28 iulie 2011

Ce, vă aşteptaţi la alt răspuns ?



A blocat România decizii ale UE pentru a-şi apăra interesele în cadrul aşa-numitei "minorităţi de blocaj" (grup de state care fără să fie majoritate pot bloca o decizie)?

"Constituirea împreună cu alţi membri ai UE a minorităţii de blocaj în sânul Uniunii nu este metoda noastră preferată pentru că ea poate naşte tensiuni cu implicaţii mai consis­tente decât blocarea unei decizii. Cu toate acestea minoritatea de blocaj face parte din me­ca­nismele UE", răspunde prudent ministrul.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Lecţia crizei este legată de disciplină, subliniază Baconschi. "Acest lucru nu în­seamnă că, instituind disciplina ce presupune o atentă cheltuire a banilor, aruncăm în spatele celor săraci acest efort. Plafonarea nivelului de îndatorare, o disciplină fiscală mai ridicată nu înseamnă că ne întoarcem la statul inter­venţionist, ci doar că introducem o dietă a fondurilor publice şi eliminăm risipa."

Dar această disciplină este cu dus şi întors. Odată ce s-a angajat că îşi va reduce deficitul, România trebuie să şi facă acest lucru şi este posibil ca ţinta să fie atinsă renunţând la cheltuieli, dar şi la cheltuielile de investiţii. Cum să împaci această nevoie de reducere a chel­tuielilor cu imensa necesitate de a creşte din punctul de vedere economic, lucru im­posibil fără investiţii?

Pentru ministrul român de externe, şansa vine din fondurile europene, iar ţinta este nu doar actualul exerciţiu bugetar, ci şi viitorul buget al Uniunii, 2014-2020."

Crystal Clear spunea...

Comentariu de sus spune tot .
Tipul asta a fost platiti numai si numai de stat sau de tot felul de "organizatii".Habar n-ar ce inseamna concurenta pe piata libera ,profit, inventie,etc. Adica tot ce insemna capitalism adevarat

Crystal Clear spunea...

Pozitia "marelui diplomat" se incadreaza perfect cu tentinda UE :

"Cu alte cuvinte, Schäuble se pronunţă pentru blocarea dreptului la vot a statelor care nu respectă pactul de stabilitate. O propunere similară a formulat anul trecut şi şefa guvernului, Angela Merkel. Propunerea însă nu a găsit un ecou favorabil, deoarece contravine prevederilor acordului de la Lisabona. Doar partea franceză a susţinut atunci poziţia cancelarei.
"O ţară cu probleme, care trebuie ajutată, ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate", a declarat politicianul creştin-democrat pentru săptămânalul "Stern".

Riddick spunea...

Baconschi ăsta e pagubă la casa omului. Sunt curios cât mai rezistă pe poziţie.

Crystal Clear spunea...

Catastrofa !...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: