21 octombrie 2010

N-are 50, dar vorbeşte de 66



... de procente.


Negocierile au fost preluate de liderul PSD Adrian Năstase care, potrivit unor surse parlamentare, le-a promis social-democraţilor şi liberalilor că va aranja votul minorităţilor la moţiunea de cenzură, pe principiul totul sau nimic.

Mai exact, "garanţia" de forţă a lui Năstase este că, dacă nu votează moţiunea de cenzură, îşi vor pierde locurile din parlament. "Îi dăm afară din Constituţie", a sintetizat tonul negocierilor un parlamentar al opoziţiei, optimist în privinţa revizuirii, în condiţiile în care acum cele 18 mandate ale minorităţilor sunt garantate prin Legea fundamentală.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: