21 octombrie 2010

Partid de dreapta ?





Sulfina Barbu vrea să ajungă preşedinte în regim de urgenţă:

Expunere de motive
Proiect de lege privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei

 Ca o femeie sa fie Presedintele Romaniei trebuie mai intai votata Legea cotei obligatorii pentru femei

Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de femei a PDL a depus in Parlamentul Romaniei initiativa legislativa privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei. Initiativa legislativa a fost depusa la Camera Deputatilor in data de 19 octombrie, in regim de urgenta.

„Trebuie sa avansam cu reprezentarea politica a femeilor de la egalitatea de sanse la egalitatea de rezultate. Este adevarat ca acum femeile au garantat prin lege tratamentul egal, insa rezultatele sunt inca foarte slabe. Doar 9,76 % dintre parlamentari sunt femei.

Ca sa trecem de la acest 9,76% la o candidatura consistenta a unei femei la Presedintia tarii, femeile trebuie sprijinite, impulsionate sa se implice mai mult in viata politica.

In Legea cotei pentru femei sunt trei lucruri esentiale: partidele sunt obligate ca la alegerile parlamentare 40% dintre candidatii propusi sa fie femei, este obligatoriu sa fie desemnate in colegiile eligibile si cine nu respecta legea este sanctionat prin taierea subventiei de la bugetul de stat.

Aceasta lege poate fi parte a reformei partidelor din Romania. Este o lege care practic obliga partidele sa isi profesionalizeze resursa umana, sa se deschida catre exterior – catre societatea civila, mediul economic si academic pentru a convinge femeile din aceste domenii sa li se alature. Si nu in ultimul rand, este o lege care determina partidele sa acorde mai multa atentie in programul politic preocuparilor specifice femeilor: familie, sanatate, educatie, asistenta sociala si protectia mediului”, a declarat Sulfina Barbu.


CUM SE REZOLVĂ PROBLEMA PROPORŢIEI DE FEMEI DIN PARLAMENT ? EA DEPINDE ÎN PRIMUL RÂND DE REZULTATUL VOTULUI ÎN COLEGIU.

Adică, alegătorul alege politic, nu după gen. Nu feminismul este soluţia. 

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

M-apuca rasul ! :)))))

Trebuia sa pui si eticheta "fun"


Criteriul nu poate fi sexul ci COMPETENTA .

Altfel ajugem ridicole ca Elena Ceusescu.

Crystal Clear spunea...

Sufina Barbu ar trebui sa citeasca linkul dat de tine,sa devina mai echilibrata ,sa retina cele de mai jos.Singurul criteriu de diferentiere pentru a ajunge la conducere trebuie sa fie competenta :

"By the 1990s, the radical feminist movement of thirty years earlier had begun to founder. Formerly powerful centers of opinion such as the magazine Ms. lost readership. Female college students dismissed older feminists as inflexible and passé and ridiculed their anti-male rhetoric. Meanwhile, other forms of feminism emerged to challenge the intellectual monopoly of the radical feminist establishment, notably women who considered themselves "equity feminists" as opposed to "gender feminists." While pushing hard for initiatives that would guarantee women equal access to business and educational opportunities, these "equity feminists" also supported women who chose to stay home and raise children, ridiculed the vulgar Marxism of their more radical sisters, and (noting the advances in biological research) rejected the notion that there were no essential differences between males and females"

Crystal Clear spunea...

Prime Minister Iveta Radičová -Slovacia
Este un exemplu de femeie s-are s-a impus prin competenta.

Stiu ca ai avut o postare cu ea,parca pe NR

Riddick spunea...

Numai dude de la o vreme dinspre parlamentarii PDL...

Aici mai este şi o agendă, nu degeaba a vrut şefia organizaţiei de femei şi a cerut demisia guvernului Boc.

Riddick spunea...

Am scris şi aici pe blog despre noul premier slovac Iveta Radicova:

Buturuga slovacă:

http://riddickro.blogspot.com/2010/09/buturuga-slovaca.html

Slovacia deschide un drum

http://riddickro.blogspot.com/2010/06/slovacia-deschide-un-drum.html

Crystal Clear spunea...

Exact !

Sa-i uram Sulfinei Barbu sa ajunga ca Radicova si sa nu aiba doar "agenda" de a distruge PDL din interior


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: