06 martie 2011

Glenn Beck: Lessons from failed revolutions




13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Revolutions have not the nice end end that you expect."


Din pacate la noi exista doar putine bloguri care explica pe indelete ce inseamna toate astea.
99% din mass media de la noi este de stanga si chiar cei care se autointituleaza de dreapta pe ascuns militeaza tot pentru stanga sau pentru disparitia statului roman.

De peste doi ani astept sa se faca si la noi o televiziune asemeanatoare cu Fox News care sa explice populatiei ce inseamna dreapta.

Nimeni nu face nimic.

"It's the best organised that will win"

Ieri un mos de 70 de ani pe care-l respect pentru a munceste inca f.bine mi-a spus ca trebuie sa se faca din nou nationalizare si s-o luam de la capat cu cei cinstiti ! La ce altceva ne puteam astepta dupa propaganda "reformatorilor" Macovei, Preda,Voinescu ?

Riddick spunea...

Na, că azi nu am avut nici timp, nici inspiraţie ca să scriu ceva, poate recuperez acum, pe seară.

MM caracterizată de un blog cu care nu prea sunt de acord (dar aici prinde esenţa - "reformistii" sunt corporatişti, lucrează pentru capitalul străin):

http://culianu.wordpress.com/2009/05/31/sclavagism-cu-monica-macovei/

Riddick spunea...

Un citat de acolo:

"O alta greseala a Monicai e ca ea se duce in parlamentul european ca sa aduca de acolo de acolo statul de drept si justita. O sa scape Romania de coruptie daca ajunge Monica Macovei in Parlamentul Eurabiei. Asta e o minciuna mai mare decat tandemul Plesu-Iliescu din anii ’90. Copos, Patriciu si gasca de corupti o sa fie lichidata de Bruxelles? Cine poate sa creada asa minciuni? Birocratia de la Bruxelles se foloseste de acesti fosti KGBisti si Monica Macovei minte cu nerusinare. Singurii politicieni si analisti din occident care nu au fost cu aderarea Romaniei la UE si care ataca in continuare coruptia din Romania sunt cei de dreapta pentru ca ei stiu cum tranzitia consolideaza oligarhiile in defavoarea pietei libere. Exemplu: Tony Barber de la Financial Times intr-o disputa cu socialistul Adrian Severin sau aici despre coruptia din Romania.

Pentru ce sa multumesc Uniunii Europene printr-un vot? E o aberatie sclavagista. Si nu trebuie uitat: oligarhii nu vor infunda niciodata puscaria atata vreme cat exista corporatismul mana in mana cu socialismul, atata vreme cat exista monopoluri de stat si private. Elita lui Basescu a venit cu sloganuri anti-oligarhie luate din cartile altora pentru a duce de nas fraierii. Birocratia UE se foloseste de acesti oligarhi, fara ei ea nu ar putea exista. Mai vorbim".

Crystal Clear spunea...

Excelent a prins esenta ! :

"Elita lui Basescu a venit cu sloganuri anti-oligarhie luate din cartile altora pentru a duce de nas fraierii."

Si eu ajunsesem la concluzia ca "Reconstructia dreptei" este o compilatie, din mai multe carti ale unor autori respectabili ( se si mentioneaza intotdeauna sursa) si ca scopul cartii a fost sa aduca pe piata romaneasca ideea dizovarii Statului Roman ca o consecinta firesca a integrarii in UE.Sa ne faca sa ne obisnuim cu ideea disparitiei suveranitatii nationale.
Este cumplit sa constati ca de fapt acesta fost scopul cartii
S-a procedat pur si simplu diabolic .....

Crystal Clear spunea...

A fost atins cred, apogeul propagandei stangiste.
O propagamnda mai rafinata decat asta nu cred ca se putea...

Riddick spunea...

Daca sunt într-adevar "oamenii lui Basescu" este foarte grav. Divergenţele lui Basescu cu Bruxelles-ul au fost pe teme minore. Nicidecum de genul celor ale lui Klaus ori Kaczynski, ori Orban.

Practic, Băsescu nu ar avea prea multe pârghii de opoziţie la agenda Comisiei Europene (a se citi Germania-Franţa-Rusia), dar poate da semnale publicului. Şi NU LE-A DAT !

Riddick spunea...

Nu am citit "Reconstrucţia dreptei":

- mi s-a părut o carte slabă, didacticistă, din citatele pe care le-am parcurs;

- era scrisă de unul (Valeriu Stoica) care a pregătit trecerea spre stânga a PNL (aducerea APR-ului lui Meleşcanu în PNL în 1999), şi a încheiat protocolul de cooperare parlamentară PNL-PDSR/PSD din 2001 (rupt cu mâna lui, teatral, în 2003);

Crystal Clear spunea...

Ai dreptate.Basescu n-a dat semnale de opozitie !
Din contra a acceptat muuuult prea usor rolul de stat membru ascultator si disciplinat.
Ma asteptam la mai mult

Crystal Clear spunea...

Eu am citit cartea pentru ca eram incepatoare in teoria politica.Incercam sa-mi formez o cultura generala politica ca sa inteleg ce se intampla.

Mi-ar fi placut sa urmez ceva studii politice pentru ca sa pot urmari cum se aplica teoria in practica

Este un domeniu pasionant ! :)

Crystal Clear spunea...

La 22,30 MM apare la IRTV .
Incepe campania de victimizare la televiziunile kagebiste

Crystal Clear spunea...

Ai vazut asta?

http://www.hotnews.ro/stiri-international-8366077-sondaj-suprinzator-franta-liderul-extremei-drepte-din-franta-invinge-nicolas-sarkozy-alegerile-prezidentiale.htm

Riddick spunea...

O văd chiar acum. Or să se care. I-a ţinut Piticu'-n braţe, îi zburam din ianuarie 2010.

"Dreapta" la putere acum în Franţa numai dreapta nu este. Dacă Frontul Naţional renunţă la anumite stridenţe, o poate înlocui. Pentru presa sclavagistă, acest lucru "este surprinzator", deh.

Le-a tras clapa TRU. Era clar că are altă stofă.

jgabios spunea...

De obicei o nimereste Glenn Beck, ca si aici de altfel, insa cand vorbeste de revolutionarii si fondatorii Americii lasa spiritul critic la o parte. Din http://books.google.com/books?id=Fllckz4IJdQC&lpg=PP1&dq=the%20state%20mises&pg=PA65#v=onepage&q=the%20state%20mises&f=false
"Our Enemy the state", se arata cum nici acestia nu erau mai breji decat cei din lumea veche. Norocul lor cu pamantul liber si bogatia resurselor noului continent. Detalii in carte despre cat de nedrepti si rapaci au fost si acesti fondatori in carte capitolul 3.
Iar afacerile lor cu pamant l-ar pune pe G. Becali pe un loc codas intr-un top al latifundiarilor - si nu, nu erau afaceri "ortodoxe" nici acolo in America.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: