06 iulie 2010

Norica Nicolai ne târăşte spre marginea jacuzzi-ului ! :)


Horror, nu ?!  

Nicolai : Guvernul Boc se târăşte la marginea prăpastiei

N.N. : Dacă ar trebui să calculăm doar ca interes politic, atunci ar trebui să lăsăm acest Guvern să-şi epuizeze rolul, oricum el este epuizat, dar se târăşte la marginea prăpastiei, dar trebuie să ne gândim că aceasta va costa generaţiile viitoare şi clar, orice Guvern care va veni va fi confruntat cu o situaţie dramatică pentru ţară. Cred că putem gândi după moţiunea de cenzură o coaliţie în care să privilegiem, ambele partide, performanţa, seriozitatea unor oameni care să formeze un Guvern. Nu avem date concrete privind această chestiune, nu ne-am gândit, dar probabil, va rămâne o opţiune de luat în calcul.

Rep : Dar v-aţi dori ca liberalii să meargă alături de social-democraţi la următoarele alegeri ?

N.N. : Nu, eu sunt rezervată, pentru că încă mai cred, deci mai am romantismul de a crede că se poate gândi şi-n formule doctrinare, care să dea eficienţă unor proiecte politice şi mai ales economice, de un anumit tip. Pe noi şi pe social-democraţi ne departe o viziune economică clară : noi gândim în termenii economiei de piaţă, cu privilegierea companiei, cu responsabilitatea individuală, ei gândesc în termenii protecţiei sociale şi după cum privim acum în Europa, protecţia socială este din ce în ce mai puţin un factor cu care să câştigi campaniile.

Rep : Şi atunci, ce anume vă uneşte, doar dorinţa de a înlătura Guvernul ?

N.N. : Nu, nu, ar putea fi doar necesitatea unei stabilităţi politice pentru România, pentru că nici unul dintre cele două partide nu are în momentul de faţă scorul care să-i permită să formeze singur un Guvern. Noi am putea să ne asumăm singuri responsabilitatea guvernării, dar în condiţiile unui sprijin parlamentar foarte clar.


8 comentarii :

Dan Stoica spunea...

Guvernul Boc se taraste pe marginea prapastiei si se uita in jos la Norica & friends...

Riddick spunea...

Ar fi cazul să dizloce câţiva bolovani, s-o mai aplatizeze niţel.

Riddick spunea...

Ar trebui să dizloce câţiva bolovani, s-o mai aplatizeze niţel.

Riddick spunea...

Se întâmplă ceva cu platforma blogger, mi-a eliminat răspunsul de mai sus, pe care l-am rescris, şi nu încarcă două comentarii ale Despinei:

1)Horror e oricum :)

2)Eu nu stiu de poza asta ?
De unde vine faza cu jacuzzi ?


Poza este din studioul Antenei 1 de acum câteva luni, când a intrat în "jacuzzi" cu Lucian Mândruţă.

După aceea, "şi-au dat seama" amândoi că au greşit.

Riddick spunea...

Văd că platforma Blogger a eliminat unele comentarii, precum şi răspunsurile mele (din care unul a fost rescris după ce a dispărut prima dată, aşa că nu mai rescriu răspunsurile mele. Sper că a fost o defecţiune temporară a platformei Blogger.

Despina spunea...

Perfect!

Anonim spunea...

Salut! Ciudat sau nu R.F. Alexandru este on agent al lui patriciu, (aflat in "adormire" infiltrat in PDL.
Iata ca acum a fost reactivat si face ce i se cere conform fisei postului.

Riddick spunea...

Nu-i ciudat nimic. Se dau unii pe faţă.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: