26 februarie 2010

Şmenul lui Orban la scadenţă : păgubaşi - noi toţi

Pe vremea când Orban era ministrul transporturilor în cabinetul Tăriceanu II, STF (Societatea de Turism Feroviar) cedează pentru o datorie de 15.000 de euro la firma de avocatură Sfârâială şi Asociaţii (ce nume predestinat !), hotelul Astoria din Bucureşti, către societatea Orhideea Gardens SRL, pentru suma de 2,5 milioane de euro. Hotelul Astoria a fost executat silit pentru acoperirea acestei datorii. Firma respectivă a fost singura care s-a prezentat la licitaţia organizată pentru vânzarea hotelului.
 
La momentul înstrăinării, numai terenul pe care este construită clădirea (cca 3000 mp) ar fi valorat circa 5 milioane euro. În urma scandalului dezvăluit de mass-media la momentul respectiv, conducerea ministerului dă vina pe conducerea STF, care nu ar fi anunţat ministerul şi nici nu ar fi încercat să obţină bani pentru plata datoriei.
 

Cazul este în cercetare la DNA, iar ministrul turismului, Elena Udrea, îl acuză pe fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, de conivenţă cu firma de avocatură care a ajutat la păgubirea statului.
Firma Orhideea Gardens SRL obţine în instanţă o sentinţă definitivă, devenind proprietarul hotelului.

După scandalul din noiembrie 2008, la prima încercare de preluare a clădirii, astăzi iar are loc un scandal însoţit de violenţe.

5 comentarii :

amanda13 spunea...

ah, ce frumoasa lucratura de leberal! :(

Riddick spunea...

Păi na... turcu' plăteşte ! Cu 15.000 de euro nu iei nici jumătate de garsoniera în Bucuresti.

Anonim spunea...

organ si-a luat insä "portzia "

betzivul asta gurist, este un escroc.

el se stia pe el, cand a acuzat-o pe udrea.

ce supärat o fi, cä nu a gäsit nimic curtea de conturi la udrea.

Riddick spunea...

E ciudată afacerea cu hotelul...
Sper să dea o soluţie DNA.

Martin spunea...

Dna Udrea a fost anchetata degeaba.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: