08 februarie 2011

În luna martie vom vedea cum arată schiţa "planului cincinal" UE



Despre care tov. Barroso ne spune că lucrează la el "împreună cu miniştrii de finanţe":

Germania si Franta vor un sistem unic de impozitare a firmelor din UE

Germania si Franta vor introducerea unui sistem unic de impozitare a companiilor, la nivelul Uniunii Europene, alaturi de alte masuri destinate imbunatatirii competitivitatii economice, propuneri primite cu reticenta de tarile membre si multinationale.

Alte masuri destinate zonei euro si Uniunii Europene in ansamblul ei sunt limitarea prin legi nationale a nivelului datoriilor, cresterea varstei de pensionare in functie de demografie, renuntarea la indexarea salariilor in functie de inflatie si crearea unei mecanism unificat de combatere a crizelor in sectorul bancar.

Multe state membre s-au opus aproape imediat acestor propuneri. State mici si mari, de la Belgia si Austria si pana la Irlanda, Spania, Portugalia, Polonia si Luxemburg si-au exprimat nemultumirea fata de metodele Frantei si Germaniei, dar si fata de substanta propunerilor, potrivit Reuters.

Planul de creare a unui sistem pan-european de impozitare a companiilor ar putea mari costurile companiilor multinationale, conform unei analize efectuate de compania de consultanta Ernst & Young pentru asociatii de afaceri irlandeze.

Comisia Europeana urmeaza sa prezinte in martie detalii ale propunerilor, o versiune modificata a unui plan din 2008. 

http://stirileprotv.ro/stiri/economie/germania-si-franta-vor-un-sistem-unic-de-impozitare-a-firmelor-din-ue.html


>> Integrarea Germaniei într-o Europă unită, aproape de eşec. Se prefigurează o Europă germană


4 comentarii :

Dan Iancu spunea...

ei viseaza statele unite alea europei uitind ca aia s-au facut asa tineri si ei sunt bosorogi. mde...

Riddick spunea...

Începe să miroasă urât toată tărăşenia, nici măcar ce s-a "convenit" deja nu-i mai mulţumeşte.

Taare sunt curios ce va fi în luna martie. Başca, vine "prezentarea" bugetelor naţionale la Comisia Europeană. Iese show.

Crystal Clear spunea...

Se grabesc sa preia puterea ,iar asta-i va deranja pe multi membri
.Cred si sper sa nu se accepte asa un abuz

Riddick spunea...

Sunt în minoritate cu propunerea. Vedem.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: