu.
Zilele trecute m-au banat
Nu trebuie lasati sa ne distruga !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: