09 martie 2010

Hrebenciuc, europeanul

 Viorel Hrebenciuc : "Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat"
( Ziare.com ).

Booon, s-a marcat. Deci asta era, tătuţule. Vreţi să implementaţi Tratatul de la Lisabona. Aha.

9 comentarii :

amanda13 spunea...

lol, asta-i un pretext. vor s-o puna cu leberalii de-o republica parlamentara!

Riddick spunea...

Mă tem ca dacă la ce vrem noi vor tărăgăna, nu vor tărăgăna cu adaptarea la Lisbon Treaty, după cum au ordin.

Despina spunea...

Mare mizerie.

Riddick spunea...

Să vedem în ce vorbe vor ambala măgăria şi ce rol va avea PDL.

Despina spunea...

Este foarte grav.

Iar PDL probabil ca va sustine mizeria asta .
Doar se mandresc ca sunt populari.
Iar la noi euroscepticii sunt Romania Mare....

Riddick spunea...

Supra tutto, în Constituţie, moneda naţională este leul, cu subdiviziunea banul.
Ori, ca să introduci euro, trebuie facută modificarea. Bine măcar că este referendum pt Constituţie, că altfel pt Lisbon Treaty n-au catadicsit.

Riddick spunea...

A... România Mare mimează, la PE Vadim Tudor a votat pt drepturile homosexualilor (n-a trecut rezoluţia).

Despina spunea...

Vadim probabil ca voteaza asa cum i se spune

Riddick spunea...

Da' cum...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: