01 ianuarie 2022

Bilanţ 2021

După o pauză de trei ani, reiau "evaluările anuale". Le întrerupsesem fiindcă dădusem chix cu unii "pozitivi", care s-au dovedit a fi exact invers. Iar eu m-am dovedit - atunci - prea... entuziast. Am introdus categorii noi: "menţiuni" (onorabile şi neonorabile), şi "carantină" (care cuprinde entităţi sau persoane "de neignorat, dar încă greu de clasificat" ori care par a-şi fi schimbat chiar şi parţial "datele iniţiale").

Cu plus, la intern:

1. Î.P.S. Teodosie
2. neatribuit
3. AUR
4. Cristian Terheş, Marian Motocu, Aurelian Popa, Dan Chitic, Gheorghe Piperea
5. Liviu Dragnea şi APP
- - - - - - -
1. Fără să mă inspir de la Active News ("l-au pus şi ei"), ajunsesem la această concluzie de luni de zile - văzându-i atitudinea "normală" într-o ţară în care se face aproape totul spre a instala anormalitatea. 
2. La cât este de făcut, politicienii RO mai au de depus mult efort...
3. Cu toate îndoielile mai mult sau mai puţin justificate, deocamdată creditez AUR-ul: este singurul partid parlamentar care iese din şablonul globalist-conformist. Ar fi bine să renunţe definitiv la Călin Georgescu ăla, care este reţeta sigură de alungare a naţionaliştilor non-naivi (mă rog, dacă nu chiar asta se urmăreşte...).
4. Lideri autentici grassroots, ultimii doi anunţă câte-un partid. Chitic, cam de multişor; Piperea, "un partid de stânga" (când PSD este eurosocialist iar pe "centru-dreapta" se calcă pe picioare băsiştii, cioloşiştii şi peneliştii, rămâne loc de stânga-stânga şi de dreapta-dreapta).
5. Nu-i de-ajuns doar să se manifeste (să ne anunţe că "au apărut"), ci "trebuie să livreze" (organizare, militantism, vizibilitate publică, alea-alea...). De ce nu auzim nimic despre poziţionarea APP relativ la AUR (şi reciproca...)? Sau faţă de alte nuclee care tind să devină partide.

Menţiuni onorabile: 
 
Iosefina Pascal; Radu Theodoru; Carmen Tănase; Mihai Mălaimare; Florin Chilian. 

Cu minus, la intern:

1. Ioh-anus, că_Cîţu, Ciuciucă, CholaqUE, Rafila, Arahat, Hunor Kelemen, şi partidele aferente grupului infracţional extins, de subordonare externă
2. Popa Ciobotea ("Pf. Daniel") şi găvăriciul BOR, Vasile Bănescu
3. Cei şapte milioane şi ceva de români "vaccinaţi", dintre care două milioane sunt şi busterizaţi ("x3")
4. LOrban
5. USR
- - - - - - -
1. "Mai sunt necesare explicaţiile?"
2. Primul, trădător al propriei turme pe care trebuia s-o păstorească, nu s-o ispitească înspre râpă. Al doilea, care-i tot aşa - dar strident, turbat, pe faţă.
3. ... Şi mai ales cei care uzează de certificatul verde - da-da, ştiu-ştiu, "au tot felul de justificări" dar... s-au plasat pe partea negativă, aproape neforţaţi. Cu cât devin mai mulţi, cu atât creşte presiunea pe "normali" şi scade presiunea pe afacerile şi activităţile puse "sub restricţie". De fapt, scade presiunea pe Sistem.
4. ...Care s-a trezit să facă ceva abia în al treisprezecelea ceas, şi pe jumătate a făcut şi prost. Anunţă intrarea în opoziţie dar... "alături de USR, partenerul firesc".
5. Fiindcă emană non-stop secreţii antiromâneşti, mai recent pro-restricţii şi anti-CCR (vezi recenta contradicţie CCR-CJUE).
 
Menţiuni neonorabile: 
 
Patronatele pro-vaxxin (mai ales cele HoReCa); popii Andrei Andreicuţ-chiţăitul şi "Calistrat-triplu-vaccinat(-şi-imunizat)": ca şi Ciobotea - lupi în blană de oaie; lătrăii vaxxinici Gelu Vişan şi Mirel Curea; Antena 3 (de fapt, întreg Trustul sienenizat).

Carantină, intern:
 
Diana Iovanovici-Şoşoacă: nu poate continua eficient şi credibil fără un partid. Deocamdată este doar un fel de "one man show" şi nu cred că persistând în această "strategie" o face fiindcă... aspiră în mod serios la o candidatură independentă pentru parlament sau pentru funcţia prezidenţială. Başca, bâlbele şi "scăpările" recente de la incidentul servit, cu reportera "specială" de la Rai 1 (nu zic neapărat că "era şi ea - Şoşoacă - în scenariu", dar nici n-a pregătit bine interviul, nici nu a reacţionat adecvat când aia a sărit calul... şi nici n-a transmis live, cum făcea de obicei la interviuri).

Cu plus, la extern:
 
1. Talibanii
2. "Mişcarea antiglobalistă"
3. "Stavka" - şi în general, forţele naţionale din Rusia
4. Milorad Dodici şi Republika Srpska
5. Guvernul etiopian
- - - - - - -
1. Fiindcă au arătat că "se poate". Că nu ţine la infinit o stăpânire care lucrează împotriva unei majorităţi unite şi consecvente. Dar şi fiindcă au remediat stridenţele "vechii versiuni talibane", cea din anii '90. Însă, atenţie la "facţiunea Qatar" şi la "fraţii turci" (da, "e totul de făcut şi multe trebuie exact acum", dar nici nu trebuie lăsată garda jos).
2. Care chiar devine a force to be reckoned with şi care... "se globalizează".
3. "Stavka" = nucleul strategic, "ghenăralii". Nu coincide neapărat cu Putin & partidul (Rusia Unită). Prin extensie - siloviki, în posibil conflict incipient cu Grupul Putin ("prudenţii-amânători la calende") şi în conflict pe faţă cu civiliki/oligarhii ("facţiunea occidentalizantă", the sellouts). Sau, cum zice The Saker: "Eurasian Sovereignists vs. Atlantic Integrationists".
4. Liderul Republicii Srpska ("Republica Sârbească"), componenta sârbă din statul federal "ad-hoc" Bosnia şi Herţegovina, care pregăteşte secesiunea faţă de componenta musulmano-croată. UE (şi nu NATO!) i-a şi ameninţat: că ar putea trimite trupe contra lor "în 24 de ore" - cică "ar încălca" aşa-zisul Acord de la Dayton (un fel de Arbitraj/"Diktat" de la Viena, din 1940).
5. Fiindcă a reuşit să respingă militar înaintarea teroriştilor din Frontul de Eliberare Tigray, care beneficiau de sprijin extern (globalist) aproape nedisimulat. Rămâne acum efortul instituţional, atât extern cât şi intern - contracararea atacurilor diplomatico-economice globaliste ("săriţi! genocid!" când forţele guvernamentale ripostează eficient - dar tăcere faţă de masacrele comise de Tigray), şi stârpirea nucleelor armate interne.

Menţiuni onorabile:
 
Mişcarea de eliberare ("Houthi") din Yemen, care avansează constant împotriva mercenarilor finanţaţi de israe... ăăă... "de saudiţi"; manifestanţii anti-COVID (mai ales cei din Australia şi Noua Zeelandă, confruntaţi cu restricţii diabolice); noile canale media (Bitchute, Rumble, Odysee, etc.) apărute în afara controlului Ocultei; sportivii care boicotează evenimentele care presupun "vaccinare" (Djokovici, de exemplu; Halep!... se-aude?!), chiar dacă asta înseamnă pierderi în clasamente şi în conturi.

Cu minus, la extern:

1. OMS şi ONU
2. NATO
3. UE
4. Administraţia Biden
5. Muqtada al-Sadr
- - - - - - -
1-4. Cum s-ar zice, the usual suspects, dar... dacă aşa este, cum să nu remarc?
OMS şi ONU, în principal, pentru farsa COVID. Şeful OMS nu a fost propus de statul a cărei cetăţenie o deţine (Etiopia), ci "a fost propus de către Uniunea Africană" iar a doua oară tot de alţii, nu de "ţara lui". Mai aparţine şi mişcării teroriste Tigray, în conflict armat cu guvernul etiopian.
5. Şeful principalului partid irakian. "Deşi şiit" manevrează pentru menţinerea incertitudinii în Irak, divizând majoritatea şiită, spre a perpetua amestecul extern sub tot felul de pretexte. (priviţi harta: Irakul este acum cheia principală a Chestiunii Orientale)

Menţiuni neonorabile: 
 
Donald Trump - în conflict şi cu "baza (de mase)" şi cu propriile "poziţii anterioare"; Matteo Salvini - cu partidul în majoritatea vaxxinică a guvernului de la Roma; Viktor Orban - vaxxinic, mi se pare că a bătut palma cu cine trebuie şi a demarat procesul de predare controlată a puterii; cuplul fals-antagonic Zemmour - Marine Le Pen ("omul apărut de nicăieri" şi fata tatii, renegata - care se cam îndreaptă spre pensioară; assez! ouste!).

Carantină, extern: 
 
Grupul de la Vişegrad: "Decedat"? Sau ajuns formă fără fond, după alegerile cu rezultate haştagiste din Cehia şi Slovacia, licuricizarea Poloniei şi vaxxinificarea FIDESZ-Orban.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: