09 martie 2010

Hrebenciuc, europeanul

 Viorel Hrebenciuc : "Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat"
( Ziare.com ).

Booon, s-a marcat. Deci asta era, tătuţule. Vreţi să implementaţi Tratatul de la Lisabona. Aha.

9 comentarii :

amanda13 spunea...

lol, asta-i un pretext. vor s-o puna cu leberalii de-o republica parlamentara!

Riddick spunea...

Mă tem ca dacă la ce vrem noi vor tărăgăna, nu vor tărăgăna cu adaptarea la Lisbon Treaty, după cum au ordin.

Despina spunea...

Mare mizerie.

Riddick spunea...

Să vedem în ce vorbe vor ambala măgăria şi ce rol va avea PDL.

Despina spunea...

Este foarte grav.

Iar PDL probabil ca va sustine mizeria asta .
Doar se mandresc ca sunt populari.
Iar la noi euroscepticii sunt Romania Mare....

Riddick spunea...

Supra tutto, în Constituţie, moneda naţională este leul, cu subdiviziunea banul.
Ori, ca să introduci euro, trebuie facută modificarea. Bine măcar că este referendum pt Constituţie, că altfel pt Lisbon Treaty n-au catadicsit.

Riddick spunea...

A... România Mare mimează, la PE Vadim Tudor a votat pt drepturile homosexualilor (n-a trecut rezoluţia).

Despina spunea...

Vadim probabil ca voteaza asa cum i se spune

Riddick spunea...

Da' cum...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: