04 martie 2021

"UDMR rămâne membru al grupului PPE"

Mă aşteptam demult la "delimitarea" UDMR de FIDESZ, în favoarea PPE (deocamdată nu foarte evidentă dar asta nu va dura). În locul lui Viktor Orbán încheiam demult socotelile şi cu ăştia, nu doar cu cei de la PPE. Să vedem cum va funcţiona presiunea de jos în sus din rândurile ungurilor din România împotriva oligarhiei etno-europeiste anchilozate din RMDSZ. Important ar fi ca acest UDMR să dispară din parlament prin divizarea votului maghiar (care acum mi se pare inevitabilă!), ca şi poziţia de judecător CCR "veşnic alocată UDMR". 

Acest UDMR susţine un guvern PPE (pe cel de la Bucureşti) nu doar ostil Ungariei guvernate de FIDESZ (partid care tocmai a părăsit PPE), ci ostil şi faţă de poporul român. Ar fi totuşi (în continuare) o eroare dacă Orbán ar mai colabora - în orice fel - cu popa Tocheş


Kelemen Hunor: Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite.

Europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât considerăm că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă.

UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale.

https://www.facebook.com/winkler.gyula/posts/281948156622341


(principala "valoare" promovată de PPE este eurofederalismul, venise demult timpul ca FIDESZ să se care de acolo)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ai tacut aproape doua saptamani insa , cand ai revenit , ai fost precum Enola Gay : ai aruncat nucleara ! Cand este vorba despre unguri { pardon MAGHIARI } orice invectiva la adresa lor este un adevarat balsam pentru mine . Riddick iti multumesc pentru acest balsam , chiar ai simteam nevoia !

Riddick spunea...

Nu-i tocmai aşa, ungurii din Ungaria (evident nu toţi dar oricum o majoritate solidă) au votat ce trebuie - acum, FIDESZ - şi uite unde-i acum Ungaria. Nu neapărat economic, ci ca "jucător regional" şi forţă contestatară în UE. Şi astea, în ciuda dimensiunii mici şi lipsei de ieşire la mare (doar fluvial, prin Dunăre).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: