02 martie 2010

Sugestie

Reacţiile PSD şi PNL la iniţiativele PDL şi ale preşedinţiei, pentru modificarea Constituţiei, sunt previzibile.
Ignoră în continuare rezultatul referendumului din noiembrie 2009, şi propun alte variante, de exemplu :

Victor Ponta - "Vreau să deschidem subiectul şi din punctul meu de vedere, eu susţin votul obligatoriu. Cu o amendă pe care o plăteşte cel care nu consideră important pentru ţara lui să se deranjeze duminică să vină o jumătate de oră să vină până la secţia de vot"; "Pedepsim până la urmă imoralitatea punând în viitoarea Constituţie: un parlamentar ales de la un partid, dacă vrea să-şi schimbe partidul, îşi pierde mandatul şi cu asta basta, candidează independent sau se duce la celălalt partid".

Crin Antonescu:
"PNL isi mentine principiile fundamentale privind Constitutia  tarii si ramane adeptul republicii parlamentare si al unui parlament bicameral, chiar daca cu un numar redus de parlamentari".

Sau alte aiureli constituţionale: Senatori aleşi pe viaţă, ori 
"o Camera superioara (Senatul, n.r.) care sa reprezinte comunitatile locale si sa fie aleasa de catre consilierii locali si judeteni, sa nu fie aleasa direct de populatie, va avea o competenta foarte clara de a legifera si a reprezenta comunitatile locale".



Faza cu votul obligatoriu a propus-o prima oară deputatul PNL Adriana Săftoiu, în 2009.

Eu zic, mai bine rezolvaţi cu votul electronic la parlament, unde votează o persoană cu mai multe cartele, ba chiar votează şi persoane fără drept de vot, precum nepoata senatorului Norica Nicolai.

5 comentarii :

amanda13 spunea...

eu zic ca astia nu mai au nicio rusine, pentru ei vointa populara este asemeni unei role de hartie igienica.

Anonim spunea...

Ce sa zic..., "good point"! Gino.

Riddick spunea...

Există mijloace tehnice şi soft care pot împiedica votul multiplu, nu este nevoie de paznic la fiecare dispozitiv de votare, dar nu s-a vrut un sistem eficient.

Despina spunea...

Sunt unii carora nu le plac softurile- pentru nu-si mai pot acoperi furaciunile .

Riddick spunea...

Chiar că sunt curios dacă schimbă modalitatea de vot, ca să nu mai fie vot multiplu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: