20 mai 2010

Lobby pentru un premier-marionetă



Prin noiembrie se vorbea despre eventualitatea desemnării (de către preşedintele care urma să fie ales) a lui Mutulică (a.k.a. Mihai Tănăsescu, ex-PSD) ca prim-ministru.
De câteva zile au început să bântuie prin presă sau pe la televiziuni cioclii de serviciu, care mai de care cu previziuni despre schimbarea de premier, de guvern, sau ( de ce nu ? ), de preşedinte.

Cap-de-mort
(a.k.a. CTP) începe primul, vine chiar cu un nume - Mugur Isărescu. Stelian Tănase spune prostii, ca de obicei, şi vrea să fie crezut.

Mai spun prostii şi unii de pe la PDL (
cazul 1, cazul 2, cazul 3 ).

Sticle-de-sifon
( posibil decan, după demisia lui dom' profesor C.P.) instigă discret la revoluţie stradală.

Se coace
ceva, evident. Ilici o cam spune clar ( ia încercaţi voi ceva...).
Sare-n sus şi Ţapu' ( "Băsescu-securiiiist !" ). Dea... pe timpul lui Bombonel nu a scos o vorbă, s-a trezit prin 2005.

Un detaliu - banii de la FMI vin cu o dobândă mai mică decât ar putea fi plătită în cazul în care ar fi fost împrumutaţi de la bănci. Se pare că aici lobby-ul a eşuat...


Sindicatele fac ce li s-a ordonat - greva generală, 31 mai. Să vedem cât de generală.


3 comentarii :

Despina spunea...

Pe cine ne bazam?

Riddick spunea...

Pe cei doi B, B1 şi B2. ;-)

Restul, nu ştiu sigur.

Despina spunea...

:lol:


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: