08 februarie 2011

În luna martie vom vedea cum arată schiţa "planului cincinal" UE



Despre care tov. Barroso ne spune că lucrează la el "împreună cu miniştrii de finanţe":

Germania si Franta vor un sistem unic de impozitare a firmelor din UE

Germania si Franta vor introducerea unui sistem unic de impozitare a companiilor, la nivelul Uniunii Europene, alaturi de alte masuri destinate imbunatatirii competitivitatii economice, propuneri primite cu reticenta de tarile membre si multinationale.

Alte masuri destinate zonei euro si Uniunii Europene in ansamblul ei sunt limitarea prin legi nationale a nivelului datoriilor, cresterea varstei de pensionare in functie de demografie, renuntarea la indexarea salariilor in functie de inflatie si crearea unei mecanism unificat de combatere a crizelor in sectorul bancar.

Multe state membre s-au opus aproape imediat acestor propuneri. State mici si mari, de la Belgia si Austria si pana la Irlanda, Spania, Portugalia, Polonia si Luxemburg si-au exprimat nemultumirea fata de metodele Frantei si Germaniei, dar si fata de substanta propunerilor, potrivit Reuters.

Planul de creare a unui sistem pan-european de impozitare a companiilor ar putea mari costurile companiilor multinationale, conform unei analize efectuate de compania de consultanta Ernst & Young pentru asociatii de afaceri irlandeze.

Comisia Europeana urmeaza sa prezinte in martie detalii ale propunerilor, o versiune modificata a unui plan din 2008. 

http://stirileprotv.ro/stiri/economie/germania-si-franta-vor-un-sistem-unic-de-impozitare-a-firmelor-din-ue.html


>> Integrarea Germaniei într-o Europă unită, aproape de eşec. Se prefigurează o Europă germană


4 comentarii :

Dan Iancu spunea...

ei viseaza statele unite alea europei uitind ca aia s-au facut asa tineri si ei sunt bosorogi. mde...

Riddick spunea...

Începe să miroasă urât toată tărăşenia, nici măcar ce s-a "convenit" deja nu-i mai mulţumeşte.

Taare sunt curios ce va fi în luna martie. Başca, vine "prezentarea" bugetelor naţionale la Comisia Europeană. Iese show.

Crystal Clear spunea...

Se grabesc sa preia puterea ,iar asta-i va deranja pe multi membri
.Cred si sper sa nu se accepte asa un abuz

Riddick spunea...

Sunt în minoritate cu propunerea. Vedem.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: