24 ianuarie 2012

O fi cine cred eu că ar putea fi ?



Sora lui Cristian Preda, Caterina Preda (profesoară la Universitate) a semnat petiţia contra Ungariei a Grupului Spinelli ?

 

Asistenta de la Parlamentul European a lui Cristian Preda, Alina-Roxana Gîrbea, este membru al Grupului Spinelli, organizaţie care militează pentru abolirea statelor naţionale şi pentru crearea unui "stat european".

UPDATE:  

La pagina 26 a petiției s-ar putea găsi și semnătura lui Zoe Petre, fost consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu. Poziția nr. 759:

759*****ZoeBucarestRoumanieroumaineprofesseur d'université

Sunt din ce în ce mai sigur asupra identității celor două persoane, numărul asteriscurilor corespunde cu numărul de litere din numele de familie.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Dar de ce se pun asteriscuri? Oamenii care semnează petiţiile nu-şi asumă deschis punctele de vedere pentru care semnează? Le e teamă că vor fi prigoniţi pentru că au semnat petiţia?

Riddick spunea...

Probabil asta este politica celor care au inițiat petiția.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: