28 octombrie 2009

Asociaţia victimelor mineriadelor reacţionează



Candidatul Crin Antonescu a declarat la Antena 3 ("Ştirea zilei") că Ion Iliescu este de apreciat pentru că nu a pus armata să împuşte oamenii în Piaţa Universităţii. Asociaţia victimelor Mineriadelor 1990-1991 a emis un comunicat şi o scrisoare deschisă, ca protest la atitudinea liderului PNL. În scrisoare se mai punctează unele detalii mai puţin cunoscute despre apariţia şi evoluţia PNL.
Spun "apariţia" şi nu "reactivarea" ori "intrarea în legalitate" a PNL. Este momentul să privim obiectiv fenomenul politic, fără false nostalgii.


ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR 1990-1991 DIN ROMANIA(A.V.M.R.)



Cretinismul lui CRIN ANTONESCU PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Marţi, 27 Octombrie 2009 22:55

ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR 1990-1991 DIN ROMANIA(A.V.M.R.)
  
COMUNICAT

 Afirmatiile candidatului P.N.L. Crin Antonescu la presedentia Romaniei referitor la represiunea din iunie 1990 - ,,Mineriada'' sunt de un cretinism fara margini. Acesta a declarat astazi 27.10.2009 la "Stirea zilei" (Antena 3) ca  Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii '90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii.
eamintim” candidatului Crin Antonescu faptul ca la 13.06.1990 Ion Iliescu a dat ordin telefonic pentru folosirea munitiei de razboi de catre armata si politie, impotriva protestatarilor ,,legionari'' care ar fi abordat steagul verde al legiunii pe sediul Ministerului de Interne...
Pana in prezent, in dosarele Mineriadei 1990 au fost recunoscuti oficial da catre autoritati 4 morti si 18 raniti prin impuscare in ziua/noaptea 13/14 06.1990, procesul de judecare pentru acesti morti fiind deja pe rolul instantelor judecatoresti. Criminalul Ion Iliescu a dat ordin sa se traga de catre armata in populatia neinarmata care-l contesta. Ca si Ceausescu, fara sa existe un DECRET de instaurare a starii de necesitate si fara publicarea unui astfel de decret, Ion Iliescu ordonat sa se traga in multime.
 ILEGAL.
 Mainile lui Ion Iliescu, murdare de sangele tinerilor din iunie 1990 sunt ,,linse'' astazi de catre acest individ ce pretinde ca este LIBERAL.
 Sa fi uitat liberalii si taranistii ce au patit in mineriada din iunie 1990? Sedii devastate, oameni schingiuiti de militieni si mineri !!!
 Sa fie tradare?
 Oricum dupa 20 de ani, victimele represiunii din iunie 1990-mineriada -au o scarba fara margini fata de Ion Iliescu si toti cei ce ii pupa mainile manjite de sange nevinovat.
Tov. Crin Antonescu asa sa va ajute Dumnezeu precum va uram noi !!!

 In numele victimelor mineriadelor
Viorel Ene - presedinte A.V.M.R.

***************************************


SCRISOARE DESCHISA PDF Imprimare Email
Scris de Administrator   
Miercuri, 28 Octombrie 2009 08:30


                       Domnului  CRIN  ANTONESCU 
                       Presedinte al  Partidului National Liberal
                       Candidat la Presedintia ROMANIEI

Declaratia  Domniei Voastre la “Stirea zilei” (Antena 3) ca :” Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ‘90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii” ne-a lasat inmarmuriti  si stupefiati in acelasi timp.
Tot Excelenta Dumneavoastra a mai spus ca:” traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza optimism din punct de vedere antropologic” si este “un efort care merita salutat.
Noi am remarcat faptul  ca faceti  tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor  pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in  cazul in care  intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale!
   Dar nu va deranjeaza! Deriva si inconstanta  din declaratii este atat de mare, incat  incalcati orice principii liberale.
 Ioan Talpeş spunea că PNL a fost înfiinţat de generalul Caraman, si probabil din ordine date de sus.Asta explică relaţia PNL-PSD de altfel  dificila  si greu deînţeles. La fel si poziţia lui Patriciu. Idem si cea a lui Iliescu.
   Nu am uitat ca PNL este creat de FSN,  iar Radu Cimpeanu  a admis in CPUN proportia de 50 la suta FSN-50 la suta alte partide si organizatii, din care cele mai multe erau  apropiate de FSN-Iliescu. Dupa care au aparut tinerii liberali furiosi, in frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul Vin lupii,   indepartat astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe fostii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de romani  nevinovati  si speriati.
  PNL  a ramas un partid de dimensiuni  modeste  controlat de  Iliescu, pentru ca ulterior se se faramiteze in  aripi si aripioare:  Aripa tinara,PAC, PL 93, PNL-CD  si tot asa .
 In anii insangerati de mineriade, multi am sperat ca liberalii vor deveni varful de lance al luptei anticomuniste, razbunind astfel suferinta marilor oameni de stat morti in temnitele comuniste
La capitolul „esecuri”, istoricii acestor 2 decenii nu vor uita sa  includa  si numarul mare al fostilor informatori sau ofiteri ai Securitatii din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lazarescu, Daniel Daianu ,Balaceanu-Stolnici,  Alexandru Paleologu, Stefan-Augustin Doinas, Mona Musca,Titus Ghiorghioff  etc. Desigur nu toti pot fi judecati cu aceeasi masura, culpabilitatea este diferita, dar impuritatea si lipsa de moralitate sunt incontestabile.
   Consideram mult mai important sa vorbiti de necesitatea unei Legi a lustratiei, decat sa-I pupati mainile lui Iliescu,si sa-l prezentati romanilor  ca” un lider politic interesant, care a demonstrat că oamenii pot evolua,si ca ofera motive de optimism”!
   Credeam ca va ganditi la Dosarul   Mineriadei din 13-15 iunie 1990 in care s-a dat NUP,  si care apasa asupra  credibilitatii si reformei justitiei, implicit  si a imaginii Romaniei in Uniunea Europeana,mai ales ca  mulţi alegători din nucleul dur al nemultumitilor, unii dintre ei „golani” care n-au scăpat de bâtele minerilor veniţi în Piaţa Universităţii, nu au înghiţit aceasta declaratie!
    Asteptam cu interes sa prezentati o evaluare a situatiei economice si sociale a Romaniei, precum si solutii care sa ajute la iesirea din criza economica. NU sa fiti dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu,care va ridica osanale si va vede in  PSD, pentru că „este inteligent, are un discurs agreabil şi este un om decent, fără apetenţă în îmbogăţirea personală”!
    Vroiam sa ne explicati,cum acceptati printre sofisme si ironii,vecinatatea “conservatorului Felix”,un colaborator dovedit al Securitatii,ce care noi l-am contestat cu vehementa la alegerile din 2009!
    Oare toate aceste divagatii regresive si obsessive  ale Domniei Voastre,nu ne determina sa vedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombala?
    Cu asemenea declaratii  halucinante,in mod sigur sigur ca nota de plata pe care electoratul o sa v-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de  piperata!
Fara condescendenta,

 Asociatia Victimelor Mineriadelor din Romania
Presedinte  Viorel ENE
Asociatia  Baricada Inter 1989
Presedinte Ion IOFCIU
APADAR
Presedinte Mihai RAPCEA
Asociatia ADEVAR si DREPTATE
Presedinte
SENIORII LIGII STUDENTILOR


P.S.: Mulţi alegători din nucleul dur al PNL, unii dintre ei „golani” care n-au scăpat de bâtele minerilor veniţi în Piaţa Universităţii, nu au înghiţit aceasta declaratie...


13 comentarii :

nora damian spunea...

riddick,

ma bucur ca AVMR a luat pozitie!Crin e, cum se vede, labil psihic.

Riddick spunea...

Disperare ca să intre în turul doi, captatio benevolentiae către electoratul PSD, dar respingere dinspre fostul electorat al CDR.

dramoleta spunea...

Pe mine au inceput sa ma enerveze "asociatiile" astea!

Am ajuns sa ne masuram cuvintele nu cumva sa deranjam pe niste unii despre care nu stim nimic. Luam pe incredere toti impostorii...

Ai participat la "revolutie" in 1989? Ai carnet de revolutionar? Esti inscris in vreo asociatie din asta?

Adevaratele victime sau adevaratii revolutionari au tacut si tac in continuare.
E un subiect de dezbatut. Chiar interesant.

Riddick spunea...

Am participat pe 21 decembrie seara la baricada de la Intercontinental, si era să mi-o iau pe 23 seara, vis-a-vis de Ateneu-Palat, când au început să tragă foarte aproape de locul unde eram atunci.

N-am vrut niciodată carnet sau alte drepturi, mai ales că cel care trebuia sa le acorde era cel din spatele "afacerii".

dramoleta spunea...

Si eu am fost la Inter in prima seara. A doua zi la Televiziune. Am stat pe strazi trei zile si trei nopti. Am carat raniti si batrani cazuti pe strada, impreuna cu prietenii mei, la spitalul de urgenta Floreasca si duceam apa si mancare soldatilor.

Nu am avut nevoie de carnet de revolutionar, desi as fi putut sa-l obtin fara probleme.
Cred ca toti am fi meritat sa fim declarati revolutionari. Ori toti, ori niciunul!

Anonim spunea...

Deci niste impostori acesti "revolutionari". Cine da vreun ban pe opinia lor?

Riddick spunea...

@dramoleta: Şi eu am cărat un rănit pe 21 seara, la Colţea (împreună cu alţi 2-3 inşi). Era împuşcat în picior. Am stat ascuns prin apropiere pâna după ce s-a împrăştiat lumea, şi am ajuns acasa pe la 4 dimineaţa, pe drum ocolit.

@anonim: Cei care nu sunt impostori.

niku_elektriku spunea...

vaaai, ce principii morale lax-ative au liuberealoii astia comunistoizi !
coana dramoleta se lauda; in proportzie de 99,98 %
intr'adevar, a facut piatza in data de 21.12.89

Riddick spunea...

Nicule, să dăm credit, până una-alta... la persoane fizice, nu partide. ;-)

Anonim spunea...

Eu il cunosc pe Presedintele Viorel Ene personal. Este o persoana amiabila si placuta, si pot intelege furia pe care a declansat-o acest inapt cu carnet de liberal, chiar daca eram prea tanar la vremea respectiva pentru a participa la demonstratii. Insa tatal meu a participat si cu mult noroc a reusit sa scape doar cu cateva bastoane peste carca.

Repet ceea ce spun de fiecare data: Ma uimeste si ma dezgusta faptul ca Iliescu nu infunda parnaia.

Riddick spunea...

Dacă nu eram iute de picior, era să mă prindă poliţaii seara, pe 13 iunie - dadusem nas în nas grupul meu cu ei (asteptau pe o stradă neluminata, să intervina).

Anonim spunea...

Interesant...

Iata ce scriam la Bleen in data de 27 Octombrie

"Carol
Octombrie 27th, 2009 at 12:18

Chucky face tot posibilul sa-i atraga de partea sa pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte. In cazul in care Crin va intra in turul II, acesta stie ca fara gloata lui Iliescu n-are nicio sansa la prezidentiale."


Si iata ce gasesc aici, scris pe data de 28 Oct. de catre asociatia respectiva:

"Noi am remarcat faptul ca faceti tot posibilul sa-i atrageti de partea liberalilor pe PSD-istii care nu-l accepta pe Geoana nici ca lider de partid si nici ca eventual presedinte., iar in cazul in care intrati in turul II, fara admiratorii lui Iliescu nu aveti nici o sansa la prezidentiale!"

O fi doar coincidenta... :)

Riddick spunea...

Carol, cam așa este, iar Doftoru' este etapa intermediară pentru cei care nu trec de-a dreptul de la Geoană la Antonescu.

Mai vorbeai la Bleen de "încălcarea principiilor liberale". Ce principii or mai fi alea ?! ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: