Comunismul în definiţia lui exactă, nu (naţional-)socialismul. Partea din paranteză se referă nu la NSDAP-ul anilor '20-'40 din Germania, ci la "naţional-comunism", "ceauşism". După perioada de "fermentare", urmează "distilarea", n'aşa? Pleacă comuniştii cu şapcă, care de bine-de rău au ridicat o industrie şi aveau legătură organică cu "talpa", şi vin neomarxiştii antinaţionali, mulţi dintre ei fiind urmaşii celor care au instaurat "prima fază".
Mircea Dogaru aminteşte frecvent acest citat din Marx (Das Kapital): “Comunismul” se va instaura în cea mai dezvoltată ţară a lumii [SUA], pe cale paşnică, prin concentrarea la vârf a capitalurilor, el [transnaţionalele] ajungând să transceadă statul, care devine inutil şi trebuie desfiinţat.Clip dintr-o emisiune de la 6TV, post tv cenzurat de CNA. Care nu i-a mai prelungit licenţa (expirată din iunie) fiindcă "face reclamă mascată" şi "promovează conspiraţionismul". De fapt "vina" era cea de-a doua enumerată, pe post strecurându-se (la cam 1/4 din volum) şi mesaje patriotice, mai ales la emisiunile moderate de Titi Sultan şi Miron Manega, prin invitaţi de marcă (Ilie Şerbănescu, Mircea Dogaru). La CNA majoritatea o au PSD-ALDE, asta ca să fie clar cum stă treaba ("cu Radu Hîrjeu"). Patronatul 6TV ar urma să introducă modificări şi să revină cu o nouă grilă, spre a relua licenţa. Ceea ce se vede: pe canalul YouTube al postului apar des clipuri-emisiuni cu... conspiraţionistul "Oreste" şi aproape c-au dispărut cele cu Miron Manega, şi sunt ceva mai puţin rare cele cu Titi Sultan. Ambii moderatori "s-au cuminţit", tratează teme banale sau superspecializate-de-nişă (şi cu interes... tot de nişă), fără invitaţi remarcabili.
2 comentarii :
Dl. Dogaru uita ca , la vremea cand a fost scris Das Kapital Nu USA si NU la USA se referea Karl Marx vorbind despre " cea mai dezvoltata tara a lumii " ci la Anglia . Intrebare : 1] in ultima vreme ai fost in vacanta sau , ai fost ...declarat pozitiv ?
Am pus eu parantezele pătrate, şi am adăugat "el" la pasajul "prin concentrarea la vârf a capitalurilor, el [transnaţionalele] ajungând să transceadă statul, care devine inutil şi trebuie desfiinţat". Nu erau "transnaţionale" pe atunci, ori nu se numeau aşa. Era Compania Indiilor Orientale, cea mai vestită.
Corect, Anglia era avută în vedere.
Nu, am rezolvat alte chestii, intens mâncătoare de timp, apoi s-a instalat un fel de lehamite dar mi-a trecut.
Trimiteți un comentariu