02 martie 2010

Sugestie

Reacţiile PSD şi PNL la iniţiativele PDL şi ale preşedinţiei, pentru modificarea Constituţiei, sunt previzibile.
Ignoră în continuare rezultatul referendumului din noiembrie 2009, şi propun alte variante, de exemplu :

Victor Ponta - "Vreau să deschidem subiectul şi din punctul meu de vedere, eu susţin votul obligatoriu. Cu o amendă pe care o plăteşte cel care nu consideră important pentru ţara lui să se deranjeze duminică să vină o jumătate de oră să vină până la secţia de vot"; "Pedepsim până la urmă imoralitatea punând în viitoarea Constituţie: un parlamentar ales de la un partid, dacă vrea să-şi schimbe partidul, îşi pierde mandatul şi cu asta basta, candidează independent sau se duce la celălalt partid".

Crin Antonescu:
"PNL isi mentine principiile fundamentale privind Constitutia  tarii si ramane adeptul republicii parlamentare si al unui parlament bicameral, chiar daca cu un numar redus de parlamentari".

Sau alte aiureli constituţionale: Senatori aleşi pe viaţă, ori 
"o Camera superioara (Senatul, n.r.) care sa reprezinte comunitatile locale si sa fie aleasa de catre consilierii locali si judeteni, sa nu fie aleasa direct de populatie, va avea o competenta foarte clara de a legifera si a reprezenta comunitatile locale".



Faza cu votul obligatoriu a propus-o prima oară deputatul PNL Adriana Săftoiu, în 2009.

Eu zic, mai bine rezolvaţi cu votul electronic la parlament, unde votează o persoană cu mai multe cartele, ba chiar votează şi persoane fără drept de vot, precum nepoata senatorului Norica Nicolai.

5 comentarii :

amanda13 spunea...

eu zic ca astia nu mai au nicio rusine, pentru ei vointa populara este asemeni unei role de hartie igienica.

Anonim spunea...

Ce sa zic..., "good point"! Gino.

Riddick spunea...

Există mijloace tehnice şi soft care pot împiedica votul multiplu, nu este nevoie de paznic la fiecare dispozitiv de votare, dar nu s-a vrut un sistem eficient.

Despina spunea...

Sunt unii carora nu le plac softurile- pentru nu-si mai pot acoperi furaciunile .

Riddick spunea...

Chiar că sunt curios dacă schimbă modalitatea de vot, ca să nu mai fie vot multiplu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: