06 iunie 2011

A început strigarea pentru euroregionalizare


Dac-aş fi pentru-o zi preşedinte
Ţineţi minte - aş lăsa România amanet, fără cuvinte.
Dac-aş fi pentru-o zi preşedinte
V-aş amaneta pe toţi şi nu m-aţi prinde.
Paraziţii

Flutur: Conducerea PDL, mandatată să discute în coaliţie o lege pentru reorganizarea administrativă

Conducerea PDL a fost mandatată să discute cu partidele din coaliţie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, a declarat, luni, după şedinţa BPN, liderul PDL Gheorghe Flutur.

El a spus, după BPN, că actuala organizare a ţării datează din 1968, iar România are ca prioritate, în prezent, prioritate accelerarea absorbţiei fondurilor europene.
"În BPN s-a discutat şi votat mandatarea conducerii PDL pentru a purta discuţii cu partidele din coaliţie privind reorganizarea administrativ-teritorială, criterii de eficienţă şi de apropiere de cetăţeni. Mandatul este pentru elaborarea unei strategii şi a unui proiect de act normativ privind organizarea administrativ-teritorială", a spus Flutur.

El a precizat că reorganizarea teritorială va merge pe respectarea prevederilor din actuala Constituţie şi PDL va vedea, după dicuţiile cu partenerii de la guvernare, care este cea mai bună formă de a atingere a scopurilor.
Întrebat dacă judeţele Mureş-Harghita-Covansa ar trebui să devină o singură regiune, aşa cum solicită UDMR, Flutur a evitat să răspundă: "Discutăm cu aliaţii, toate la timpul lor".
Flutur a menţionat că se doreşte ca tema legată de reorganizarea administrativă a ţării să se discute în următoarele zile, iar legea să fie elaborată cât mai repede.
Întrebat dacă PDL se va consulta cu şeful statului pe acest subiect, Flutur a răspuns pozitiv. "Categoric da, este vorba despre parteneriatul nostru cu şeful statului", a spus Flutur. (Mediafax)




A venit vremea formării de noi partide, este evident că nu ne mai putem aştepta la nimic bun de la partidele din eurosistem - PDL, PSD, PNL, UDMR, PC. 

La referendumul constituţional din 2003 ("Constituţia europeană") s-a folosit momeala aderării la UE, a trecerii la "moneda unică a UE" (atunci părea soluţia miraculoasă a bunăstării) şi a desfiinţării serviciului militar obligatoriu. A fost Faza I, când s-a prevăzut în Constituţie trecerea la "moneda unică a Uniunii Europene" direct prin lege organică, fără o altă modificare constituţională, care ar presupune organizarea unui referendum - Art. 137.2

Propunerile prezidenţiale din 2010 de modificare a Constituţiei bat toba cu "măsurile de integritate şi anticorupţie" şi cu "respectarea voinţei electoratului, care a cerut la referendum parlament unicameral". 

De fapt, asistăm la Faza a II-a, continuarea subordonării României către UE. Menţionarea expresă a deficitului bugetar este cerută de UE, ca şi regionalizarea (desfiinţarea judeţelor şi crearea de euroregiuni, primul pas spre "Europa Unită"). Preşedintele a minimalizat termenul de "regiuni", spunând la conferinţa de presă că "pot fi judeţe mai mari". Dar sunt acelaşi lucru şi servesc aceluiaşi scop - distrugerea statelor naţionale, pregătirea terenului pentru "Casa Comună Europeană".

14 comentarii :

postoricanul spunea...

ei...acum poate v-ati prins, cam prea tarziu, ca Basescu are si el o foaie de parcurs, chiar daca nu e scrisa la moscova. Eh, si cum a trecut parlamentul unicameral imbracand-l in haina reducerii parlamentarilor, acu' musai PDL tre sa modifice constitutia si cand o modifica ..o face si mai nedemocratica ca sa nu mai conteste nimeni cand baga sefu' al mare ce scrie de pe foaie. Sa fie scris ca presedintele decide cine e ministru in guvern, ce atatea ascunzisuri. PM o sa ii poata numai da afara...dar presedintele ii numeste, frumos...va dati seama ca pe viitor ca nu va exista PM.

Iar parlamentari..paf...cand nu putem sa le sucim mana la spate, paf...la arest preventiv 2 zile cu ei, cf noii constitutii. Conform asteia noi sunt saltai la 6 dimineata din pat si dusi la interogatoriu. Cine sa le sara in ajutor, dupa ce au sustinut masurile de austeritate? sunt mai nepopulari ca gunoierul strazii.

Opozitia in PDL e foarte slaba ca sa ii reziste, grupul basescianist, profetit de Cotoi acum un an...e la butoane, cine nu e cu ei, nici nu mai e amenintat...e chemat pe fata la DNA in cateva zile. Se vede de la o posta ca Boc nu mai face nici un comentariu, e asimilat de borgi. Cand s-a dus cu omul propus de partid (votat uninominal totusi) si s-a intors cu trompeta aia...el s-a apucat sa cante la ea. Trompeta care ii recomanda sa demisioneze cateva zile inainte.

Din pacate nu stiu ce e de facut, Basescu controleaza formal si informal cam tot, numai la parlament se mai poate intoarce masa si acolo nu stiu cati oameni neapucabili de dosare au mai ramasa...plus ca i se da satisfactie lui voiculescu si Iliescu.

Basescu trebuie sa inteleaga ca daca intinde coarda...se rupe pana si la cei mai cinstiti, nu se poate ca in Rusia.

Deficit de 3% max pe an...buget nu mai mare de 30% din PIB si datorie externa nu mai mare de 60% din PIB sunt trecute si in constitutia Georgiei, din pacate. Sub masca liberalizarii a trecut ...care este de fapt o condamnare la subdezvoltare nationala si la controlul tarii si statului de cei care au bani, si aia nu vor fi georgieni.

Riddick spunea...

Dacă se bate toba mult cu euroregionalizarea, cei care o vor face îşi vor pune lumea în cap (e aşa de urgent ordinu' de afară, că îşi bagă picioarele în el de partid ?!). Nu cred că sunt şanse să treacă de parlament, iar de votat la referendum doar cu falsificarea cifrelor.

E acum un moment propice pentru lansarea unui nou partid sau a unei alianţe, cei care n-o fac, deşi ar putea, fie sunt complici, fie nătărăi.

postoricanul spunea...

aici e secretul, ca ii santajeaza pe cei care fac opozitie in partid cu binele paridului.

adica, tot nu o sa treaca si nu o sa se faca, zicem si noi la oha sa facem puncte la alegeri. Deci nu faceti opozitie (exact ca la unicameral), lasati-i pe aia din opozitie sa va combata, hartuiti-i pe ele ca si cum ar fi ale voastre.

Si ca testuda romana se face PDL in jurul proiectului basescian. si pe urma, daca castiga majoritatea, o sa le zica, pai nu ati fost de acord cu astea: euroregionalizare si deficit fix si unicameral si arestarea paralamentarilor la ordin si etc...fariseilor, vreti sa pierdeti alegerile prezidentiale? Testudo! Candidatul meu la presedinti este "". Unde "" va fi omul meu si imi va continua planul pana in 2016 cel putin.

E ca in povestea aia cu barbatul care a infiat un sarpe si ala nu i se mai dadea jos nici cand era pe moarte.

Riddick spunea...

Pun pariu că e Isărescu vizat pentru 2014. Dacă vine la anul USL şi îl schimba sau îl "pensionează", taman bine ce îi fac platforma pentru prezidenţiale.

Oricum, va fi cineva din "vitrina cu politicieni", nu poate fi un outsider, un necunoscut.

Crystal Clear spunea...

Au innebunit pur si simplu !
Reformagii in frunte cu Basescu actioneaza la ordin pentru ca le este frica sa nu se duca dracu UE prea repede si sa ne piarda din ghiare.

Sunt curioasa daca Basescu face aceste lucruri constient sau nu ?

Patura activa de romani este foarte dezamagita, descurajata , obosita si satula de atata munca .Oamenii sunt depresivi pentru ca nu mai vad iesire .

Crystal Clear spunea...

Si eu sunt convinsa ca Isarescu va fi propus ca presedinte din 2014

Crystal Clear spunea...

Gata, m-am lamurit dupa ce am urmarit video.
Basescu este CONSTIENT !

A fost mereu constient si inteles cu Stolojan...

Riddick spunea...

Începe tămbălăul.

Ies din online, revin pe la ora 20:00.

Crystal Clear spunea...

Cam asa ar arata Romania, parte a Statelor Unite Europene
http://www.realitatea.net/cum-ar-putea-arata-romania-dupa-reorganizarea-teritoriala-foto_841997.html

Riddick spunea...

Sper să suporte din plin, cei care susţin sau îndeplinesc aceste planuri, dacă nu costuri penale, cel puţin costuri electorale consistente.

Crystal Clear spunea...

Ne-au scos la vanzare, nemernicii dracului !

postoricanul spunea...

foarte interesant punct de vedere
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cum-ar-ajunge-ajunge-voievozi-baronii-locali-si-ar-putea-scapa-basescu-de-boc-64203.html

"Traian Băsescu nu renunţă la planurile sale, iar unul dintre ele era să-l schimbe pe Boc. Aşadar nu cumva i-a pus Băsescu în braţe premierului sarcina reorganizării administrative a României ca să-l facă să pice din funcţie?

Fiindcă de îndată ce Boc îşi va pune oamenii la treabă, să vezi bulibăşeală şi lupte pentru putere dacă chiar va încerca trecerea la organizarea administrativă pe voievodate sau superjudeţe. Războaiele locale dintre mafioţi vor fi nişte inocente bătăi cu flori în comparaţie cu ceea va urma la noi, pentru ciolanul împărţirii României pe regiuni de dezvoltare.

Îi vedeţi pe prefecţi şi pe consilierii judeţeni renunţînd pentru binele ţării la funcţiile pentru care au cotizat din greu?

Primii care se vor pune de-a curmezişul vor fi chiar pedeliştii lui Boc. Şi o vor face cu Constituţia în mînă. Fiindcă pentru reorganizarea administrativă în regiuni (sau voievodate ori hiperjudeţe) mai întîi ar fi nevoie de schimbarea Constituţiei.

În ipoteza că Emil Boc va încerca să ocolească spiritul Constituţiei, încercînd să se folosească de litera ei, adică va păstra vechea denumire de judeţ, trecînd la o comasare administrativă a mai multor judeţe în unul singur şi asumîndu-şi apoi răspunderea în faţa Parlamentului probabil că guvernul va pica. Adică exact ceea ce a încercat Băsescu luîndu-l pînă acum pe Boc cu binişorul. Dacă însă domnul premier se prinde că preşedintele încearcă să se păgubească de el, se va piti după cărţulia Legii fundamentale şi-i va spune “Facem, şeful, dar să schimbăm mai întîi Constituţia, că iar rîd ăştia de mine că n-am citit-o.”"

Crystal Clear spunea...

Si eu m-am gandit ca-si bate joc de Boc.. :)

Riddick spunea...

Dacă Piticu' încearcă o angajare a răspunderii pe aceasta temă, e halit. Estimez acest eveniment ca fiind posibil, pentru sesiunea de toamnă, ori pentru una extraordinară, de vară (nu ştiu clar dacă în sesiunea extraordinară poate angaja raspunderea). Plus că pune muniţie la dispoziţia grupării Blaga - "am împiedicat o trădare, prin regionalizare" -, ar fi un test şi o ocazie pentru ei, poate ultima, dacă vor să facă un alt partid.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: