20 mai 2010

Lobby pentru un premier-marionetă



Prin noiembrie se vorbea despre eventualitatea desemnării (de către preşedintele care urma să fie ales) a lui Mutulică (a.k.a. Mihai Tănăsescu, ex-PSD) ca prim-ministru.
De câteva zile au început să bântuie prin presă sau pe la televiziuni cioclii de serviciu, care mai de care cu previziuni despre schimbarea de premier, de guvern, sau ( de ce nu ? ), de preşedinte.

Cap-de-mort
(a.k.a. CTP) începe primul, vine chiar cu un nume - Mugur Isărescu. Stelian Tănase spune prostii, ca de obicei, şi vrea să fie crezut.

Mai spun prostii şi unii de pe la PDL (
cazul 1, cazul 2, cazul 3 ).

Sticle-de-sifon
( posibil decan, după demisia lui dom' profesor C.P.) instigă discret la revoluţie stradală.

Se coace
ceva, evident. Ilici o cam spune clar ( ia încercaţi voi ceva...).
Sare-n sus şi Ţapu' ( "Băsescu-securiiiist !" ). Dea... pe timpul lui Bombonel nu a scos o vorbă, s-a trezit prin 2005.

Un detaliu - banii de la FMI vin cu o dobândă mai mică decât ar putea fi plătită în cazul în care ar fi fost împrumutaţi de la bănci. Se pare că aici lobby-ul a eşuat...


Sindicatele fac ce li s-a ordonat - greva generală, 31 mai. Să vedem cât de generală.


3 comentarii :

Despina spunea...

Pe cine ne bazam?

Riddick spunea...

Pe cei doi B, B1 şi B2. ;-)

Restul, nu ştiu sigur.

Despina spunea...

:lol:


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: