18 iunie 2012

Falsa dilemă



Deci, încep și alții să recunoască pentru cine joacă Băsescu (nu pentru PDL sau pentru România !). 


Iar dacă USL ar fi avut "o politică diferită", nu ratifica la parlament eurodiktatul fiscal. 

Deci, e o falsă dilemă să alegi între Ponta sau Băsescu, între USL sau PDL.
Preşedintele Traian Băsescu s-a dovedit - şi nimic nu ne arată că s-ar fi schimbat - adevăratul campion estic al austerităţii prescrise de la Berlin. Niciunde în capitalele regiunii, austeritatea nu a fost adoptată cu atâta convingere ca la Bucureşti. Dar realitatea politică s-a schimbat. Noul guvern al lui Victor Ponta este susţinătorul politicii de „creştere" de pe recent constituita „axă" Roma-Paris. Cu un vot masiv pro-USL la locale şi cu un PDL în degringoladă, preşedintele Băsescu a devenit, în România, la fel de izolat precum Angela Merkel în plan european.
Şi atunci, ce poziţie va adopta România, dacă pe 28 iunie, Consiliul de la Bruxelles se va ţine cu cărţile pe masă? Apoi, cum va răspunde România propunerii germane de creare a unei Uniuni politice între statele doritoare, subînîelegând prin aceasta şi o Europă în două sau mai multe viteze? Este aceasta Europa pe care ne-o dorim? Şi dacă Germania într-adevăr lucrează în ascuns, aşa cum se spune, la ieşirea Greciei din zona euro? Ce se întâmpă cu daunele pe  care le va suferi România? Sau suntem deja trecuţi la „pagube colaterale"?

Adevărul: România, Europa şi un P.S.: Elena Udrea

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: