01 aprilie 2011

Nuanţa asta mi-a scăpat. Danke, DW !Am scris aici despre programul politic în 35 de puncte al sectei reformiste din PDL. Sesizasem ceva anormal la punctul 33 ( "În acest sens, PDL trebuie să fie inițiatorul reformei sistemului de finanțare a activităților politice din România, după model german"):

33. Transparenţa trebuie să vizeze atât fondurile de care dispune PDL, cât şi modul în care ele sunt cheltuite. În acest sens, PDL trebuie să fie inițiatorul reformei sistemului de finanțare a activităților politice din România, după model german. În ceea ce-l privește, PDL va trebui să publice la intervale regulate (de pildă, la fiecare 6 luni) informaţii despre veniturile şi cheltuielile partidului. Este nevoie, de altminteri, ca finanţarea generală şi cheltuielile să fie decente, inclusiv în timpul campaniilor electorale.

Programul politic al celor 3 conţine asprimi care scapă la o lectură grăbită. De exemplu, la punctul 33 se vorbeşte despre reformarea sistemului de finanţare a partidelor politice după model german. Ce înseamnă acest lucru? Şi mai ales care ar fi semnificaţia acestei reforme pentru PDL? [...]

În legea germană, pe care au invocat-o Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, se face însă o precizare importantă: sunt interzise donaţiile din partea unor societăţi străine, cu excepţia acelora care sunt deţinute în proporţie de cel puţin 50% de cetăţeni germani sau din UE sau care au sediul lor principal într-unul din statele membre ale Uniunii.

Aşadar, capitalul care provine din afara UE nu poate participa la formarea voinţei politice a partidelor germane. Este un fel de a garanta suveranitatea naţională şi totodată europeană a vieţii politice germane. Acesta pare să fie şi sensul propunerii Monicăi Macovei. [...]
Hooopa ! Care va să zică, "capitalul" din SUA, Moldova, Japonia, Israel, Coreea de Sud, Elveţia (am enumerat doar câteva state democratice, cu care România are relaţii excelente) este "câh", fin'că "nu garantează suveranitatea naţională" şi... europeană (ce-o mai fi şi aia ?).

Încă o mostră a "democraţiei" şi a "transparenţei" pe care pretind că le apără aceste marionete.

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ti se face greata cand citesti cele 35 de puncte si realizezi ca n-au nici o doctrina nici un fir director ci reprezinta doar o platforma scrisa si sustinuta "la comanda" germana !

Da, observasem si eu ca le este frica de ca partidele pot fi finantate de diversi sponsori.Ei stiu ca banii,folositi in mod inteligent ,prin educatie politica corecta pot deschide mintile oamenilor
Toti cei trei sunt tradatori de tara

Riddick spunea...

Ne mai iau şi de proşti !

Toţi trei sunt din reţeaua Soros.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Sorina Plăcintă, 2012: "Am fost încă de la început susținătoarea ideii de modernizare a felului în care suntem organizați. Am moștenit județele în forma lor actuală de la Gheorghe Gheorghiu-Dej, cu ”înnoirile” aduse de Ceaușescu la începutul anilor 70. E rușinos să cultivăm această hărțulie veche, ineficientă, mâncătoare de fonduri și generatoare de două dintre cele mai grave boli ale statului: corupția și birocrația !"  

 

Postări populare: