Prima, este să ne aducă informații directe de la Bruxelles pe programe de dezvoltare regională, rurală. De pildă, programe care nu se derulează aici în țară. Există o mare parte de programe care se accesează direct de la Bruxelles prin colaborări, parteneriate cu 5-7 țări membre UE. De exemplu, INTERREG, LEONARDO, YOUTH, programe de agricultură, de cultură. Așadar, noi am dorit să aducem câți mai mulți bani în județele noastre, având în vedere că avem aceleași arii de probleme și așa găsim parteneri să ne fim de folos. Până acum, am accesat programele prin mailuri, telefoane, dar nu este ca atunci când ești acolo și poți direct să accesezi, să ai contacte.
„Este clar că nimeni nu mai poate vorbi de proiecte regionale atât timp cât noi nu suntem capabili să ieşim din organizarea administrativă de dinainte de Revoluţie. Această organizare a fost justificată pentru sistemul de dinainte de decembrie ’89, acum nu mai putem duce nici măcar proiectele regionale, pentru că euroregiunile, aşa cum au fost organizate ele, practic, nu au autoritate asupra judeţelor”.
"Este absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României şi ea trebuie făcută, am spus-o în permanenţă, de toate forţele politice, pentru că aici intervin foarte multe orgolii care ţin de un patriotism local sănătos de altfel. Am dat exemplu azi la Vâlcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, după 1990, au făcut două reforme, se pregătesc de a treia. Şi România va trebui să o facă, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie să aibă circa trei milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar şi l-am spus în urmă două săptămâni la Harghita: niciodată pe criterii etnice".
Vasile Blaga (PDL)
”Acum se aruncă bani peste tot, pe criterii politice, inclusiv programele europene nu comunică între ele pentru că sunt multe instituţii care le coordonează. Aici trebuie să ducem dezbaterea despre dezvoltarea regională, nu în fotografia regiunilor. M-am uitat cu atenţie pe proiect (al UDMR – n.r.) şi am văzut că, în proporţie de peste 90%, pentru că acest gen de modificare introduce o nouă noţiune, care nu există acum în România, dincolo de regiuni – cea de macroregiuni – şi care cuprinde macroregiunea de aici, din nord-vest, cuprinde exact suprafaţa de atunci, din 1940 (Ardealul de nord – n.r.)”
Liviu Dragnea (PSD)
"În faţa competiţiei dure a Asiei şi Americii, Europa va trebui să-şi aleagă un guvern unic, altminteri riscă să-şi piardă influenţa. O pierdere a influenţei ar însemna o lovitură extrem de dură pentru fiecare cetăţean pentru că pierderea influenţei echivalează cu scăderea drastică a nivelului de trai. "Eu nu văd o altă soluţie decât un guvern european", spune Orban. În UE există încă îngrijorări mari, chiar dacă sunt şi semne pozitive de revenire economică".
Leonard Orban (consilier prezidenţial !) - interviu în Ziarul Financiar
6 comentarii :
Spurcaciunile naibii !
Suntem vanduti de catre toate partidele...
Cei mici si marunti care au lucrat prin Europa vin inapoi, vad ca nu pot face nimic si se gandesc cum sa intre in politica si sa fure.
Nu stiu daca ai auzit noua zicala :
"Cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste"
Zicala mi-a spus-o un tigan istet de vreo 55 de ani care a lucrat prin Europa si s-a intors acum si munceste de rupe pe la noi, in contructii...
Vrea sa intre in Partidul Poporului al lui DD
E manevră transpartinică, şi nu poate fi contracarată decât printr-un nou partid, care să nu facă parte din eurosistem.
Dar cu o clasă de mijloc slabă, nu îl vad posibil. "concurenţa", de toate culorile, plăteşte cu bani grei activişti, bloggeri, jurnalişti, politicieni, derbedei care să facă scandaluri de stradă,patronat, sindicate, tot-tot-tot. Cine nu-i angrenat cu ei este aruncat la o parte, iar prostimea, în prostia ei, îi sprijină, sperând ca o să îi mai rămână niscaiva firimituri.
Asta-i adevarul gol, golut !
Foarte bine ai sintetizat !
Este o tragedie nationala !
Parcă-i văd pe toţi reuniţi la noul proiect de revizuire a Constitţiei, probabil după 2012, şi iar falsificat referendumul (cifra de participare): la alegerile generale din 2008 s-au prezentat 39 virgulă ceva %.
Da, si eu sunt la fel de pesimista.
Nu exista clasa de mijloc care sa inteleaga capitalismul.
Cel mai bine il inteleg romanii care au muncit in strainatate si s-au intors-Motivul principal a fost modul umilitor in care erau tratati acolo.Din pacate ceea ce vad aici este doar un comunism updat,rebrenduit si cauta si ei sa-si gasesca un loc
Trimiteți un comentariu