06 iulie 2010

Şase luni de închisoare pentru tentativă de omor


O femeie din localitatea Uckange (departamentul Moselle, Franţa) şi-a lovit fiica de zece ani cu un cuţit, apoi l-a pus pe fiul său de cinci ani să mintă că el a comis fapta, fiindcă sora lui "nu-l lăsa" la consola unui joc electronic.

Tribunalul a pronunţat azi condamnarea: 18 luni de închisoare, din care trebuiesc executate minimum şase.


Femeia declarase (în martie 2009) că la întoarcerea de la serviciu (lucra într-un restaurant din Luxembourg), la orele 2:30, îşi pregătise o gustare, iar cuţitul pe care îl folosise era lăsat pe masă.


Chirurgul de la spitalul de copii unde a fost internată fata a exprimat îndoieli privind versiunea femeii, dat fiind că lovitura era de sus în jos, şi ar fi necesitat o forţă pe care un copil de cinci ani (mai scund decât fata de zece ani) nu ar fi avut-o.


În cele din urmă femeia a recunoscut că a lovit-o pe fată cu cuţitul, după ce aceasta, la rândul său, i-ar fi dat o lovitură de picior în burtă, unde fusese operată - o lovise fiindcă îi aplicase o "corecţie"  puştiului.


Copiii s-au constituit parte civilă, urmând să primească daune de 10.000 de euro.


Titlul din
Le Figaro conţine o eroare - ar reieşi că fata ar fi murit ( 6 mois de prison pour avoir tué sa fille ).

Le Figaro



UPDATE : Le Figaro a corectat titlul: Une mère poignarde sa fille: prison ferme

9 comentarii :

Despina spunea...

Inteleg ca o mama singura ,tocmai operata isi crestea doi copii,iar la ora 2 noaptea cand a venit de la servici si-a batut copii .
Cumplit pentru toti

Despina spunea...

Sa vedem daca merge platforma

Despina spunea...

Mama isi crestea singura doi copii si lucra pana noaptea la un restaurant ?

Despina spunea...

Repet
Mama isi crestea copii singura?

Despina spunea...

Super !

Riddick spunea...

OK, am scos comentariile din platforma Blogger, se pare că nu este posibil(cel puţin deocamdată) postarea lor direct din e-mail, unde sosesc, deasemenea.

Bon...

Se pare că cucoana era stresată, nu reiese clar că ar fi singură, deşi aşa pare.

anarchix spunea...

Europa ... drepturile omului, ce sa-i faci?!

Riddick spunea...

Yeee!

Merg postate comentariile direct din mail, deşi nu le indexează căsuţa de la blog (sunt 7, cu raspunsul ăsta, vor fi 8, iar acolo apare "0 comentarii").

@anarchix: Vezi ce bine că nu avea CCW permit, că cine ştie ce mai ieşea ... ;-)

Despina spunea...

Probabil ca ii va lua statul copii si vor creste undeva intr-un camin, institutionalizat pana la 18 ani.
Pe urma statul ii lasa sa se descurce singuri.Unii se apuca de furat si intra in inchisoare imediat.

asa ca -numai nenorociri.
Mai bine s-ar cauta solutii pentru a ajuta "single parents" sa-si creasca copii fara sa fie stresati


Vad ca acum am putut intra direct din gmail.

Plec acum ,ca intarzii :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: