15 iunie 2010

Moţiunea a căzut, coaliţia are însă probleme



Din numărul total de parlamentari, 471, au votat la moţiune 428 (3 voturi anulate), pentru moţiune 228 de voturi, împotriva moţiunii 197 de voturi.

Mai trebuiau 8 voturi pentru ca moţiunea sa fie aprobată. Din parlamentarii aparţinând coaliţiei guvernamentale, se pare că au fost cel puţin 10 care au votat moţiunea: Tudor Ciuhodaru (UNPR), Maria Barna (UNPR), Mircia Giurgiu (PDL), Nicolae Mircovici (grupul minorităţilor), Ioan Muntean (independent), Clement Negruţ (PDL),  Daniel Oajdea (ex - PDL), Silviu Prigoană (independent), Teo Trandafir (PDL), Georgică Severin  (PDL), Viorel Badea si Petru Filip (ambii de la PDL, ar fi votat pentru moţiune "din greşeală").

UNPR a anunţat deja excluderea celor care au votat pentru moţiune, ar fi cazul să urmeze şi la PDL aceeaşi sancţiune.

Ar fi interesant de ghicit cum ar fi votat cei care au lipsit din sală. Vom afla şi numele lor, şi eventualele motivaţii.

Problemele PDL si ale coaliţiei nu au dispărut, vor fi probleme de aici înainte cu cvorumul şi cu trecerea legilor. Atenţie cine face propunerile de candidaţi la PDL (a se vedea cazul Teo Trandafir), şi ce agendă au cei cu propunerile.

Pentru Prigoană, calea înapoi la PDL trebuie de acum definitiv închisă.

Va urma cea de-a doua moţiune de cenzură.

4 comentarii :

Anonim spunea...

urmeaza suspendarea lui basescu, faza II...chestia e ca nu prea mai sunt "ministeriabili" in pdl...majoritatea sunt ori depasiti de situatie ori compromisi...cu tanti teo nu dai inainte...mai fericita ar fi fost la socialisti daca o ingrijoreaza atat de mult soarta pensionarilor...acolo se dau pomeni electorale cu fiecare ocazie...

Riddick spunea...

Vine ceva la toamnă, cred că vor să aplice scenariul din Georgia - 2007 (a eşuat acolo) : lovitura de stat cu "masele ieşite în stradă".

Despina spunea...

Cu siguranta nu se lasa.
L-am auzit vorbind azi pe Ponta si m-a speriat nivelul pur de golan de mahala al discursului.

Va fi ceva urat, cu siguranta

Riddick spunea...

Trebuie o remaniere deşteaptă şi o totală schimbare a strategiei mediatice.

Purtătorul de cuvânt trebuie să fie bărbat, cu voce gravă, ceva gen Bogdan Baltazar - 1990 (purtător de cuvânt al guvernului Roman).

Îl înjuram, dar apreciam prestaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: