31 decembrie 2010

TRU - Jurnal de corespondent: Verdictul de Crăciun



Aproape fiecare cumpărător occidental a plecat spre magazine însoțit de convingerea că anul ce vine nu va aduce nimic bun.

Crăciunul comerical 2010 a intrat în istorie. După o scurtă ezitare impusă de ninsori, mulțimi uriașe de cumpărători au năvălit în magazine și n-au iertat nimic. În Anglia, Olanda, Belgia, Elevția sau Germania statisticile au spart tabelele. Cazul Angliei poate fi explicat de certitudinea că taxele se vor mări din prima zi a anului viitor. Dar asta nu poate spune de ce magazinele populare de pe principala stradă comericală a Londrei, Oxford Street, au făcut vînzări de trei miliarde de euro în cîteva zile.

Năvala care a golit magazinele poate fi înțeleasă mai bine printr-o anume unanimitate secretă. Aproape fiecare cumpărător occidental a plecat spre magazine însoțit de convingerea că anul ce vine nu va aduce nimic bun. Într-un fel sau altul, cumpărătorii și-au făcut aceași socoteală: să profităm cît se mai poate. Nimeni n-a spus-o dar mișcarea de masă din zilele dinaintea și de după Crăciun conține un mesaj simplu. Omul de rînd nu crede că stă în puterea guvernelor să repare vremurile. Cu alte cuvinte, lumea asistă, ascultă, se supune programelor de redresare lansate peste tot în occident dar nu crede în ele.

Argumentele mulțimii nu sînt clare însă mesajul e cît se poate de limpede. Nimeni nu crede de fapt că problemele economice sînt doar economice și pot fi rezolvate prin măsuri economice. Mulțimea nu explică dar omul de rînd are, pînă la urmă, întotdeauna dreptate. Iar asta e o mare problemă pentru guvernele are trebuie să găsească soluții, în timp ce țin cont de opinia publică.

http://www.europalibera.org/content/article/2262951.html

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

La Multi Ani , si s-o tii tot asa!

Esti un sambure de adevar in increngatura mlastinoasa de minciuni care ne inconjoara
Este remarcabil efortul pe care-l faci.Nu sunt multi ca tine, dar se aduna...Avem mare nevoie de ei!

Are dreptate TRU -problemele nu sunt economice .Din paca sunt mult mai grave- ele sunt politice

Multa sanatate si satisfactii!

Multumesc pentru blog...

John Galt spunea...

La multi ani Riddick! La multi ani Crystal!

Sa aduca anul ce n-a adus suta de ani!

:)

Riddick spunea...

La mulţi ani !


Mi-e că mai întâi vine Lupta Cea Mare ! :)))

Crystal Clear spunea...

La Multi Ani-John Galt ! :)

Lumea trebuie sa inteleaga corect tot ceea ce se intampla.
Problema este geopolitica si pentru multi pare incredibila , la prima vedere .
Am explicat astazi cuiva ( care este pro Basescu ) , in mare cam ceea ce se intampla si a ramas cu gura cascata!

Riddick spunea...

Attention! The corporate media lies to you ! :)


http://3.bp.blogspot.com/_8v_cvxgMx3o/TKFHjh0dihI/AAAAAAAACNg/5Z5zAS1aqDc/S1600-R/media_lies.jpg

Crystal Clear spunea...

Asa e.
Deja lumea isi cumpara din nou videoplayere ( DVD-uri acum) si se uita la altceva decat la televiziuni .La fel ca inainte de '89.
Cunosc o babeta de 80 de ani careia ii da inima ghes sa-si cumpere computer ca sa citeasca blogurile... .


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: