31 mai 2011

Poate ne trezim din visări



Fac abstracţie de faptul că acela care a formulat întrebările este membru al PSD (deputatul de Buzău Marian Ghiveciu), şi de scopul lor. 

Rămâne fondul - cine vrea să-i aburească pe români că pot dezvolta agricultura cu multe ferme mici şi cu "producţie agricolă ecologică" ?
În România viaţa a demonstrat, în perioada de după 1990, că numai exploataţiile de dimensiuni mari şi puternice sunt capabile să practice o agricultură mai intensivă şi astfel să obţină producţii mai mari şi pentru piaţă.

Peste tot, aceşti fermieri practică sau tind să practice o agricultură intensivă, pentru a obţine rezultate de producţie şi financiare mari, dar urmăresc şi diminuarea costurilor de producţie, prin adoptarea de noi soluţii tehnologice.

Având în vedere că tendinţele sus-menţionate în agricultură, la nivel mondial, sunt acestea, mă întreb:
  • Care ar fi motivaţia UE, a Comisarului pentru agricultură, personal a domnului Cioloş, pentru promovarea şi susţinerea exploataţiilor mici ca un nou model de tip european de exploataţie agricolă?
  • De ce se propune subvenţionarea, pentru dezvoltarea zonelor rurale, a agriculturii extensive şi ecologice pentru ţările nou-membre?
  • Aceste propuneri sunt oare valabile şi pentru fermierii din vestul Europei? Nu cred!
  • Cum pot ei, vest-europenii, să-şi “măcelărească” fermele şi să revină la o agricultură extensivă?
Şi ce folos ar aduce agriculturii româneşti aceste propuneri, dacă ele apar începând cu 2013?

În aceste condiţii, s-ar putea ca pământul României să nu poată asigura securitatea alimentară a populaţiei şi exportul de produse agricole.
(postare pe blog - Fermierii şi Politica Agricolă Comună)

Reluarea unora dintre întrebări, într-o interpelare parlamentară, adresată ministrului agriculturii:

1.Ce măsuri aţi luat sau veţi lua  pentru a demonta promovarea şi susţinerea de către Politica Agricolă Comună a exploataţiilor mici ?

2. De ce României i se recomandă în mod special agricultura ecologică, pe care ţările din vestul Europei nu o practică ?

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dispare nu numai taranul roman, dar dispare si Romania.
Interpelarea e buna ,dar probabil ca il lasa doar pentru propaganda impotriva PDL
Tot Iliescu conduce PSD-ul....

Riddick spunea...

Sugerează anumite măsuri care presupun costuri electorale, dar care ar prinde bine unui eventual regim USL, luate fiind acum de reformagiii de la PDL.

Crystal Clear spunea...

Da, inteleg ce spui ! Ai dreptate


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: