25 ianuarie 2012

Societatea Ciuvică vrea destructurarea statului românDin propunerile oficinei Soros Alianța pentru o Românie Curată, selectate "din centralizarea propunerilor sosite din partea membrilor ARC și din partea cititorilor și voluntarilor noștri care au analizat conținutul draftului de contract și au adus imbunătățiri":

1.4 Interzicerea finanţării partidelor politice de către persoane juridice
1.5 Extinderea controlului Curtii de Conturi la toate operatiunile financiar contabile ale partidelor politice
- Nimic despre ONG-uri ? "Normal", ele reprezintă vocea Boborului...

1.6 Instituirea obligatiei de declarare a colaborarii cu serviciilor de informatii sub sanctiune penala imprescriptibila pentru candidatii in alegeri, functionarii publici si magistrati
- Dacă sunt servicii străine fapta poate fi infracțiune, dacă este consumată în afara cadrului legal, dar de fapt ciuvicii se referă la serviciile din România. Asimilarea colaborării cu Securitatea, extinsă acum, iată, împotriva intereselor de securitate ale României.

1.8 Sancţionarea interventiilor publice si atitudinilor discriminatorii la adresa minoritatilor si grupurilor vulnerabile
- Nu ai voie să critici grupurile sau persoanele desemnate de către ciuvici ca fiind tabu. Gay/LGBT included.

1.10 Depolitizarea serviciilor publice de radio, televiziune si a agentiei Agerpres prin modificarea legilor de functionare ale acestor institutii
- Adică inamovibilizarea pletorei moștenite de la Ceaușescu, Iliescu și restul. Orban în Ungaria a făcut curățenie.

1.11 Toate partidele sa isi asume un set de criterii agreate cu societatea civila pentru desemnarea candidatiilor la alegeri.
- Filtrarea candidaților de către reprezentanții unor cercuri cu interese nedeclarate și care nu decontează electoral, precum o fac partidele politice.

2.1 Construirea unui mecanism participativ de lucru cu societatea civila, la nivelul Comitetului Liderilor din cele doua Camere ale Parlamentului
- Adică procesul legislativ să fie perturbat dacă legile respective nu respectă interesele ciuvicilor sau ale mandatarilor acestora.

3.1 Depolitizarea aparatului administrativ si transparentizarea recrutarii functionarilor publice pe criterii de competenta
- Nu numai guvernul guvernează, ci și alții, de proveniență neclară, care chipurile aplică măsurile hotărâte de guvern.

4.4 Sporirea rolului democratiei participative, conform Tratatului de la Lisabona prin crearea de noi noi mecanisme de interacţiune între cetăţeni şi instituţii si prin respectarea initiative cetatenilor la nivel local cat si parlamentar
- Aflare în treabă, este o mențiune pur propagandistică, ca să nu se spună că în UE nu se dorește de fapt participarea reală la decizie a cetățeanului.

4.5 Organizarea de consultări pe teme de politică publică relevante, pe tot parcursul procesului de politică publică;
4.6 Organizarea de consultări în elaborarea unor documente programatice importante (spre exemplu, Strategia Naţională Anticorupţie, Planul Naţional de Dezvoltare, Programele Operaţionale şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală)
- "Normal", nimic despre participarea României la uniunea fiscală europeană sau la mecanismul financiar de stabilitate, sau despre un referendum pentru trecerea la euro.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: