09 martie 2010

Hrebenciuc, europeanul

 Viorel Hrebenciuc : "Noi am fost de acord cu constituirea Comisiei (pentru revizuirea Constitutiei-n.r.). Punctul de vedere al PSD este sa despartim apele, in sensul ca: pe de o parte, trebuie sa raspundem la referendumul aprobat si acesta este- raspunsul la intrebarea parlament unicameral sau bicameral si numarul de parlamentari. Pe de alta parte, discutam despre o modificare a Constitutiei de o amploare cu mult mai mare decat a prevazut referendumul.

Si atunci, parerea noastra ar fi - dar decizia finala se va lua in sedinta Consiliului National de joi- sa se faca proiectul de lege pentru modificarea Constitutiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificari pe care vrem sa le facem cu totii, ca sa ne punem in acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie sa faca obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constitutiei, care inseamna un proces mult mai indelungat"
( Ziare.com ).

Booon, s-a marcat. Deci asta era, tătuţule. Vreţi să implementaţi Tratatul de la Lisabona. Aha.

9 comentarii :

amanda13 spunea...

lol, asta-i un pretext. vor s-o puna cu leberalii de-o republica parlamentara!

Riddick spunea...

Mă tem ca dacă la ce vrem noi vor tărăgăna, nu vor tărăgăna cu adaptarea la Lisbon Treaty, după cum au ordin.

Despina spunea...

Mare mizerie.

Riddick spunea...

Să vedem în ce vorbe vor ambala măgăria şi ce rol va avea PDL.

Despina spunea...

Este foarte grav.

Iar PDL probabil ca va sustine mizeria asta .
Doar se mandresc ca sunt populari.
Iar la noi euroscepticii sunt Romania Mare....

Riddick spunea...

Supra tutto, în Constituţie, moneda naţională este leul, cu subdiviziunea banul.
Ori, ca să introduci euro, trebuie facută modificarea. Bine măcar că este referendum pt Constituţie, că altfel pt Lisbon Treaty n-au catadicsit.

Riddick spunea...

A... România Mare mimează, la PE Vadim Tudor a votat pt drepturile homosexualilor (n-a trecut rezoluţia).

Despina spunea...

Vadim probabil ca voteaza asa cum i se spune

Riddick spunea...

Da' cum...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: