25 mai 2011

PRETEXTUL ?! Ocazia ?



...aducerii unui premier pe placul "partenerilor ioropeni" ?

Agitaţii din galeria reformagiilor PDL cheamă la rivuluţie:


România ca o pradă (Contributors.ro):

Este adevarat ca SRI a avertizat factorii de decizie asupra faptului ca Mironescu se afla in plina urmarire penala? Este adevarat ca Emil Boc i-a impus lui Traian Igas numirea lui Mironescu? Stia presedintele Traian Basescu de capcana in care a cazut Emil Boc, dar a tacut pentru ca i-a convenit?

Nu stiu cand si daca vom avea raspuns la aceste intrebari.

Cert  este ca PDL este intr-un scandal formidabil. Cu costuri formidabile. Din care nu se stie cand si daca va iesi. Ce se putea mai grav de atat? Arestarea lui Igas sau a lui Emil Boc?

Nu vad decat o singura iesire onorabila. Demisia imediata si neconditionata a premierului Emil Boc si a lui Traian Igas.  Asa s-ar proceda in orice tara civilizata.

Asta daca nu vrem sa pierdem si bruma de respect de care ne mai bucuram in ochii partenerilor europeni. Care ar urma sa ne dea miliarde bune din fonduri europene. [când "ar urma", huh ?  ;-) ] Ca sa ce? Sa fie furate pe filiere protejate de la nivelul varfurilor din ministere?

Este si o importanta problema de securitate nationala, sa nu ne amagim. Presedintele Basescu ar trebui sa convoace CSAT-ul si sa vada daca nu mai exista si alti „Mironesti” oplositi prin alte ministere sau agentii ale statului. Ca la carma regiilor autonome exista sigur. Altfel nu s-ar explica cum au devenit gauri negre ale economiei dar nimeni nu se gandeste sa le privatizeze.

In sfarsit, daca numirile politice mai aveau un gram de rost si logica, iata dovada contrara. De 21 de ani rostul numirilor politice era sa aduca bani la partid si in buzunarele largi ale potentatilor zilei. [ei, na ?! şi cin' să guverneze, trepăduşii "apolitici" de la Fundaţia Soros ?] Acum, cu un DNA si DIICOT care n-au mama, n-au tata, se si demonstreaza acest lucru. [măi, măi... adică, câteva cazuri ar demonstra o realitate generală ?]

PDL ar trebui sa se spele definitiv de aceste pacate. Deja este prea tarziu si tare ma tem ca nu mai are timp si „sange” in instalatii pentru asa ceva. Cine s-a nascut si a trait in pacatul originar (dai banii la partid si primesti la schimb contracte si functii publice), nu se poate transforma peste noapte in fecioara neprihanita. Nici macar cu ajutorul Monicai Macovei.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: