12 iunie 2024

"Alertă timpurie" (haha, haştagilor: e şi pentru voi)

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, susţine că "al treilea război mondial va începe ('real'! - se-nţelege...) în 3-4 luni sau chiar mai devreme". 

Cu propriile sale cuvinte:

"Trenul a plecat din gară, şi nimeni nu-l mai poate opri. [...] Se scurg ultimele zile ale vreunei posibile re-gândiri [a "situaţiei generale" - şi a consecinţelor]. Nu vă bazaţi pe bluff-ul celuilalt, mai bine vedeţi de proviziile-alea..."

N-am încredere "în general" în Vucici: naţionaliştii sârbi îl văd ca trădător pro-Vest. Dar...



Interviul integral (a se remarca "rezervele" sale faţă de acţiunile Rusiei): 

Un comentariu :

Riddick spunea...

La Vucici (a se remarca "rezervele" sale faţă de acţiunile Rusiei).

Nu numai asta: în interviul "mare", pe la minutul 26, se referă la "viitoarea aderare a Serbiei la UE", ca şi când ea ar (mai) fi dezirabilă. Ca şi când n-ar putea fi anulată/denunţată de către partea sârbă...

Câtă ipocrizie : "Până la aderarea (Serbiei) la UE - 'nu ştiu' când sau dacă ea va avea loc - vom urma actualele tratate economice cu China". Şi desigur (doar e ceva logic, nu?!) odată în UE, vom urma politica Vestului Colectiv, de ostilitate contra Chinei (şi Rusiei, şi statelor non-colonii).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: