04 septembrie 2011

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM



Scriam aici (Şi dacă... ?):
Dacă "comasarea" alegerilor locale cu cele generale, în 2012, se face pentru a se câştiga timp, pentru a se face alegerile locale direct pe regiuni ? Unii de la PDL vroiau ca la alegerile locale la termen să fie deja gata legiferată regionalizarea, cu 8 "judeţe mari".
Ori, s-a dovedit că tema este nepopulară, şi sunt necesare multe schimbări prealabile până la implementarea "regiunilor". În paralel cu "descentralizarea" de la ministere, va urma şi o campanie mediatică pro-regionalizare.
Ei bine, nici n-au trecut zece zile, şi a venit confirmarea:


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că singurul argument în favoarea comasării alegerilor ar fi dacă se va face reorganizarea administrativă a ţării, în sens contrar democrat-liberalii fiind vulnerabili. 

 "Toată lumea spune «Băsescu are în PDL un sprijin extraordinar». A fost atât de mare încât pe timpul verii Comisia de revizuire a Constituţiei, condusă de noi, nici măcar nu a schiţat un gest să se întâlnească, iar negocierile cu UDMR, cu privire la reorganizarea administrativă, care trebuiau să duduie în Guvern, era o contrapartidă cu descentralizare puternică...

Sigur, şi aici se rămâne fără multe funcţii la etajele judeţene. S-au dus odată sau de două ori şi de ochii lumii", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că se puteau găsi soluţii convenabile în negocierile cu partenerii de coaliţie, astfel încât reorganizarea administrativă să se realizeze.

"Acum vreţi să suprapuneţi localele cu legislativele. Eu nu spun că e o idee rea, dar aveţi o singură motivaţie serioasă: dacă faceţi această amânare pentru a putea face şi reorganizarea administrativă până la alegerile locale. Altfel, nu ştiu ce argumente puteţi avea. Sunteţi vulnerabili", le-a mai şeful statului democrat-liberalilor.

Băsescu: O singură motivaţie serioasă pentru comasarea alegerilor - finalizarea reorganizării (Mediafax)

5 comentarii :

Riddick spunea...

PDL ar avea astfel timp 14-15 luni ca să se compromită electoral, susţinând regionalizarea. Şi nici "secta Soros-PPE-KAS" care a câştigat la congres micşorând numărul de delegaţi nu ar mai da socoteală partidului pentru un eventual rezultat slab la locale, oamenii lor ajungând deja în parlament dacă alegerile sunt cuplate ("După noi, potopul").

Crystal Clear spunea...

Vad ca mai sunt si altii care comenteaza :

"b astăzi, 14:53

a fii om ii lucru mareee,a fi domn ii de mirareeeee,.....dar a fi tradator,pervers ,malefic,panarama,jagardea cu patria si poporul e dilemaaaaaa.."

Crystal Clear spunea...

Parca a dat strechea in el ! Parca-ar fi obsedat .

Nu l-am mai vazut plangand...

Riddick spunea...

Da, au început sa-i contreze pe blogaryci la ei acasă.

Sunt curios cum va vota la o eventuală propunere de comasare a alegerilor "garda veche" din PDL, (încă) reprezentată în parlament. Comasarea îi vizează direct. Fără comasare, mai au o şansă să-i ia la întrebări pentru rezultatul slab de la locale. PDL va avea majoritatea pt comasare cu oameni de la USL ?!

Altminteri, e clar că nu mai prind ("cei vechi") loc pe liste. Elementar.

Crystal Clear spunea...

Da, am observat ca sunt contrati blogarycii. O sa mai incerc si eu.
Zilele trecute m-au banat
Nu trebuie lasati sa ne distruga !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: