16 mai 2011

O impresie care începe să devină convingere



PDL a fost preluat de forţe cu o agendă ascunsă, dar uşor de descifrat. Nu se vrea un partid de dreapta autentic în România.

Aducerea unui premier tehnocrat (o va păstra consilier pe PolVoş ?) ar marca constituirea unei majorităţi transpartinice semi-transparente, măsurile care ar urma să fie luate (mai ales noua Constituţie) sunt deja convenite subteran la nivel de staffuri de partid, însă mai greu de "livrat" votantului de rând, care nu pricepe farsa.

Blaga dispune de 40 de parlamentari. Pot face ceva până la vacanţa parlamentară. It's now or never.

4 comentarii :

Tilo Wolff spunea...

Nu se va intampla nimic, nu cred ca Blaga are koaie ca sa se ia la tranta cu Base. Vor tacea toti chitic, facandu-si mea culpa in surdina pentru momentul de "ratacire" cand, in cadrul Conventiei, au strigat "libertate, libertate". Ma rog, cel putin eu nu il vad in stare.

Blaga a pierdut totul in acest week-end. Nu a castigat functia pentru care a candidat, si-a pierdut si sustinerea de care beneficia din partea unor partizani precum Frunzaverde. De fapt gestul lui Frunzaverde de a se desotorosi de Blaga si de a candida pentru functia de prim vice, a fost un avertisment clar pentru Blaga. I s-a transmis ca nu mai este dorit la varful partidului. De complezenta i s-a oferit postul de lider la Senat, stiindu-se ca va refuza. Blaga = Kaput!

Riddick spunea...

Nu am avut niciodata încredere în Frunzăverde, cel care a negociat trecerea la PPE (şi n-a facut rău, dar PPE acum e o frână). Are loialităţi multiple, face ascultare în mai multe părţi. ;-)

Cei "aleşi din gruparea Blaga" ca vicepreşedinţi de fapt au părăsit-o.

Cu 40 de parlamentari se pot face multe jocuri, deşi la final cred că rămân sub 30. Om vedea.

Tilo Wolff spunea...

"Discursul președintelui mi s-a părut unul echilibrat, nu pot decît să-l aplaud și nu doar din slugărnicie”(Andreea Vass – TVR Info)

I-auzi, i-auzi! Cat adevar da pe gurita afara doamna il consigliere! Excelent.

Riddick spunea...

Pâi ce să spună şi ea...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: