03 aprilie 2009

Pa(c)-pa(c), Jiji !




Ai facut-o lata, Jiji ! Dar nu-i vina ta in totalitate. Tu ai fost creat in laboratoarele tranzitiei, ca sa fii folosit. Intr-o zi ti s-a spus sa intri in politica si ai intrat, insa jocul la care ai crezut ca accezi te-a depasit total. Dar nici schemele de tip interlop nu-ti prea ies. Trebuia sa te opresti dupa dezvaluirea afacerii ,,valiza''. La naiba, un Nas mai competent si-ar fi revizuit radical staff-ul si tacticile.De vreo doua zile, suntem bombardati insistent cu emisiuni pe marginea ridicarii de la domiciliu, ulterior a arestarii acestui personaj. Comentatorii nelipsiti (hai, ca-i stiti : Ciuvica, Bolcas, nea Alecu, Ghise, etc.) vad conspiratii peste conspiratii, baletand (dis)gratios pe campii din Pipera-Baneasa. Popoviciu-Becali, Becali-Popoviciu. Ei, da, este ceva mai aproape, Mangalia era cam departe, si nici nu eram in sezon. O prima impresie : ridicarea de la domiciliu trebuia sa se faca cu un taraf. Politia, desi supraprezenta si suprainarmata, in loc sa puna mana pe individ si sa-l bage in duba, sta pe locul mortului in mertzan-ul recuperat.

Urmeaza show-ul mediatic. Jiji este cainat, se cauta tot felul de explicatii, ba inca unii barosani cauta sa justifice procedeul poterei private. Apar insa informatii noi, pete de sange (deci urme ADN) in masina, martori, imagini video, fractura deschisa, urme de folosire a unei arme cu bile de cauciuc. Ciuvica este degraba retras, in studio intra acum nea Alecu, care isi compune o mina grava si este ceva mai aplicat.Acum este randul Justitiei sa se pronunte. Devine si mai clara necesitatea unor noi Coduri, care sa fie in favoarea cetateanului cinstit, si nu a raufacatorilor de toate tipurile, care scapa mai ales pe chestiuni de procedura. Ne mai mira oare insistenta unor parlamentari, care vor ei sa umble pe la Coduri, prin partile esentiale ? Ca asta vor ei, un Stat cu dintii de lana, care sa fie in loc de caine de paza, mascota. Dar Implementatorii nu mai stapanesc nici ei jocul. Putregaiurile sunt in defensiva, si asta-i un semn bun.

16 comentarii :

filadel spunea...

haikkuku

Cu ușurință poți vedea cum Trustul se îndoaie ca și Trestia în bătaia vîntului.

Riddick spunea...

filadele, i-am pascut demult, de cand a plecat Carol Sebastian, apoi au venit pas-pas Ursu, Dinescu, Dragoteasca... sa vezi ce-i fac lui Dinescu in seara asta!

Riddick spunea...

Filadele, te-am pus in blogroll. Baga mare !

Riddick spunea...

Nu, va fi ceva mai special...pamflet.

filadel spunea...

Nu știu dacă ai observat dar încă de anul trecut trusturile au devenit unul singur. Astăzi își sincronizează declarațiile, îi plimbă pe ciuvicu și compania de pe un post pe altul ca pe sfintele moaște, își pasează informații (ka kum ar veni din realitate) pe care le regizează în prealabil.
Trustul a început să facă realitatea așa că nu e nici o surpriză că pe dedesubt vor face și Codurile care să se muleze pe o astfel de realitate.

Riddick spunea...

filadele, astia ma fac sa rad. Pai este ca si cum s-ar uni broastele din balta contra berzei. La toamna punem lespedea peste zombii astia.

filadel spunea...

Cochetez cu ideea ta de multă vreme dar nu sînt tot atît de optimist. Se pare că targhetu manipulărilor de acest fel este extrem de ușor de atins. Turma așteaptă să i se dea mură-n gură și înghite pe nerăsuflate.

Riddick spunea...

Astia vor sa repete schema Obama,cu iepure Geoana, si challenger Crin Antonescu. Asta, tactica lui nea Nelu. Nu stiu Geoana daca marseaza, insa va fi clar dupa congresul astora.Dar va trebui turma adusa la vot. Cine se va mobiliza mai bine va reusi.Dar cu Filfizonu'-n frunte, vor avea ,,victorii'' multe . :)))

dramoleta spunea...

Realitatea, sau Catavencu, sau cum naiba ii zice, a fost buna pana acum, right? :)))

Riddick spunea...

Left, Drammie...left, right, left...

dramoleta spunea...

Riddick,

Aaaa, asta o stiu :))) Asa mergeti voi, cand la stanga, cand la dreapta.

Riddick spunea...

Eu tac, sunt doar...postasul. :)

dramoleta spunea...

Lilick,

Depinde. Daca se gandeste Base mai bine si-i pica fisa ca licuriciul e stangaci acum? Iar schimba directia :))

Riddick spunea...

Doamnelor, dar vad ca ma ignorati total...parca as fi Boc in seara de 30 noiembrie, vorbind pe televiziuni dupa material inregistrat. Ca mogulii au transfocat de la Prostanac la Trotineta, asteptau Confirmarea.

dramoleta spunea...

Riddick,

offtopic (apropos de utopii)

Abolish money:) http://online.wsj.com/article/SB123862779016180329.html

dramoleta spunea...

"The Constitution is the guide which I never will abandon." GEORGE WASHINGTON

http://theliberalslies.blogspot.com/

Ma si miram (he he he he) cand il auzeam pe Basescu spunand: "Nu voi abandona niciodata Constitutia."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: