07 ianuarie 2014

Planul merge înainte, se pare


Băsescu ne prosteşte în faţă că a promulgat legea referendumului modificată (cu prag de validare de 30%) "în ultimul moment posibil". Modificare declarată constituţională... de Echipa Băsescu de la CCR.

Dar iată că apar declaraţii cum că va fi programat un referendum constituţional cu prag de validare de 30% în ziua turului al doilea al alegerilor prezidenţiale. Referendumul trebuie organizat în maxim 30 de zile de la adoptarea textului final de către parlament.
”Obiectivul este să finalizăm actualul proiect până pe data de 31 ianuarie. Trebuie să analizăm observațiile venite de la Consiliul Legislativ și Comisia de la Veneția. Ulterior, proiectul va intra în dezbatere publică, va fi tradus în limba engleză și trimis Comisiei de la Veneția. Totodată, Constituția revizuită va fi trimisă și la Curtea Constituțională, care trebuie să își exprime punctul de vedere.”
Există, de asemenea, şi Planul B - regionalizarea ocolind Constituţia şi referendumul, prin comasarea de judeţe şi tratarea "judeţelor mari" ca regiuni. Asta pregăteşte "legea Dragnea", de văzut pe 10 ianuarie ce va decide CCR asupra constituţionalităţii acestei legi.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: