07 ianuarie 2014

Putregaiul separatist trebuie contracarat


Mă întreb ce se poate face pentru anihilarea trădării la nivel local, când la nivel central deţin controlul tot nişte trădători.
Sabina Fati: "Mitul statului unitar, sedimentat de propaganda ceauşistă a fost cultivat permanent după căderea comunismului".
 
Arhiepiscop Ioan Robu:
"Actul Marii Uniri de la 1918 a fost o extindere a Imperiului Român asupra Transilvaniei".

Liga Transilvania Democratică: "Momentan, România este stat unitar".

Petiție: 
„Autonomia Transilvaniei și guvernul la Cluj”
În jur de 6.000 de români au semnat o petiție online care cere „un guvern regional la Cluj, cu control politic și economic pe teritoriul Transilvaniei autonome”.

„Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. În secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă.

La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate”, spun cei care au inițiat petiția.
Aceștia mai cred și că după 1989, situația economică a regiunii nu s-a îmbunătățit. „Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, mai spun inițiatori petiției online.

Lansată în urmă cu câteva luni, petiția are ca scop atragerea a peste 10.000 de semnături.
https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania?ctm=home

https://www.causes.com/posts/791129-4300-signs-semnaturi-alairas


Sabin Gherman (cel cu manifestul "M-am săturat de România" din 1998), pe Facebook, citând-o pe Angela Tocilă. Aceeaşi Angela Tocilă de la Altermedia (2002-2005, care publica articole anti-NATO şi anti-SUA), acum mare eurobăsistă la "Vocile Dreptei" (rubrică la Evenimentul zilei) şi la Politicstand.


7 comentarii :

Anonim spunea...

Se repata la indigo scenariul anexarii Cehoslovaciei.
Cititi aici(http://www.referat.ro/referate/Disparitia_Cehoslovaciei_1939_si_impactul_asupra_evolutiei_relatiilor_internationale_din_Europa_Centrala_a3941.html) sau mai cautati pe net !
Veti vedea ca, pina si ''mediatorul englez'', amintit in documentul de mai sus, are o replica, fiind regasit si in Transilvania de azi care, se pare, merge ferm pe drumul separarii.
Nu stiu cine mai ne salveaza; in 1968 au facut-o chinezii....

Riddick spunea...


Aia cu China '68 e o dezinformare.

Anatoli Golițin (New Lies for Old) - A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească

http://riddickro.blogspot.com/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html

Anonim spunea...

Poate dar a prins !
Dar ce scrie mai jos o fi ''pe bune'' ?
http://stareanatiunii.com/este-oficial-ungaria-cumpara-pamantul-romaniei.html

Anonim spunea...

Asta o fi de bine sau dimpotriva ?

http://www.mondonews.ro/traian-basescu-a-trimis-inapoi-la-senat-legea-privind-unele-masuri-de-reglementare-a-vanzarii-cumpararii-terenurilor-agricole/

Anonim spunea...

Asta-i calda !
http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-parlamentului-ungar-marsaluirea-secuilor-a-ajuns-la-mijlocul-drumului-pentru-obtinerea-autonomiei-autonomia-tinutului-secuiesc-va-fi-singura-sansa-pentru-natiunea-secuiasca-11865488/comentarii/
E veche de 3/4 de ora !

Riddick spunea...


Gata, repede, "Ungaria e de vină !"

Ungaria îsi vede interesul, ceea ce se pare că noi n-o facem: nici "reprezentanţii", nici fomiştii care-şi vor vinde pământul "pe 30 de arginţi".

Ăla de la parlamentul ungar e lovit cu leuca, face mult rău propriei sale ţări.

Riddick spunea...


Despre ce-a făcut Băsescu am scris "în lateral", la DUDA ZILEI:

DUDA ZILEI

Băsescu se face purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, pe buzunarul consumatorului român de energie electrică, returnând legea care reduce subvenţiile la "energia verde" (incluse în preţul energiei la consumator). Este posibil ca USL nici să nu fi vrut să reducă schema de subvenţionare, ştiută fiind agenda eurosocialistă a "încălzirii globale", dar să folosească momentul pentru a indica "bizonului" cine este contra ieftinirii curentului: "Băsescu !" - deci, "dreapta", pe care şi-o asumă în mod fraudulos şi căreia îi atrage daune majore.

Şi, de asemenea, purtătorul de cuvânt al samsarilor, returnând legea care permite străinilor să cumpere terenuri agricole. Pentru... simplificare: "va duce, inevitabil, la îngreunarea procedurilor privind vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole din extravilan". Recunosc, sunt surprins: mă aşteptam s-o promulge pâş-pâş, într-una din zilele "cu şpriţ şi sarmale" de sfârşit de an.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: