05 decembrie 2010

"Nimeni nu ne poate obliga să adoptăm euro"



Nu, fraza asta nu este (din nefericire!) rostită de vreun politician român, ci de premierul Cehiei, Petr Nečas (HotNews):
Cehia nu va fixa o data pentru adoptarea euro in mandatul actualului guvern de centru dreapta care se termina in 2014, a declarat duminica, la Praga, premierul Petr Necas, citat de AFP. "Guvernul meu nu va fixa data adoptarii euro. Nici in 2014", a spus Necas, in cursul unei dezbateri difuzate de televiziunea publica Ceska Televize (CT).

"Nu este niciun motiv sa ne grabim. Va fi decizia noastra, dorinta noastra", a adaugat primul ministru, care se autodefineste drept "eurorealist". "Nimeni nu ne poate obliga sa adoptam euro", a subliniat el, afirmand ca la ora actuala adoptarea monedei unice europene "ar fi o prostie politica si economica".

Republica Cehia a intrat in Uniunea Europeana la data de 1 mai 2004. Majoritatea cehilor (55%) se opune in prezent inlocuirii coroanei cu moneda europeana, potrivit unui sondaj de opinie.

"Este necesar mai ales sa analizam ce se petrece in prezent in Zona Euro, care a cunoscut schimbari importante", a adaugat premierul ceh.

Si presedintele euroesceptic al Cehiei, Vaclav Klaus, declarase la finele lunii noiembrie ca nu exista in prezent in tara "niciun grup definit distinct" care sa recomande adoptarea euro.

"Mai ales de la criza euro din acest an, nu exista niciun grup definit distinct in Republica Cehia, nici guvernul, nici parlamentul, nici banca centrala, care sa recomande aderarea noastra la Zona Euro intr-un viitor imaginabil", afirmase seful statului.
Nu mai pun linkuri cu ce ziceau diverşi politicieni români cu privire la trecerea la euro (unii, din PSD, chiar recent), că îmi vin toate alea...

Din 2010, s-au mai temperat, totuşi doar Traian Băsescu susţine că "nu suntem pregătiţi pentru trecerea la euro" (mai cu subiect şi predicat, domnule preşedinte: "NO!").

Rămâne de eliminat din Constituţie ART. 137 (2), introdus prin fraudă în urma referendumului constituţional trucat din 2003 regizat de PDSR/PSD (nu au votat la referendum 50%+1 din cei de pe listele electorale, chiar dacă s-a prelungit şi a doua zi votarea), articol care prevede trecerea la "moneda unică a Uniunii Europene", prin lege organică, deci fără referendum pentru eliminarea leului ca monedă naţională a României.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da, mai avem nevoie de dovezi de la Dl Presedinte ca a inteles tendinta UE de transformare in Eurokolhoz.

De la alti politicieni, mai ales europarlamentari inca n-am inteles acest lucru (TRU a inceput.Il asteptam sa continue).
Doar de asta i-am ales.
Ca sa ne apere interesele .....

Crystal Clear spunea...

Cine a validat Referendumul privind Constitutia in 2003?

Riddick spunea...

Preşedintele este precaut... important este ca mesajul să fie priceput la guvern (am văzut nişte declaraţii pro-euro ale lui Emil Boc din aprilie 2009 absolut incredibile).

Trebuie să fim conştienţi că o eventuală preluare a puterii de către clica PSDNL ne-ar pricopsi cu adoptarea euro, cqt timp mai exista ART. 137(2). Tumoarea poate metastaza.

Referendumul a fost validat de Curtea Constituţională şi (probabil) de Biroul Electoral Central (nu era Autoritatea Electorală Permanentă, nu ştiu sigur dacă există acum).

Organizator - Octav Cosmâncă...

Nu am participat la referendum (nu îmi era încă clară treaba cu "moneda unica europeană" - chiar suna credibil - ci mă temeam de 5 ani mandat prezidenţial şi de crearea CSM, plecând de la votarea între ei a mafiotilor din justiţie). Şi mai ales, convingerea că nimic bun nu poate veni de la PDSR/PSD.

Crystal Clear spunea...

Anul trecut , inainte de alegerile prezidentiale nu se vorbea decat despre modificarea constitutiei.
Parca as fi trait un episod de Science Fiction.Imi aduc aminte de acest subiect parca ar fi fost intr-un vis frumos.... :)

Riddick spunea...

Cu actualul parlament nu se va face NICIO MODIFICARE.

Crystal Clear spunea...

Era azi un tip baut, pe care-l vad mai des in fata unui bloc unde merg ceva mai des in ultima vreme .
Traznea si fulgera ca nu merge interfonul si ca cineva smulsese intrerupatorul pentru lumina .

Ghici cine era de vina ?????
BASESCU !!!!!

Ca, asta este majoritatea parlamentara acum,la noi :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: