24 august 2009

"Prezuncții"




"Suntem săpați !"

Nota internă a PSD, scăpată strategic, la fel ca și înregistrările de la Turnu Măgurele, este mai degrabă un mesaj către baza partidului. Un mesaj de trezire către electoratul propriu. Ceva similar răspunsului dat de Şoricelul ce-l însoțea pe Elefant, întrebat fiind ce face: "tropăim, tropăim !". 

Cum de-a apărut tocmai la Antena 3, în weekend, tocmai după dezamorsarea diversiunii cu firma la care era asociat Mircea Băsescu? Probabil se dorea torpilarea ultimei ședințe a coaliției, înainte de 2 septembrie.

Neobișnuită este asocierea din notă a lui Sorin Oprescu cu Traian Băsescu, dar poate fi o măsură preventivă în eventualitatea lansării candidaturii lui Oprescu, care ar concura cu Geoană pentru același tip de electorat:"Băăă, ăștia-s blat, votați Dăbuleni-style!". Fără rost, dacă Oprescu se va plimba de mână cu Iliescu, nea Gheorghe și baba lui vor înțelege subtilitatea demersului.

Scurgerea pare a fi fost pregătită prin articolul din inpolitics.ro, de acum câteva zile, care susținea că Băsescu ar fi comunicat unui lider județean PD-L despre restructurarea guvernului, fără PSD. Majoritatea urmând a fi asigurată cu circa 18-20 de parlamentari, din alte partide. Dacă PNL va depune totuși moțiunea de cenzură în urma angajării răspunderii guvernului, jocul intră la alt nivel, PD-L putând vota pentru căderea actualului guvern, fiind vot secret.

8 comentarii :

Anonim spunea...

Daca standardele eticii,esteticii si logicii nu sant identice se instaureaza ignoranta si coruptia,
delatiunea si pauperitatea
In turul doi va ajunge Presedintele
si Primarele.
Decat iar Ilici si P.S.D.-EII
Mai bine cu P.D.-LEII.
Cu a lor subtil carmaci
Pus pe soti si dibaci.

Riddick spunea...

Că bine le zici...

Anonim spunea...

psd e un partid (clan) anacronic...singurul partid care nu are nici corupti, nici coruptie...

Riddick spunea...

Mă minunez totuşi, ce piruete face, dimineaţa la guvernare, după-amiza şi seara la tocşouri,"în opoziţie", de zici că-i patinatoarea RDG Katarina Witt după ce a luat doza de dopare.

Unknown spunea...

cum isi poate inchipui cineva ca oprescu ar avea vreo sansa la prezidentiale?? cu siguranta ca omul ala nu locuieste in bucuresti, nu vede mizeria de la metrou si ceasurile aurite din cismigiu.
apropo de documentul "secret", e la mintea cocosului ca PD-L va ataca din toate partile si o va face in cel mai miselesc mod posibil.

Riddick spunea...

Oprescu ar putea fi lansat pentru a nu intra Geoană în turul doi, ci Antonescu.
Iar atac murdar vedem că face Ciripoi, sper să răspundă penal, la final.

dramoleta spunea...

Sunt toti disperati. Nu mai stiu ce sa arunce pe piata. Parca niciodata pana acum nu s-a dat asa o lupta.
Prefer sa primesc doar informatia bruta si sa-mi fac singura analizele, in gand. Nu mai stim care cu care e si care impotriva cui.

Riddick spunea...

Miza este foarte mare, depinde de noi ca să nu pierdem alți 20 de ani.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: