13 decembrie 2014

Să fi înţeles în sfârşit PSD-ul că grupul Ponta este implantat cu misiunea de a distruge partidul ?


PSD pare a nu fi destul de prompt în aplicarea diktatelor externe; oricum, baza sa de putere protestează aproape pe faţă (şi de aici toată propaganda asta cu "anticorupţia", strâns asociată cu cealaltă, a "nevoii urgente de reformare a partidului"). A sosit ultimul moment favorabil transformării PSD dintr-un partid eurosocialist şi internaţionalist într-un partid naţionalist şi eurosceptic (cum este - poate nu şi conştient, asumat - o parte importantă din electoratul său). Ar fi singura "reformă" pozitivă. Nu-i de mirare concentrarea unora asupra PSD-ului: este singurul partid (mare) care încă mai poate bascula în afara cadrului de control ueist.

Ieşirea de la guvernare a PSD-ului poate fi provocată prin punerea lui Ponta sub acuzare de către DNA (scenariul "votul din diaspora"). Desigur, ulterior ar fi achitat sau scos de sub urmărirea penală, dar numai în această situaţie preşedintele este obligat şi abilitat să-l demită (prin lege), şi deci ar urma un alt guvern (cu o majoritate incertă). Mai este vehiculată - iată ! - şi varianta ca el să-şi depună "voluntar" mandatul (după începerea mandatului Iohannis).

Guvernul socialist bulgar (cu o majoritate la limită) a demisionat în urma presiunilor UE (socialiştii bulgari vroiau continuarea proiectului gazoductului South Stream). În urma alegerilor anticipate socialiştii au pierdut puterea. Mă aştept ca scopul real să fie tot declanşarea alegerilor anticipate, ca oligarhia colonială RO să aibă patru ani de relativă linişte în implementarea austerităţii "necesare" trecerii de la leu la moneda euro.


Ziare.com:
Victor Ponta pare că vrea să izoleze baronii vechi şi comuniştii într-un partid bidon, care să fie decimat de DNA şi să îşi creeze noul PSD cu baronetul tânăr, sub o imagine mai europeană şi mai curată. La infrastructura noului PSD lucreazaă explicit Sebastian Ghiţă, care anunţă formarea unui partid începând cu luna ianuarie.
Asta nu se poate face cu PSD la putere pentru că, automat, eventuala fractură ar duce la pierderea majorităţii. Şi există riscul ca forţând la congres ruperea unui PSD la putere, partidul să aibă un argument foarte solid să rămână unit şi baronii să pună un alt preşedinte - premier in locul lui Victor Ponta.
Iar dacă PSD rămâne la putere fără el premier, proiectul noului partid nu are nicio şansă, pentru că nu văd eu mulţi social-democraţi care să părăsească puterea pentru a-l urma pe Victor Ponta în opoziţie.
Va urma congresul, măcelul şi construcţia pe care şi-o propune în vederea lui 2016. Şi calea cea mai avantajoasă, sub aspectul imaginii, de a ieşi de la guvernare, este să-şi provoace căderea pe altarul reformei. Ar fi primul pas spre izolarea partidului bidon.

4 comentarii :

Anonim G spunea...

Iata confirmarea :
http://www.ziuanews.ro/stiri/ponta-ar-putea-renun-a-la-guvern-pentru-presedintia-psd-136335

Riddick spunea...

Pâi dacă pesediştii vor înghiţi găluşca asta, îşi merită soarta ! Trebuie captat electoratul naţionalist încă "fixat" de PSD, dus spre partide noi (antisistem) care trebuie să apară, naibii, odată..

Anonim spunea...

De acord. Mai puțin cu naibii, altfel și noul partid ar fi închinat, de la început, tartorului.

Și eu simt că baza PSD se zbate. Nu înțeleg deloc, însă, care ar fi cei ce țin cu țara dintre figurile cunoscute și influente. Sigur există, altfel totul ar fi curs lin spre nirvana regionalistă și stingerea oricărei zvîcniri de rezistență, politică sau economică, dar nu pot să-i dibuiesc.

Riddick spunea...

Să vedem congresul din martie. Rămân la părerea că se vor alegeri anticipate.

Trecerea la euro cu austeritatea aferentă şi acutizarea situaţiei din Ucraina/Novorossia ar prima faţă de un fals consens care să ducă la revizuirea Constituţiei si regionalizare. D-lor vor linişte electorală pe un interval mai mare de doi ani.

Să vedem ce fac grecii, acolo anticipatele par iminente, şi fatale pentru clica pepe-socialistă. Care nu are 60% la parlament pentru votarea noului preşedinte, situaţie în care devin inevitabile alegerile parlamentare anicipate, unde Syriza (stânga eurosceptică) ar ieşi pe primul loc, cu prima de 50 de mandate pe care şi-au adjudecat-o popularii (Nea Dimokratia) data trecută. Juncker a lătrat pentru omul establishmentului, ceea ce a stârnit o furtună de indignare în Grecia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: