15 iulie 2020

pastila R (22)


Ciolacu este ambiguu. Ba-i face pe absenţii PSD de la moţiune "oamenii lui Dragnea", ba zice despre ei că "îşi negociază libertăţile". Cam toţi au dosare în diferite stadii, şi ar trebui să credem - conform lui Ciolacu - că Sistemul le-a sugerat că ar fi bine şi-n cazul lor dacă nu ar trece moţiunea. Pâi, atunci nu mai sunt "de-ai lui Dragnea"*, fiindcă ăia n-ar fi vrut să fie dat jos cu mâna PSD unu' care acum nu-i mai este pe plac lui Iohannis, şi-n locul lui să fie adus altul de la FMI. Nu era nevoie să-i mai roage cineva să se dea loviţi şi să nu mai apară în sală. Şi în niciun caz... Sistemul, care nu putea urmări altceva decât Iohannis.
* să mai rătăcim o vreme în legenda că "PSDragnea era altceva" decât actualul PSD euroreformat

"Necesitatea de moment" a menţinerii unui premier neagreat de Kraut Iohannis, în replicile "avant la lettre" din Hannibal (seria "Tăcerea mieilor", 2001).
Mason Verger:
- I guess now you wish you would've fed the rest of me to the dogs.
Hannibal Lecter:
- No, Mason, I much prefer you the way you are.

Corolarul lui Cristoiu: indiferent de rezultatul votului la Moțiune, Guvernul rămîne în funcție pînă la Decizia CCR.
"Dacă m-ar întreba cineva aș spune că decizia CCR va fi de recunoaștere a conflictului constituțional. Nu numai pentru că CCR nu-și poate permite să decidă căderea unui Guvern, ci și pentru că spiritul Constituției spune că sesiunea extraordinară nu poate fi terenul unei Moțiuni de cenzură. Totul depinde însă de votul de luni, 31 august 2020. Dacă Moțiunea nu trece, CCR va decide în liniște, fără a avea deasupra capului sabia lui Damocles a influențării decisive a bătăliilor parlamentare. Dacă Moțiunea trece, atunci decizia va fi influențată de povara rezultatului."
Ciolacii vor să-i facă jocul lui Iohannis, să-l debaraseze de acum-indezirabilul LOrban. De-aia, ameninţările: "cine nu vine la vot sau nu votează pentru moţiune, nu va mai fi membru al PSD". Să vedem dacă euroreforma s-a extins de la PSD la CCR. Care-i "majoritară PSD-ALDE(-UDMR)", dar... dintr-altă recoltă.

Când vezi în Belarus "boborul" protestând şi purtând "steaguri" alb-roşu-alb*, drapelul naţional fiind roşu-verde, nu mai ai nevoie de alte indicii ca să-ţi dai seama ce se urmăreşte în realitate.
* evident, sunt culorile Poloniei, dinadins alese aşa în anii de haos de după dizolvarea URSS (anomalie corectată în 1995); o reminiscenţă a tentativei de stat-marionetă din 1918, sub ocupaţie germană, culorile vor reveni sub a doua ocupaţie germană (1941-1944); centrul de comandă al Maidanului este în Polonia, însă ordinele sosesc de undeva de mult mai departe

Moţiune precară, la limită de voturi, fără program minimal de guvernare negociat şi agreat de o coaliţie (nu doar enunţat de PSD). Fără nume de nou premier anunţat oficial, de-abia de apare dat pe surse Liviu Voinea... de la FMI. "Super-ofertant" pentru simpatizanţii PSDragnea, este?! Show-time creat pentru Ponta, care proroceşte eşecul moţiunii prin blat "PSD-PnL", acest Ponta care i-a instalat în noiembrie guvernul lui Iohannis (las' că mai pe urmă l-a votat şi PSD - "pe pandemie", sanchi). Şi care de la o vreme le zice bine... dar numai atât. De văzut ce vor face "minorităţile", care de obicei fac jocul regimului, nu neapărat al guvernului - ce, nu v-aţi prins de nuanţă? ;-) De văzut ce va face UDMR: va da jos un guvern ostil Ungariei, Fideszului şi lui Viktor Orbán, dar totuşi "pirpiriu", spre a fi instalat un altul solid aliniat la UEFMI?

Deci Elon Musk vorbeşte despre "implanturi în creier" (în creierul uman, desigur), ba chiar prezintă un implant realizat (?!) într-un creier porcin încă viu*, şi mai este încă în libertate, ba chiar se mai găsesc săli cu audienţă, să-i asculte aberaţiile, mai este luat în consideraţie drept "geniu", "binefăcător"... Ptiu!
de văzut cât va mai trăi porcul "modernizat", şi în ce stare: va fi relevant pentru întregul "demers" (te pomeneşti că or avea deja alţii aproape identici sau chiar clonaţi, pentru a-l substitui); tăcerea ong-urilor "ecologiste" este asurzitoare, şi de data asta

De ce s-a folosit tactica "FSN (FDSN, PDSR, PD, PSD) sunt comunişti", din 1990? Singura potrivire ar fi fost că acolo era mai mare concentrarea de foşti membri PCR decât la celelalte partide. Încolo, exact ăştia lichidaseră PCR cu tot cu conducător, şi trecuseră primii la distrugerea industriei şi a identităţii naţionale.
Pâi, unul din scopuri a fost divizarea societăţii. Ca lumea să creadă că ăştia sunt tot ăia, şi la o parte (adepţii ălora de dinainte) să nu le vină a crede că tocmai "ai noştri" introduc şomajul, inflaţiaprivatizarea pe doi bani şi distrugerea planificată (opusul... celeilalte planificări de dinainte, "pe construcţie" - chit că şi aia tot arbitrară...)Şi deci, să nu se opună ("lasă, bă - doar sunt ai noştri"). Iar cealaltă parte, "anticomunistă", să creadă că are în faţă tot acelaşi inamic, doar uşor deghizat. Pe care îl suspectezi - eronat - că are aceleaşi tactici, şi faţă de care tot eronat îţi formulezi tacticile propriiNu-i ataci... exact pe punctele lor comune cu ale celorlalţi, "ai tăi".
Astfel, ai obţinut învrăjbirea societăţii, care n-a identificat corect inamicul comun (globalismul) şi nu s-a unit împotriva lui, ci s-a refugiat în spatele unor bariere mentale cu clare tente psihiatrice colective. De care nici acum n-a scăpat de tot.

Pe 24 septembrie, reuniune a Consiliului European pe tema "ce e de făcut cu Turcia". Se vorbeşte despre sancţiuni extinse, mergând până la blocarea accesului vaselor turceşti în porturile UE. Este avut în vedere rolul perturbator al Turciei însă doar "în Mediterana de est", unde a intrat în conflict grav cu Grecia şi Ciprul şi oarecum mai soft cu Egiptul (delimitarea platoului continental şi dreptul de a explora şi exploata gazul şi petrolul de acolo). Turcia, ca instrument al globaliştilor (facţiunea Licurici) este însă o tumoare mult mai periculoasă, care şi-a întins metastazele în Libia, Siria, Irak, YemenAzerbaidjan, Qatar, Ucraina, Malta, şi a intrat în conflict "încă soft" (pe lângă Cipru şi Grecia) şi cu Armenia, Egiptul, Iranul şi la modul "fake harsh speaking" cu IsraelulDar toate astea din urmă nu vor fi temă la Consiliuci "scandalul mic". Vor ieşi la iveală pionii din UE ai Licuriciului, nu cred că se va ajunge la o concluzie cu consecinţe concrete. Aurescu-Goldstein (MAE) a bălmăjit ceva despre "solidaritatea României 'alături de UE' faţă de Grecia şi Cipru", dar pe 24 va vota Iohannis în Consiliu.

N-aş putea să descriu mai bine decât Ion Cristoiu ilegalitatea flagrantă a congresului PSD:
"Printr-un artificiu viclean, a fost supusă votului și candidatura lui Eugen Teodorovici. Buletinul de vot arată pe o filă titlul Moțiunea Reconstrucția PSD, sub care se așează, cuminte, listaavînd în frunte formularea Președinte, Marcel Ciolacu și pe cealaltă doar Președinte, Eugen Teodorovici. S-a reușit astfel rara performanță în lumea civilizatăobișnuită în Orient, ca votul de la Congres să fie dat pe două statute. Marcel Ciolacu a fost votat după noul statut, care introduce votul pe Moțiuneadoptat sîmbătă dimineața, într-un soi de Cuvînt înainte la Congres, iar Eugen Teodorovici, după vechiul statut, care stipulează votul pe funcție."
Teodorovici zice că a atacat în instanţă, să vedem dacă a uzat de toate argumentele, şi dacă "avem justiţie în România". Candidatura depusă după statutul în vigoare ("cel... vechi") ar deveni "inadmisibilă pe cel nou", dacă instanţa ar hotărî că schimbarea statutului, făcută "din mers" şi nevalidată la TMB ar fi fost "deja în vigoare". Dar şi... reciprocaÎn oricare dintre variante, cele două candidaturi se exclud reciproc dpdv juridic.

"Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia."
Matei, 10:34

Ilie Şerbănescu "a dispărut" de vreo două luni. Calmaţi-vă, acum: trăieşte (78 de ani). Ultimul editorial săptămânal de-al său la România liberă este din 18 iunie. Mai venea invitat la 6TV, uneori împreună în aceeaşi emisiune cu Mircea Dogaru. Dar postului TV nu i s-a mai prelungit licenţa de emisie tot de prin iunie, pentru "reluare" punându-i-se condiţii severe de către CNA-ul unde majoritatea este PSD-ALDE. Ca atare, nu mai apar deloc nici în clipurile YouTube ale userului 6TV, iar moderatorii respectivi mult mai rar şi cu invitaţi "cuminţi" sau irelevanţi.

În urma anchetei DIICOT de la Romvag Caracal, afaceristul Burci (patronul de la Adevărul şi sponsor haştag) s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite. Burci a creat recent Grupul de la Abu Dhabi (capitala EAU), după destructurarea Grupului de la Mykonos (Grecia), odată cu plecarea guvernului Dăncilă. Grupuri oligarhice şi masonice "conectate" la resursele statului. Cum EAU au semnat recent un acord de pace ("şi mai mult de-atât") cu Israelul, apare destul de clară tactica lui Burci, ca şi dirijorii lui de până acum. Întrebarea ar fi doar dacă există în România centre de putere "încă independente", aşa cum pare a fi DIICOT - desigur dacă ancheta nu-i doar de formă.

Durează deja de 2-3 zile, şi mass media şi Uia "încă n-au aflat" (au treabă în Belarus). Proteste de masă în Libia, mai întâi la Zawiyaacum şi la Tripoli. Şi se tot răspândesc. Împotriva guvernului-marionetă al globaliştilor, "al Acordului Naţional" (GNA). În plin război civil, iese lumea în stradă în zona ocupată (mai vizibil prin militari turci şi mercenari aduşi după un stagiu de pregătire în Turcia). Protesteazăiar regimul trage. "Nu prea multe" victime, dar ele existăca şi arestaţii. GNA a declarat "încetarea focului", acceptată şi de cealaltă parte (LNA, naţionaliştii), dar foloseşte răgazul pentru a pregăti o ofensivă majoră contra oraşului strategic Sirte, de data asta şi cu sprijin de pe mare de la nave turceşti. Egiptul aliat cu LNA a dat ultimatum turcilordacă "se ating de Sirte". (nu mai există niciun "Acord", a fost denunţat de LNA, şi de altfel era deja caduc încă din 2017)

- Ce bine e! Nu-i bine?! E biii-ne... Ziceţi, bă"E bine!"

Gâdea şi-a botezat (?!) fata... Karina Maisha. Dincolo de specificul religios non-ortodox (fam. Gâdea fiind altceva), asta arată "adeziunea" la specificul românesc, preocuparea pentru un nume adecvat (n'aşa?) pentru un viitor în care România ar fi reconfigurată (schimonosită, corcită...) precum şi mindset-ul managerului de la Trustul Varanului. Sunt şi turci în România şi-şi mai numesc fetele în acte Ayşe sau Aişe - nu Ayesha sau Aysha, cu "sh" occidentalizat ca la Maisha, sau cum ar fi fost obligatoriu (?) prin Franţa, să zicem (litera ş este exact aşa în alfabetul turcesc "latinizat").

După aproape un deceniu, îl revăd (acum la TV) pe Glenn Beck, fakerul-influencer numit de Michael Savage "The Hemorrhoid With Ears". Mă lămurisem demult ce-i cu el şi nu l-am mai căutat pe netNu ştiu dacă l-am mai găsit întâmplător de mai mult de cinci ori, de atunci. Acum apare în preluare la A3 (emisiune cu subiectul "ce înseamnă pentru România o preşedinţie Trump sau Biden"). Aceeaşi prezentare cu cretă colorată la tablă, pretins amănunţită dar de fapt greu de urmăritDe data asta, "Biden şi Ukrainegate". Păr şi cioc albe plus ochelari, de zici că-i moşu' din reclamele KFC. Brrrrr..

De văzut dacă euroreforma PSD se extinde şi la CCR, "acum majoritară PSD". Dar cu numiri mai vechi, de dinainte de Congresul Revelator. De fapt aici e mai importantă continuitatea, că la parlament şi intern la PSDam văzut deja ce a apărut.

După congresul-mascaradă, se vor ivi dăunătorii camuflaţi, "cei bine-intenţionaţi din PSD dar... disidenţi". Unii de pe acum, alţii mai încolo, după alegerile generale. Naivii, tăcând acum şi sperând că aşa vor apuca totuşi loc pe liste*, ceilalţi "lăsaţi cu treabă" doar sugerând asta acum pentru legendare ("eee, de-aia tac ei acum, da' mai încolo, e-he..."). Mai încolo... vor simula - la relanti, desigur -  "forţele sănătoase din PSD". Spre a aburi bizonu', pentru a-l ţine încurcat: nici căutând alt partid (adică să creadă că "se mai poate face ceva la PSD"**), dar îndeajuns de îndoit spre a nu mai milita pro-PSD. Care trebuie să rămână în politică doar vioara a doua, conform ordinelor externe însuşite de ciolaci.
* naivii cinstiţi, nu vor mai apuca: doar se euroreformează partidu', n'aşa?
** nu, NU se mai poate după 30 de ani de mimă: fin, the end, kонец фильма, il capolinea; nu, serios: la viitoarele mitinguri PSD vor veni figuranţi trimişi de la aliaţi (PnL, USR...)

USR-izarea pe "stânga": PRO România, acum şi PSD. Dragnea tace, Şerban Nicolae cântă în falset pe feisbuc, Pleşoianu e de negăsit. Momentul "adevărului".

Frecventarea oligarhilor chinezi fugari "mergecu intenţia declarată de a porni o "internaţională conservatoare"? Nu, nu "merge" cu plahotniuci cleptocraţi, evazionişti şi urmăriţi de justiţie pentru jefuirea ţărilor în care pretinzi că vrei să popularizezi idei înalte. Bannon a fost arestat la ordinul unui procuror clar subordonat adversarilor ideilor pe care el le enunţa, pe un iaht al chinezului. Putea fi aşteptat alt loc şi alt moment. Dacă mişcarea a fost doar tactică electorală, ea loveşte colateral (backfires) în pretenţia de "integritate" a conglomeratului globalist.

Guvernul libian "legitim"* trage împotriva demonstranţilor în oraşul Zawiya. Ştirea este de ore bune şi doar pe Twitter şi Facebook. Unde-i CNN, care scria în 2011:
"Indescribable" violence rippled through the Libyan city of Zawiya on Friday, according to a witness who said pro-government forces gunned down peaceful protesters there.
The witness said battalions of forces loyal to Moammar Gadhafi attacked protesters with [...]
Guvernul "Acordului Naţional" (GNA), facţiunea recunoscută de ONU (de globalişti!), cu sediul la Tripoli. Nu mai e niciun "acord", care a fost denunţat formal iar juridic devenise caduc încă din 2017. Parlamentul libian susţine cealaltă facţiune (LNA, naţionalistă), ambele cu sediul la Benghazi. În filmări de pe net se pot vedea locuitori din Tripoli izbucnind în urale la exploziile provocate de bombardamentele LNA asupra "capitalei".

Existenţa pedepsei cu moartea în legislaţia din Belarus, oare are vreun rol în "încă-limitarea" protestelor? Încă nu s-a ajuns ca la Maidanul din Kiev, cu sniperi &all. Sau poate tocmai din cauza asta ar putea urma o fază brusc-violentă, ca făptaşiisă fie mai siguri că ies de sub incidenţă după victorie? Neajungerea la faza insurecţională ar putea însemna totuşi că nu-s destule forţe locale disponibile spre a fi aruncate în luptă.
* este prevăzută pentrucrimă cu circumstanţe agravante, terorism, uciderea personalului în uniformă, declanşarea şi susţinerea unui război de agresiune, genocidcrime împotriva umanităţiifolosirea de arme de distrugere în masă, trădare asociată cu crimă, conspiraţie spre a acapara puterea de statsabotaj.

"Ghiţă Ciobanul". Sibian? Eheee... Acum zice că-i cel mai bun Telekom, dar eu mi-l amintesc mai bine când zicea prin clipuri că Vodafon' e cel mai bun. O făcea atunci mai natural şi mai convingător, acum i se vede parcă o sforţare, ca şi cum l-ar bântui "trecutul promoţional". Eeei, pâi de ce nu şi el, dacă politicienii pot? PRoman...74, trecut prin cinci partide, acum la PSD şi socotind şi PCR-ul primordial (ba poate chiar am omis unul-două mai obscure). Virtus post nummos.

Scandal stârnit de globalişti cu Belarus? Având pribalticii şi Polonia şi Ucraina în prima linie de atac? Las' că vin alegerile prezidenţiale în Repmoldova peste două luni jumate, şi începe alt ţircus, de data asta cu România şi Ucraina în prima linie de atac. Forma de propagandă care ni se va servi va fi de o penibilitate întrecută doar de gravitatea mizei. Şi de inconştienţa cu care ne facem instrumentul unor aliaţi accidentali.

Tot cu  Dîncu-n mapă, la Iohannis. "Dacă trece moţiunea". Pâi tot aşa făcuseră şi după demisia lui Ponta, mai-nainte de a se născoci păcăleala PSDragnea, aşa-zisul "pesede patriotic". Deci continuitate şi închiderea parantezei fals-deviaţioniste. Atunci au inventat alibiul "ne-a trădat Oprea" - cel care la ieşirea de la Cotroceni a zis "Cioloş" şi nu "Dâncu", cum convenise UnPR cu aliaţii săi. Care în anul următor n-au uitat să ia-n spate din nou UnPRpe listele de la localeDe bine ce i-a trădat. Acumce pretext va mai fi?

La pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, credincioşii ortodocşi au fost forţaţi să stea în ţarcuri "covid", cu potera pe ei şi ploaie de amenzi. Pâi, de. Doar nu-s duduieni, să fie "lăsaţi" în pace, în treaba lor. Iar la microfon a chiţăit o arătare, "PS" Andrei Andreicuţ, masonul turnător pus de Popa Ciobotea la Mitropolia Clujului, după moartea titanului Bartolomeu Anania. Ptiu! Drace...
Şi te pomeneşti că la anu' Departamentul de Stat al SUA va arăta că s-a petrecut în altă parte încălcarea libertăţii religioase în România, când o publica Raportu'.

- Statul nu poate să fie un concurent al sistemului privat, domnule Daea. Asta vrea să spună Bogdan Chirieac.
Cuvintele îi aparţin lui Radu Tudor (Antena 3), şi ilustrează o filozofie a capitulăriia desfiinţării statuluiA trădării abjecteconştiente şi asumate, şi care stă la baza "evoluţiilor" de după decembrie 1989Un sistem privat puternic într-un stat muribund poate fi doar un sistem privat străin, nu unul românescOare când vom înţelege asta?

Sancţiuni UE contra Belarus, sub pretextul "reprimării brutale a manifestanţilor paşnici". Vedeţi, necesitatea celor două adjective... relative, spre a da greutate deciziei.
Ce-o fi fost dacă Secretarul Apărării din SUAMark Esper, nu "s-ar fi opus" cererii lui Trump de a se trimite militari activi ("armata") contra demonstranţilor din SUA, nu "doar" rezerviştiGarda Națională? "Sancțiuni UE"?! Măcar din interes didactic, arhivisticar fi fost util un asemenea moment.

Intruziunile organelor prin ţigănie*, sub pretext de "covid", anulează ani de zile de rahat mâncat cu polonicu' de către "oengeurile ţigăneşti", CiobiNickyscorpioniVasileioneşti, Nicolaeghiorghi, Iulianrăduleşti şi alţi asemenea impostori desemnaţi pentru a ţine etnia la dispoziţia Sistemului.
Sau, te-ai aştepta c-ar trebui să anuleze...
* nu doar la nunţi, ci şi la morţii lor

Descrierea lui Lukaşenko (din Belarus) pe siteuri nealiniate "maidanului":
- geopolitically confused Belarusian leader
- Lukashenko will not be eternal and he also seems to be somewhat out of touch with reality
- Lukashenko's failed "balancing" act between Russia and the West
- Lukashenko poured fuel on the bridges that he was already burning with Russia
- Lukashenko was no more pro-Russian than Ianukovich. This is crucial. Lukashenko was always pro-Lukashenko, not pro-Russia.
- the Belarusians and Lukashenko himself started to act really strangely
it became immediately clear to the Russians that Lukashenko was playing some kind of dirty game
- For years the West has been calling Lukashenko all sorts of names, and now it is suddenly “all smiles”. Is that really a coincidence? I very much doubt it.
-----------
Aceeaşi abordare ca şi în cazul lui Ceauşescu. Ba făcut "tiran", ba lăudat pentru "început de deschidere spre Occident". Apoi... rezolvat. În locul lui Putin nu l-aş mai "salva" ca pe Ianukovici, l-aş lăsa pe mâna ălora (ca pe Gaddafi, 2011? şi-ăla o ardea cu "colaborarea cu vestul", contrar tuturor avertismentelor...). Asta în cazul când Maidanul ar izbuti şi/sau Rusia nu s-ar băga - la fel ca-n Ucraina, 2013-2014.

Polonia ca vector de atac antislav* şi anti-ortodox, pe direcţia Est. Iniţial ea însăşi ţintă a atacului din partea "vestului" (a catolicismului, mai ales prin Ordinul Cavalerilor Teutoni**), între secolele XIII şi XVI, mai târziu Rzeczpospolita Polska devine inamicul principal al slavilor ortodocşi răsăriteni (ruşii), după ce pretextul combaterii "tătarilor şi cazacilor zaporojeni" dispare. Şi apare astfel "Ucraina", mai exact zona catolicizată prin invazie*** de la vest de Nipru, mai ales prin uniaţie ("greco"-catolicism).
* având ea însăşi rădăcini slave, dar diluate prin catolicizare
** doar întâmplător "germanic", însă fundamental catolic (recurgea masiv la mercenari, de exemplu arcaşi şi arbaletieri englezi, irlandezi şi scoţieni)
*** filmul rusesc "1612" descrie bine "Vremurile Tulburi", deceniile în care Imperiul Rus era slăbit extrem (în sec. XVII)

"Promptitudinea" şi "solvenţa" firmelor de asigurări implicate cu afaceri în Beirut vor da o imagine clară a iluziei că într-o catastrofă de proporţii ai putea conta pe altcineva în afară de tine însuţi şi de grupul de apropiaţi.

Unde-or fi serverele aferente camerelor de supraveghere de la Depozitul nr.12 din Portul Beirut? Depozitul "de îngrăşământ". A, cumva "distruse în explozie"? A, cumva "nu erau camere, exact acolo"? A, sau cumva "nu mergeau bine noaptea" ori "aveau o problemă taman atunci"? Atunci... când "a avut rolul decisiv" o maşină suspectă ticsită cu Compoziţia C-2, optimizată pentru "lucrul" la temperaturi de până la 52 de grade. De-astea, mai middle east-ice.
Conform unor surse libanezeMy source tells me that a car filled with C-2 was parked close to Hangar 12, but, was not expected to ignite the ammonium nitrate. Instead, it was meant to trigger the explosion by setting off a fire inside a storage facility filled with Chinese-made fireworks.

Incidentul cu un mort dintre clanurile Duduianu şi Rinu. Mă aştept ca instanţa să nu evidenţieze existenţa - la un moment dat - a unei situaţii de legitimă apărare. Eventual invocată chiar de către "partea agresoare" - aşa cum sugerează mass-media că ar fi cel/cei din clanul Rinu. Ni se inoculează (şi nu numai de acum) că "ăla-i vinovatu', care-a omorât". Dar cum ajunge ăla să comită? Nu cumva a reacţionat el mai rapid, contracarând un rezultat similar dar intenţionat a fi "obţinut" de partea cealaltă? Acum nişte ani, răposatul pilot Adrian Iovan trăgea în plin şi de aproape cu o puşcă de vânătoare* împotriva unui intrus surprins în domiciliu, dar care fugea, nu (mai) constituia un pericol. Foc tras în cap (deci ţintit), de sus în jos, de la geam sau balcon contra unuia care cobora pe burlan. "Legitimă apărare", a decis atunci instanţa, favorizându-l pe Iovan, agent acoperit al Sistemului, care a folosit ilegal o armă destinată dpdv legal strict pentru altceva, nu pentru autoapărare (lacună legală: ar fi trebuit permisă folosirea, dar... numai când ar fi fost real autoapărare).
Am vrut să spun aşa: Sistemul descurajează cetăţeanul nu numai să recurgă la autoapărare, ci chiar să şi gândească la dreptul de autoapărare, vag definit legal în mod intenţionat.
* overkill, chiar şi cu alice pentru păsări = "rezultat letal garantat"

După cvasi-lovitura de stat din Bolivia*, urmată de violenţe extreme şi de asasinarea nu numai a unor lideri din noua opoziţie ci şi a unor săteni protestatari faţă de clicile locale acaparatoare, n-am auzit proteste la fel de vehemente din partea UE şi NATO ca acum, faţă de riposta contra tentativei de "maidande la Minsk (Belarus). Ba chiar a fost salutată - atunci - "victoria democraţiei".
* ... care a avut loc tot după nişte alegeri contestate; părerea generală în rândul militanţilor este că Evo Morales (acum autoexilat) a cam dormit pe el şi a acceptat traiul laolaltă cu şerpii; aşa că, să rămână dus şi să preia alţii, mai combativi

Şi dacă PSD va decide că va fi congres "normal", cu oameni în sală, nu "online"? Se vor da atunci amenzi pentru "prea mulţi la un loc"? Sau nici măcar nu se va putea închiria vreo sală, trebuind mai întâi declarat - şi asumat în contract - numărul participanţilor, "limitat legal"? În această situaţie, PSD ar trebui să denunţe public încălcarea dreptului la întrunireNu, n-o va face, va fi o circotecă de congres, "online" sau "redus"

Că armata libaneză este infiltrată la vârf, reieşea deja din refuzul ripostei contra aviaţiei israeliene* (ori din refuzul de a solicita mijloace de ripostă adecvate):
Zeci de cutii cu artificii** ar fi fost depozitate în acelaşi hangar în care se afla cantitatea uriaşă de nitrat de amoniu, fapt ce a jucat un rol decisiv în aprinderea subtanţei chimice care a cauzat exploziile uriaşe din Beirut, a declarat un fost muncitor în port, pentru The Guardian.
Yusuf Shehadi, fost lucrător în port, a explicat că armata libaneză*** le-a cerut muncitorilor să depoziteze chimicalele în hangarul numărul 12, chiar dacă au existat proteste din partea altor departamente guvernamentale.
"Ne-am plâns mult despre asta în ultimii ani. În fiecare săptămână, vameşii veneau şi ne spuneau despre nitratul de amoniu, la fel şi ofiţerii de securitate ai statului. Armata ne spunea că nu au alt loc în care să depoziteze nitratul de amoniu. Toată lumea voia să fie liderul, dar nimeni nu voia să ia o decizie reală", a spus Yusuf Shedadi, care a emigrat în Canada, în luna martie.
Yusud Shedadi spune că foştii lui colegi lucrau la reparaţia unei porţi a hangarului cu o unealtă electrică.
"Asta a fost la ora 17 şi, după 30 de minute au observat fumul. Pompierii au venit, la fel şi cei de la securitate. Toată lumea a murit****. Eu cred că lucrările de reparaţie au dus la această catastrofă", a mai explicat acesta.
* IAF foloseşte spaţiul aerian libanez pentru a trage rachete spre Siria, camuflându-se pe după Munţii Liban ori pe după avioane civile
** poate asta... doar scria pe cutii, dar sunt sigur că în interior era un iniţiator de explozie (termit?)
*** "investigarea explozieiar urma să fie întreprinsă de... armată, şi nici chiar şeful Hezbollah n-are obiecţii, ba chiar a sugerat "cine s-o facă"
**** probabil şi cei cu lucrarea, foarte convenabil, "au dispărut în explozie" (eliminaţi, ori extraşi sub acest pretext); dar... cel care i-a pozat a supravieţuit "cumva"

Cu cine va reconstrui Libanul, Portul Beirut? "Şi nu numai". Cu China (1), ori cu FMI&Co. (2)? Funcţie de răspuns, se va vedea dacă ţara se va însănătoşi (varianta 1), ori boala va persista (varianta 2).
Remarca nu-mi aparţineam preluat-o (simplificat...) de pe un site bazat.

Este în pregătire un scandal uriaş. Păpuşarii, prin instrumentul lor (Echipa Ciolacu), intenţionează să modifice ilegal statutul PSD. La congresul programat* pentru 22 august, s-ar supune la vot propunerea modificării de statut, apoi s-ar trece imediat la votarea noilor structuri "statutare". Deşi în Legea Partidelor Politice este prevăzută mai întâi validarea modificărilor de statut la tribunal (TMB), care abia mai apoi ar intra în vigoare şi ar putea fi invocate (urmate) în procedurile interne de partid.
Dincolo de o tentativă de "preluare ostilă", cred că mai este vorba şi despre amorsarea deliberată a unei bombe juridice care ar duce la imposibilitatea PSD de a se înscrie în alegeri (locale, generale) cu o conducere invalidă juridic - deci ilegală.
* nu se ştie sigur nici acum de ar avea loc, ori în ce formă ("online"?!), interimatul actual de la PSD este oricum critic la nivel juridic

Alte puncte-cheie ale exploziei din Beirut.

- Armatorul vasului abandonat "este rus". Desigur rus doar cu buletinul, altminteri agent străin, actualmente rezident în Cipru ("o avea curaj să mai intre-n Rusia?"). Ales astfel ("rus") de către Păpuşari pentru a încurca şi mai mult publicul, spre a putea recurge la plausible deniability ("cum să fie 'un rus' implicat într-o schemă contrară politicii ruseşti privind Libanul?").
- Fostul prim-ministru libanez Saad Hariri (agent străin, de asemenea) şi ministrul său de interne au fost informaţi privind "îngrăşământul-explozibil" oficial şi personal, în scris. Cel puţin din 2017, de către autorităţile vamale şi portuare şi (bineînţeles!) n-au luat nicio decizie.
- Mozambic şi Zimbabwe ar fi declarat că "n-a existat" la acel moment (2013) această comandă pentru acest tip de îngrăşământ, deci povestea a plecat mincinos de la bun început. Această singură informaţie este ea însăşi o bombă, de se va confirma.

"[...] speranţa că într-o zi totuşi vom învinge. Când ziua aceea a deschis ochi pentru noi, am văzut că din rândurile celor ce porniserăm viforoşi la drum căzuseră aproape 80 la sută. Când viaţa ne-a pus pe răzoare/ câte-un fluture şi-o floare – eram bătrâni şi plini de reflecţii sumbre. Este o dovadă înconjurată cu şapte peceţi că nu fuseserăm născuţi nici noi să toropim în sfântă pace cu lumea şi cu aspiraţiile ei. Stăpâni pe colţuri de vrajă au ajuns numai unii dintre noi. Ceilalţi au luat lecţii de băut moarte, au dat ulcelele peste gât și-au dispărut."
(fragment din ultimul interviu al lui Fănuş Neagu - 2011)

Bă Cataramă, de la MIŞCAREA PATRIOŢILOR ROMANI*, cum de apari sub numele ăsta, când la profilul tău Facebook, la "aprecieri" apar zeci de biserici adventiste şi niciuna ortodoxă? Nu te mai întreb dacă (mai) eşti cu PPE...
am redat exact ortografia ta de la anunţul candidaturii pentru PGMB: fără semn diacritic exact la cuvântul-cheie

Nevasta lui Cataramă, susţinută de partidul lui Ponta pentru primăria sectorului 1 Bucureşti. După ce se remarcase prin seria de mesaje demascatoare privind înscenarea COVID 19 şi "adausurile" din alimente şi din apa de la robinet, să ne aşteptăm la o diminuare a lor, la o denaturare către non-credibil. Că doar aşa or "ţine-o" ăia, de la un partid-sistem. Soţul Viorel Cataramă tocmai ce anunţase că va candida la Primăria Generală. Nu prea se ştie exact din partea cui - Mişcarea Patrioţilor Români (s-o fi înregistrat ca partid?)sau Dreapta Liberală. La fel, mesaje anticovidice. Dar până la COVID, era-n barca austerizanţilor de nuanţă PPE. Deci să ne aşteptăm de la cei doi soţi la continuarea imposturilor, ca şi a mariajului (nu cred în "leadership şi idei militante de sens opus" în aceeaşi gospodărie; n-a ţinut nici măcar la Schwarzenegger: pseudo-Republican, cu nevastă din neamul lui Kennedy).
* În postarea-anunţ de pe Facebook, Cataramă foloseşte diacritice, cu excepţia denumirii partdului: MIȘCAREA PATRIOȚILOR ROMANI (MPR). Cum nu cred că ar face trimitere către cei din istorie (Imperiul Roman), omisiunea exact la cuvântul-cheie ar indica subliminal "ceva" de pe aici dar de origine... indică.

Cu explozia de la Beirut.
- explozibilul, descărcat sub un pretext atent elaborat:
- "arestarea unei nave abandonate, cu destinaţia (fictivă...) Mozambic"
- abatere de curs spre Beirut de 500 km faţă de axa Dardanele-Suez
- de fapt, chiar o întoarcere ("probleme mecanice")
- adus cu o navă sub pavilion Rep. Moldova
- din Georgia ("Gruzia"), satelit UENATO
- la Chişinău, atunci era guvern pro-globalist
- în 2013, în plină "Primăvară Arabă"
- şi în faza de "revenire" a armatei siriene în lupta cu ISIS&Co
- (Libanul - mai ales prin Hezbollah, parte a "Axei Rezistenţei", din care mai fac parte teritoriile palestiniene, Iranul, Siria, houthii din Yemen şi şiiţii din Irak)
- pe sacii de câte 1t scria "Nitropril HD"
- "Nitropril" este un azotat de amoniu ultraporos, premium, folosit ca atare drept explozibil în mine şi cariere
- şi care are prevăzute instrucţiuni speciale în documentul de însoţire a mărfii
- deci nu era "doar îngrăşământ"
- depozitat taman lângă cel mai mare siloz de grâu
- care este distrus: s-a pierdut rezerva naţională de grâu
- exact pe fondul unei crize bancare şi a sancţiunilor lui Trump
- şi pe fondul conflictelor interne libaneze, care tind a exploda într-un nou război civil

La Beirut, explozie "de la depozite de artificii", care a rupt balcoanele de pe clădiri şi a avariat Ambasada României aflată la 8 km de epicentru. Unda de şoc a apărut similar unei ciuperci atomice (dar care n-a persistat). Explozia s-a simţit până în Cipru, la peste 100 de km. De fapt, o succesiune rapidă de explozii. Cea mai puternică, evaluată la o kilotonă TNT. S-a recunoscut cu juma' de gură că "se mai depozitaseră acolo explozibili, de ani de zile, în mod neglijent". Libanul trece prin crize succesive, asta de acum semnalează trecerea la un nivel "superior".

A murit jurnalistul Sorin Burtea (67 de ani, TVR). Mai cunoscut în ultima vreme pentru emisiunea "Interes general", unde se dădeau la iveală sabotajele nenumărate asupra economiei naţionale şi patrimoniului statului român. Încep să dispară vocile de referinţă, şi multe în mod suspect (s-o luăm doar de prin 2003, cu Dumitru Tinu: în ce hal a ajuns acum ziarul său...).

Până şi la Tripoli, în partea de Libie sub dictatură militară de ocupaţie globalist-islamistă (formal "turcească") şi în plin război civil cu naţionaliştii din est (Tobruk-Benghazi), a ieşit lumea să protesteze şi să ceară plecarea mercenarilor străini ai regimului.
În multe alte ţări (inclusiv în America şi în Europa) sunt manifestaţii de masă împotriva minciunii COVID şi a restricţiilor ei însoţitoare.
În Israelproteste contra "imunităţii penale" a lui Netanyahu.
Numai în România lumea stă liniştită"mulţumită".

În Repmoldova* se vorbeşte despre reforma constituţională. Mi-a atras atenţia un punct din lista argumentelor revizuirii: "oportunitatea omiterii din Constituție a stipulărilor, care prevăd posibilitatea lichidării statului prin intermediul referendumului". Mi se pare punctul principal, ştim cu toţii ce înseamnă, acolo, "acel referendum". Acum, privitor la Constituţia României. În mod similar, la Art.152/1, aş trece ca nerevizuibilă şi denumirea statului (România) ca şi inadmisibilitatea vreunui referendum privind "lichidarea/dizolvarea" sa. Trebuie prevăzute astea în mod explicit, dat fiind "contextul actual".
* deşi îi respect "statalitatea" şi îi apreciez în mod deosebit reticenţa de a se alătura UE-i direct sau indirect (prin unirea cu RSS RomEUnia), pentru mine e totuşi prea greu să scriu "Republica Moldova"

Recenta "delimitare" dintre Ponta (PRO România) şi PSD, ca şi declaraţia UDMR că "nu va vota moţiunea de cenzură", sunt paşi către reinstituirea stării de urgenţă, în august. Ciolacu following close anunţând moţiune de cenzură la jumătatea lunii august, iute-iute, ca să scoată basma curată PSD ("e singur, în minoritate"). Alerta expiră pe 16-17. S-a pregătit scena pentru farsa "n-a trecut moţiunea, nu sunt voturi". Să vedem cum se va pregăti scena pentru plasarea explicaţiilor existenţei majorităţii pentru votarea stării de urgenţă. Te pomeneşti că de data asta va fi vot secret...

Mascarada s-a încheiatDin momentul în care Trump se smiorcăie abia acum privind "acurateţea improbabilă" a votului prin corespondenţă şi cere abia acum amânarea alegerilor prezidenţiale până la legiferarea altor proceduri de vot mai sigure, neavând (nici aici) sprijinul "partidului său" (Republican), este clar că "Echipa Trump" a primit ordin de retragere şi îl urmează punct cu punct.

Spre finalul mandatului Trump, încă rămân invizibile ipoteticele avantaje şi beneficii pentru România. Trâmbiţate sau doar şuşotite, drept "consecinţe pozitive" ale rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, 2016. Administraţia Trump n-a vrut să colaboreze cu guvernele PSD rezultate din alegeri (cele din 2016), o face doar cu guvernele PnL înjghebate din înţelegeri nevalidate de electorat.

PnL a ajuns acum la putere pe schema PSD (PDSR!) ante-2000. Ţinând la "imaginea externă", PDSR a cooptat parlamentari de la PRM şi PSM, atâţia câţi au trebuit pentru o majoriate, ca "independenţi", spre a nu se mai pomeni despre Patrulaterul roşu(-negru). Substituind alianţa declarată PDSR-PRM-PSM-PUNR. Acum PnL a primit parlamentari de la PSD via Ponta şi câţiva de la ALDE. Scălămbăiala europeistă de atunci a lovit sever PRM, care nu şi-a mai revenit niciodată. Lumea a înţeles atunci perfect - conducerea PRM a fost de acord cu schema, "de gura străinătăţii". Partidul şi-a abandonat principiile şi s-a autodefinit ca nefrecventabil, conform cerinţelor externe.

Eram mic şi aflasem despre "pecetea Fiareidespre care se vorbea în Biblie. Pecetea 666, mai cunoscută aşa. Îi întrebam pe cei mari şi pe cei în vârstă despre chestia asta, şi reieşea că ar fi ceva forţat, posibil-şi-nu-prea a se ivi cândva, "în vremuri tulburi". O abominaţie, o oroare inacceptabilă şi inimaginabilă. Nici că gândeam eu că va urma să fie larg acceptată şi urmată în societate, "justificată", "argumentată", legiferată, normă socială. Nu mai explic "despre ce este vorba, mai exact" - cine nu vrea să înţeleagă va înţelege când îi va veni programarea la eutanasierea legală (ce, nici asta "nu-i posibilă"?!).

Cât de ultimative or fi poruncile externede guverne și partide își joacă - ba chiar își compromit - scorul electoral, pe scenariul comediei COVID? Miza este imensă, depășește imaginația.

Exerciţii navale comune Franţa-Egipt în Marea Mediterană, cu Grecia following close. Avertisment către Turcia. Se pare că apariţia avionului-spion american P-8 la 100-150 km de "Gura Suezului" nu-i tocmai provocare, ci are legătură cu trecerea prin canal a unui portavion american cu grupul său de luptă. Care vine pentru alte exerciţii, la sud de Creta şi în largul Libiei. Tocmai pe partea libiană "non-aliniată" Licuriciului, şi vecină cu Egiptul. Ruşii, şi ei, exerciţii navale în largul Siriei. "P-aproape". Coincidenţe?! Nu cred...

Un avion american de patrulare maritimă (avion-spion dar şi anti-navă) tip Poseidon P-8 a fost semnalat la 100-150 km în largul ţărmului egiptean. Chiar în dreptul "Gurii Suezului". Este iminentă o intervenţie militară egipteană în Libia, de partea facţiunii naţionaliste (parlamentul a aprobat-o în unanimitate). Spre a contracara avansul recent al facţiunii globalist-islamiste, puternic susţinută de Turcia. Egiptul "este partener" cu SUA, iar Trump şi Erdogan au avut convorbiri telefonice "pozitive" privind situaţia din Libia. Provocarea este clarăLicuriciul n-a venit atât de aproape nici măcar în largul Libiei. Marina egipteană a avut recent exerciţii de simulare a unei intervenţii în Libia şi este "în dispozitiv de luptă".

Scrisesem că nu găsesc nimic despre vreun dezacord al europarlamentarilor PSD şi UDMR faţă de condiţionarea plăţilor către statele-membre UE de "starea statului de drept". Şi nu m-am înşelatGrapini a votat pentru rezoluţie (desigur şi toţi ceilalţi), şi ne aruncă nouă pastila, că ar fi votat altceva. Ceva pozitiv:"Dacă votează Rezoluția semnată și de grupul PPE din care fac parte, înseamnă că nu sunt de acord cu ce a spus Președintele și guvernul lor! Dacă nu votează Rezoluția înseamnă că nu sunt de acord cu grupul popularilor din care fac parte!" (se referă la europarlamentarii PnL/PPE). Pastila ar fi că "europarlamentarii cer mai mult". Da, dar nu fonduri, ci condiţionalităţiRevenind la individa respectivăface din negru alb, ne crede idioţi.

... Iar după "D-acia, 1100" urmează varianta modernizată, "D-acia, 1300" şi varianta VIP C.C./C.J.P., "D-acia, 2000" (doar asamblată local din kit-uri).
Cifrele de COVID, de nu v-aţi prins deja.

Licuriciul pregăteşte sancţiuni contra unor firme "europene" şi chiar state UE care contribuie la gazoductul Nord Stream 2Va fi o ripostă similară din partea UE? O va cere cinevaşi care va fi poziţia României? Din momentul în care ar fi veto-uri, ar fi încă o dată clară inutilitatea şi impostura ueistăDe va fi o ripostă colectivă consistentă, ar arăta stadiul real al "parteneriatului transatlanticşi ar fi un semn bun doar dacă n-ar întări "consensul comunitar".

PSD "a intrat în buclă de resetare". Congresul ar urma să aibă loc* după starea de alertă, la fel şi depunerea moţiunii de cenzură (Ciolacu: "a doua zi după" - ar fi... mâine). Dar urmează noua HG cu încă 30 de zile de alertă şi ajungem la jumătatea lui august, cu alegerile locale programate pentru sfârşitul lui septembrie. Deci "campania" ar începe puţin după... noua "şi ultima" alertă de 30 de zile, şi poate tot atunci ar fi şi moţiunea (iar, Ciolacu: "în august, chiar şi pe alertă, dacă nu se măresc - conform legii - alocaţiile).
* în mod normal, cu oameni în sală, nu "online" (alerta interzice întrunirile publice!)

Încă un argument decisiv pentru a nu vota vreodată cu PnL. A atacat la CCR legea "coşului minim", care corelează salariul minim cu coşul minim (de consum lunar, actualizat anual).* Cât dispreţ pentru cetăţean, crezându-l atât de idiot încât ar admite "argumentul" cum c-ar trebui să nu fie de acord cu corelarea fiindcă "este o lege populistă".** Atât de idiot încât ar prefera "confortul" propagandei în locul siguranţei. Salariul minim, pe care chiar dacă nu-l are (ci un altul mai mare), există totuşi ca reper pentru propriul venit care n-ar mai putea sta pe loc dacă cel minim s-ar ridica. CCR a respins în unanimitate sesizarea PnL.
* desigur, beneficiarul principal este big business-ul, care a şi comandat (re)acţiunea
** mişcare contraproductivă electoral, s-au dat pe faţă big time

Dacă e adevărat că Ghiţă umblă nonşalant prin Grecia ieşind din Serbia "sigură", aş crede că s-a pus în mişcare "mecanismul"*Tiii, ce să vezi - na! Adică "prinderea" şi readucerea lui (mandat de arestare european, Interpol, etc.) în cadrul unui târg deja negociat, Ghiţă scăpând cu daune minime dar trebuind să renunţe la (linia actuală a postului) România TV. Că ce dracu' altceva putea negocia la Belgrad cu Guşă, Burci şi Andronic? Inşi greu asociabili "proiectului Ghiţă" (hmmm, neclar, doar-sugerat), ba chiar antagonici.
sau nu, poate are protecţie-beton ori l-au lăsat neuronii (asta a doua, greu plauzibilă)

Şi când manifestau ăia, pe vremea lui EuroBăse (ianuarie 2012), pentru "doctorul" Arahat... De pe atunci am zis, "bă ce fraierisă nu-şi dea ei seama că ăla n-ajungea ce-a ajuns dacă nu era omul Sistemului". Unii nici acum n-au înţeles, îl credeau de-al lor, ţţţ...

5 comentarii :

Riddick spunea...


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(iulie-august 2020)

Vlad Tepes spunea...

Mai pleaca oamenii, dar mai si vin !!!
Cit despre arahat(pardon) e de ajuns sa-i citesti biografia si vei vedea cum a fost purtat prin toata Romania sa se scoleasca.
Mai sint si alte figuri arabesti de notorietate azi in Romania, care AU VENIT LA STUDII SAU CA REFUGIATI, LA VIRSTA DE 16 ANI.
Daca e adevarat ce se spune ca e poponar, atunci Securitatea l-a recrutat usor, prin amenintarea cu compromiterea sau trimiterea acasa la el.
La cit de disperat SE MANIFESTA, Este extrem de posibil sa fie presat tare sa execute anumite ordine, iar ''zvonul'' ca ar fi poponar a fost doar o mostra de ajutor.....

Riddick spunea...

M-am mirat mereu de cum s-a ajuns la "soluţia" reprezentată de acest personaj, evident propulsat, păpuşat, reambalat...

Vlad Tepes spunea...

Arabii ii mostenim din socialism !
Iti mai amintesti ziua de 22 decembrie '89 cind arabii brazdau Capitala, urlind ca turbatii cuvintul ''victorie'' ?
Ai auzit cumva de cei 400 de libieni care, de cca 4 ani ocupau un bloc in gara Bartolomeu din Brasov, sub pretextul ca invata ca sa devina mecanici de locomotiva, libieni care in ziua de 23 decembtie '89 au disparut in totalitate si fara urma ???
Ai auzit cumva cum si cind au ajuns in Romania fratii Murad, deveniti miliardari intre timp ?
Toti arabii din Romania, cei care au ramas si multi dintre cei ce au plecat, SINT CREATIA SECURITATII, preluati apoi de urmasii Securitatii si gestionati asa cum e gestionata si amarita asta de Tara.
Adica in interes personal al unora !

Riddick spunea...

Despre ambele chestii am aflat din relatări. De presă, TV. Nu de la martori oculari, deşi nu le neg existenţa. De Murad, habar n-am. Cred că "echipa lui Gaddafi" n-a acţionat pentru Ceauşescu, erau prea puţini, probabil au acţionat dintre ei doar câţiva. Ăştia erau aici pentru pregătire militară "tip Spetsnaz", ar fi fost un "centru de profil" pe lângă Braşov.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: