17 septembrie 2010

Funeriu doarme-n post: Greenpeace se pregăteşte să reia campania de propagandă în şcoli, licee şi universităţi



Legea nr.84/1995 (legea învăţământului) :

ART. 11
(1) Invatamantul nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor promovate de partide sau de alte formatiuni politice.
 
(2) In unitatile si in spatiile de invatamant se interzic crearea si functionarea partidelor sau altor formatiuni politice, precum si desfasurarea activitatilor de organizare si propaganda politica.
(3) In invatamant se interzice prozelitismul religios.
(4) In spatiile destinate procesului de invatamant, in unitati de cercetare stiintifica, biblioteci, edituri si tipografii ale  institutiilor de invatamant, in camine, internate, cantine, cluburi, case de cultura ale studentilor, case ale corpului didactic, case universitare, tabere scolare, baze si complexe cultural-sportive, palate si cluburi ale copiilor si elevilor sunt interzise activitatile care incalca normele generale, de moralitate, primejduind sanatatea fizica sau psihica a tineretului. 



Ori este năuc, ori este complice cu ăştia, ori are ordin să permită propagandă Greenpeace prin şcoli.

Am mai scris despre asta aici.

Greenpeace anunţă o nouă "campanie educativă în domeniul protejării mediului, care se va desfășura în școli, licee și universități":
România — Începând cu această toamnă, Greenpeace România lansează o campanie educativă în domeniul protejării mediului, care se va desfășura în școli, licee și universități. O componentă a acestei campanii o reprezintă proiecțiile de filme documentare realizate de Greenpeace. Cei care doresc derularea unor astfel de activități pot contacta echipa Greenpeace pentru mai multe detalii.

Începând cu această toamnă, Greenpeace România lansează o campanie educativă în domeniul protejării mediului, care se va desfășura în școli, licee și universități. O componentă a acestei campanii o reprezintă proiecțiile de filme documentare realizate de Greenpeace.

Astfel, în funcție de disponibilitatea fiecărei unități de învățământ, voluntarii Greenpeace pun la dispoziția acestora serii de documentare de mediu, realizate de Greenpeace, pe diverse teme legate de campaniile Greenpeace:

-Schimbări climatice
-Energie regenerabilă
-Eficiență energetică
-Protejarea pădurilor
-Protejarea mărilor și oceanelor
-Încălzirea globală
-Organisme modificate genetic

Totodată, în cadrul acestor proiecții de film, elevii și studenții pot afla mai multe detalii despre cum pot sprijini activitatea Greenpeace și ce măsuri să aplice pentru un mediu mai curat.
http://www.greenpeace.org/romania/news/greenpeace-organizeaz-proiec

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Se intampla chestii grave cu "verzii" astia ...

Am observat ieri in Parcul Herastrau alta traznaie.
De ani de zile este o pista de alergat in jurul lacului - de pe partea cu Amb Chineza pana la la Pavilionul H.
Mai nou, pista de alergat s-a transformat in pista de biciclete care se pot inchiria de la un ONG- numit "GREEN REVOLUTION" -care-si face reclama puternica acolo.-sponsorizat de Reifessen Bank .
Bicicletele sunt depozitate chiar pe mal .
Nu mai spun ca nu mai poti alega pe pista de frica biciclistilor, care circula cu viteza mare si care NU SUNT DELOC PUTINI.
Este efectiv periculos ( nu vorbesc aiurea,stiu ce inseamna mersul pe bicicleta)

Cine inchiriaza bicicletele?
-Numai tineret spalat pe creieri.Povestea este prezentata ca fiind ceva "cool" de fitze corporatiste ecologice

Masura cu bicicletele in parc a fost acceptata de Sorin Oprescu si efectiv deranjeaza pentru ca traficul este prea mare.

Riddick spunea...

Să le mulţumim liberalilor că ne-au pricopsit cu Oprescu, de care acum se dezic.

Crystal Clear spunea...

Cea mai populara alee din Herastrau a devenit periculoasa.
O sa ma duc sa vad cum este duminica la pranz.Sunt foarte curioasa.
Ca sa nu mai vorbesc de blocatul sos Kiseleff in week end.
Toate strazile din jur sunt blocate pentru ca se schimba piatra cubica cu asfalt,iar in mijlocul Kiseleff-ului joaca basket 3 "ekogisti". De parca n-ar fi suficiente parcuri si terenuri ce pot fi amezanaje pt sport fara sa se creeze haos in circulatie.
Nu este nevoie sa blochezi strazi destinate circulatiei masinilor.

Este pur si simplu violetza stradala sa blochezi arterele de circulatie si sa te dai la o parte intr-un mod tembel in fata ekologismului -comunist.
Totul este facut numai pentru propaganga .

Am fost aproape de apoplexie acum vreo 2-3 saptamani cand eram grabita sa traversez pe Kiseleff cu masina.
Am reclamat situatia la un politist care dirija circulatia pe-acolo.Noroc ca si el mi-a dat dreptate si mi-a spus ca Politia nu poate face NIMIC !

Riddick spunea...

Ca să întreţii pavajul de piatră cubică ai nevoie de meseriaşi care sa ştie să aşeze pavelele. Cei din România au o productivitate de 4-5 ori mai mică decât cei din Italia.

În Bucureşti trebuie fonduri pentru străpungeri stradale (demolări + despăgubiri),oraşul nu are străzi centrale funcţionale, se fac ambuteiaje.

Crystal Clear spunea...

In haosul circulatiei din Bucuresti sa mai pui niste ekologisti in mijlocul strazii sa joace basket -doar pentru propaganda -este culmea incompetentei in management

Cica muta piatra cubica-(monument istoric) pe Lipscani

Riddick spunea...

Rămâne o grămadă, pentru valorificare în afară, este căutată pentru alei.

Crystal Clear spunea...

Asa,este.
Doar daca nu se vor trezi unii sa spuna ce ne vindem "patrimoniul"...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: