25 mai 2011

PRETEXTUL ?! Ocazia ?



...aducerii unui premier pe placul "partenerilor ioropeni" ?

Agitaţii din galeria reformagiilor PDL cheamă la rivuluţie:


România ca o pradă (Contributors.ro):

Este adevarat ca SRI a avertizat factorii de decizie asupra faptului ca Mironescu se afla in plina urmarire penala? Este adevarat ca Emil Boc i-a impus lui Traian Igas numirea lui Mironescu? Stia presedintele Traian Basescu de capcana in care a cazut Emil Boc, dar a tacut pentru ca i-a convenit?

Nu stiu cand si daca vom avea raspuns la aceste intrebari.

Cert  este ca PDL este intr-un scandal formidabil. Cu costuri formidabile. Din care nu se stie cand si daca va iesi. Ce se putea mai grav de atat? Arestarea lui Igas sau a lui Emil Boc?

Nu vad decat o singura iesire onorabila. Demisia imediata si neconditionata a premierului Emil Boc si a lui Traian Igas.  Asa s-ar proceda in orice tara civilizata.

Asta daca nu vrem sa pierdem si bruma de respect de care ne mai bucuram in ochii partenerilor europeni. Care ar urma sa ne dea miliarde bune din fonduri europene. [când "ar urma", huh ?  ;-) ] Ca sa ce? Sa fie furate pe filiere protejate de la nivelul varfurilor din ministere?

Este si o importanta problema de securitate nationala, sa nu ne amagim. Presedintele Basescu ar trebui sa convoace CSAT-ul si sa vada daca nu mai exista si alti „Mironesti” oplositi prin alte ministere sau agentii ale statului. Ca la carma regiilor autonome exista sigur. Altfel nu s-ar explica cum au devenit gauri negre ale economiei dar nimeni nu se gandeste sa le privatizeze.

In sfarsit, daca numirile politice mai aveau un gram de rost si logica, iata dovada contrara. De 21 de ani rostul numirilor politice era sa aduca bani la partid si in buzunarele largi ale potentatilor zilei. [ei, na ?! şi cin' să guverneze, trepăduşii "apolitici" de la Fundaţia Soros ?] Acum, cu un DNA si DIICOT care n-au mama, n-au tata, se si demonstreaza acest lucru. [măi, măi... adică, câteva cazuri ar demonstra o realitate generală ?]

PDL ar trebui sa se spele definitiv de aceste pacate. Deja este prea tarziu si tare ma tem ca nu mai are timp si „sange” in instalatii pentru asa ceva. Cine s-a nascut si a trait in pacatul originar (dai banii la partid si primesti la schimb contracte si functii publice), nu se poate transforma peste noapte in fecioara neprihanita. Nici macar cu ajutorul Monicai Macovei.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: