27 iunie 2011

Au cerut, a făcut ! "Da, s'trăiţi, am înţeles !"



Au cerut (UE), a făcut (Piticu') - ministerul pentru fonduri europene:


Comisia Europeană a sugerat Bucureştiului că ar fi indicat să numească o persoană în Guvern responsabilă cu fondurile europene în condiţiile în care România se află pe ultimul loc în UE privind absorbţia fondurilor destinate dezvoltării regionale. În acest fel ar urma să se realizeze o comunicare mult mai eficientă cu CE. 

Până la sfârşitul lunii ianuarie, guvernul român ar putea numi o persoană care să se ocupe de atragerea fondurilor UE. Titulatura nu a fost încă definită dar cert este că persoana desemnată să răspundă de atragerea fondurilor europene va avea puterea politică şi legală de a informa Comisia Europeană în caz de probleme privind absorbţia de fonduri UE. Măsura va fi luată în urma unei recomandări a Comisiei Europene. 

"Este nu neaparat o cerinţă a CE ci mai degrabă o sugestie a Comisiei Europene" a anunţat ministrul mediului, Laszlo Borbely, aflat luni la Bruxelles în contextul în care România se află pe ultimul loc în UE privind absorbţia fondurilor destinate dezvoltării regionale. 

Aflat la Bruxelles, Laszlo Borbely s-a întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale, căruia i-a prezentat intenţia Bucureştiului de a coordona, împreună cu ministerul omolog din Ungaria, prioritatea nr. 5 din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, “Managementul riscurilor pentru mediu”. Comisarul Johannes Hahn a apreciat că un astfel de Plan necesită o planificare riguroasă şi termene concrete de realizare.


Coaliţia doreşte înfiinţarea unui nou minister, pentru gestionarea fondurilor europene (Realitatea.net)

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Chiar ma gandeam de ce trebuie cineva "sa ne dea" bani, loc sa ne lase sa-i facem singuri ?

De ce este nevoie sa platim bani la UE pentru ca apoi sa infiintam ministere care sa ne invete cum sa-i luam inapoi ?

Ca a aiba Leonard Orban si alti trantori unde munci pe salarii grase
Logica comunista !

Riddick spunea...

Şi ca sa ne scoata ăia ochii: "Păăăi v-am dat, băăă, bani !". UE nu are economie, deci nu are banii ei, sunt banii daţi de statele membre care o fac să funcţioneze.

Crystal Clear spunea...

In felul asta se deformeaza mentalitatea capitalista si se induce cea comunista !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: