26 februarie 2010

Şmenul lui Orban la scadenţă : păgubaşi - noi toţi

Pe vremea când Orban era ministrul transporturilor în cabinetul Tăriceanu II, STF (Societatea de Turism Feroviar) cedează pentru o datorie de 15.000 de euro la firma de avocatură Sfârâială şi Asociaţii (ce nume predestinat !), hotelul Astoria din Bucureşti, către societatea Orhideea Gardens SRL, pentru suma de 2,5 milioane de euro. Hotelul Astoria a fost executat silit pentru acoperirea acestei datorii. Firma respectivă a fost singura care s-a prezentat la licitaţia organizată pentru vânzarea hotelului.
 
La momentul înstrăinării, numai terenul pe care este construită clădirea (cca 3000 mp) ar fi valorat circa 5 milioane euro. În urma scandalului dezvăluit de mass-media la momentul respectiv, conducerea ministerului dă vina pe conducerea STF, care nu ar fi anunţat ministerul şi nici nu ar fi încercat să obţină bani pentru plata datoriei.
 

Cazul este în cercetare la DNA, iar ministrul turismului, Elena Udrea, îl acuză pe fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, de conivenţă cu firma de avocatură care a ajutat la păgubirea statului.
Firma Orhideea Gardens SRL obţine în instanţă o sentinţă definitivă, devenind proprietarul hotelului.

După scandalul din noiembrie 2008, la prima încercare de preluare a clădirii, astăzi iar are loc un scandal însoţit de violenţe.

5 comentarii :

amanda13 spunea...

ah, ce frumoasa lucratura de leberal! :(

Riddick spunea...

Păi na... turcu' plăteşte ! Cu 15.000 de euro nu iei nici jumătate de garsoniera în Bucuresti.

Anonim spunea...

organ si-a luat insä "portzia "

betzivul asta gurist, este un escroc.

el se stia pe el, cand a acuzat-o pe udrea.

ce supärat o fi, cä nu a gäsit nimic curtea de conturi la udrea.

Riddick spunea...

E ciudată afacerea cu hotelul...
Sper să dea o soluţie DNA.

Martin spunea...

Dna Udrea a fost anchetata degeaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: