12 noiembrie 2009

Interpelare la Parlamentul European





Mario Borghezio, Lega Nord (Italia - grupul 'Europe of Freedom and Democracy'):

 " În legătură cu nominalizările (pentru preşedintele UE şi înaltul reprezentant UE pentru politica externă), sunt tot felul de reuniuni; lumea vorbeşte, nici nu ştim dacă va fi un summit extraordinar la Bruxelles - dar vreau să întreb, privind la nominalizări, şi mă opresc la trei, Milliband, Balkenende şi Van Rompuy : este posibil ca nimeni să nu observe că toţi cei trei sunt prezenţi frecvent la toate reuniunile Grupului Bilderberg şi ale Comisiei Trilaterale ?
Eu cred că trebuie ca noi să aplicăm principiile transparenţei, atât de des rostite în instituţiile noastre.

Trebuie să clarificăm dacă aceşti candidaţi sunt susţinuţi de forţe politice din ţările lor, ori sunt doar candidaţii acestor grupuri oculte, care se întrunesc în spatele uşilor închise unde decid chestiuni peste capul oamenilor".

2 comentarii :

Anonim spunea...

Buna Riddick,super acest italian,curajoasa interpelare...ramine de vazut daca va primi un raspuns....dar si tacerea poate fi un raspuns.
Stau si ma intreb daca ,,oculta mondiala,, poate fi convenabila blocului franco-german ?
:mrgren:
(emily)

Riddick spunea...

Emily, sunt curios cum va decurge mascarada. Sună ciudat "postul al doilea, externele, este rezervat pentru un socialist"... Cum adică, "rezervat" ?


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: