25 mai 2011

Dacă România ar intra în zona Euro în prezent, riscă să piardă peste 300.000, 400.000 de agenţi economici (Ilie Şerbănescu)



La conferinţa Adoptarea Euro in 2015: beneficii şi vulnerabiltăţi:

Ilie Serbanescu, Vicepresedinte, Societatea Romana de Economie.

Daca Romania ar intra in zona Euro in prezent, risca sa piarda peste 300.000, 400.000 agenti economici.

Inflatia are si o problema monetara. BNR nu isi asuma responsabilitatea. Si daca in ultimii doi ani masurile au fost fiscal bugetare, s-a intamplat datorita disponibilitatii Guvernului de a-si asuma aceste masuri. Dar nu este suficient. Masurile de austeritate vor fi probabil urmate de alte masuri de austeriate.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Probabil de refera la agentii economici care traiesc din importurile din Germania si Franta

Crystal Clear spunea...

De fapt, va dispare incetul cu incetul toata economia nationala

Riddick spunea...

Unii vedeau de acum 10-11 ani crearea unei crize la nivelul UE/CE:

So what will happen when the small countries are made bust by EMU? I can tell you, as someone who spent many years on the inside, that the aim of those who created EMU was to produce a financial crisis that would leave the small countries with no alternative but to sign on the dotted line of a new treaty that would make them, in effect, colonies of France and Germany.

Dezastrul monedei unice europene se întrezărea deja din anul 2000

Crystal Clear spunea...

Se spune si ca introducerea monedei unice a fost de fapt un INSTRUMENT -folosit cu premeditare distrugerea economiilor tarilor mici pentru cedarea de suveranitate si formarea Europei Unite.
Cred ca pe NR am citit asta:

"The euro’s founding fathers knew when they established the eurozone that it would be prone to economic crisis—but they accepted that, even looked forward to one, as a way to promote further integration. And they are sure to take advantage of it now"

http://www.thetrumpet.com/?q=8225.6888.0.0

Riddick spunea...

Ba bine că nu !

Mă mir cum de înghit europenii toată mascarada, a devenit evident.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: