22 octombrie 2019

Spargerea Europei în "regiuni"



Se încearcă (nu neapărat în clip) deturnarea atenţiei către "pericolul unguresc", de la cel globalist. Planul ultimilor prevede (la rubrica "România") crearea "statului independent Transilvania", tampon între cei doi vecini. Exact asta cer aproape în clar sabinghermanii.

Ilie Şerbănescu: 

Investiţiile germane nu trec Carpaţii. Pentru ei nu există decât Transilvania. Unde sunt autostrăzile, alea puţine? În Transilvania.

- Statul român este "desfiinţat". De treizeci de ani, în fiecare zi, mai facem câte ceva ca să-l desfiinţăm.

Putem specula - "restul" (Moldova, Muntenia, Dobrogea, poate şi Banatul) ar urma să aparţină "zonei ortodoxe" (de influenţă rusă). Aş mai zice, zonă "non-UE" (ceea ce n-ar fi rău, dar cu România ca întreg). Sau ar urma să devină teatru de război ("regional"), urmând apoi un final deschis. Şi până atunci, investitorii avizaţi îşi iau măsuri de precauţie. Mai ales ultima variantă pare opţiunea Licuriciului, care nu a prea venit p-aci cu investiţii, ci cu baze. S-o fi bazând pe ceva, şi pe cineva (pe clasa politică trădătoare RO).

23 de comentarii :

Anonim spunea...

Nu de-acum ci , inca de prin anii '80 s-a gasit "cineva " care sa realizeze faptul ca , in viitorul nu prea indepartat , UE va devenii de fapt cea mai mare amenintzare pentru Europa . Aceasta amenintzare s-a concretizat prin - inca de prin anii '90 - distrugerea sau dezmembrarea unor state ale Europei iar dl. Bacalbasa , stie ce spune . Dupa cum spunea un fost presedinte american John Adams pe numele sau : " O tara , un popor poate fi distrus in doua moduri 1 ] militar si 2] ECONOMIC " .Romania a fost distrusa economic cu largul concurs al " elitelor " romanesti ce-au urmat la conducerea tarii , imediat dupa ce PCR si Ceausescu au disparut . Economie... n-avem { NIMENI N-A FOST TRAS LA RASPUNDERE VREODATA IN NICI UN FEL } caci , au dat-o pe doi lei . Educatie... nici atat caci fiecare ministru de la invatzamant n-a facut decat s a demoleze { SA DEMOLEZE NU SA FACA CEVA BUN } cultura , invatzamantul . Infrastructura... stie toata lumea ce "avem " . Armata , nici macar aia caci , doar un tampit isi poate inchipui ca , aia cincizeci sau o suta de mii de militari CU CONTRACT pe care-i avem , vor pute a vreodata s a apere aceasta tara . UE a devenit o amenintzare pentru Europa fix din momentul in care factorul politic a intervenit peste factorul economic fiecare tragand spuza pe turta lui { asa cum a facut Germania DINTOTDEAUNA sau... UK } fara s a le pese de faptul ca impartirea UE in tari bogate si tari de mana a doua nu doar ca va adancii prapastia dintre oamenii bogati si cei foarte saraci , acestia ajungand spre final sa nu-si mai doreasca ca tarile in care traiesc ei sa nu mai faca parte din a ceasta uniune d e tot KAKATUL . Tarile grupului de la Vishegrad au fost primul pas... vor urma si alti " pasi " , chiar nu ma-ndoiesc de asta .Uita-te in Franta , uita-te in Italia { si mai ales asculta-i pe tipii de-acolo } , uita-te in Spania { vezi ce se-ntampla in Catalonia iar asta cu "sprijnul neprecupetzit " al Parlamentului UE caci , daca aia luau ATUNCI , PRIMA DATA masuri impotriva Spaniei... poate n-ar mai fi porcaria de-acum } si chiar si-n ograzile alora din BENELUX si vei putea afirma fara teama de-a gresi ca... " secolul al XXII-lea va fi sau... nu va mai fi deloc ! " Pentru UE , destramarea statelor { asa cum se incearca acum in Spania } insemneaza inceperea colonizarii de facto a tarilor europene iar acea armata europeana propusa de Macron , aia va fi folosita pentru a le pune botnitza alora care INCA mai latra .

Anonim spunea...

Sa nu uit : catalunezii se-mbata cu apa rece crezand ca vor devenii o adoua Elvetie a Europei . Imediat dupa ruperea { Doamne fereste } de Spania sa vezi cum va alerga saracia pe ulitze in locul traditionalilor tauri .

Anonim spunea...

Vezi ca... azi , este 22 Octombrie ! Numai maine nu-i poimaine asa incat , abia astept sa vad ce va face { nu va face nimic da-l dracului } dl. col. rez. Mircea Dogaru si-al sau ... "sindicat " !!! Sper ca n-ai uitat ce-a promis ... Respect Riddick !

Riddick spunea...

Zi de zi am cedat câte ceva (noi toţi). Târziu am devenit conştient de asta bine de tot, cam de prin 2009 (eu). Gradual.

Vor independenţă faţă de Spania dar... nu şi faţă de UE (ca şi Scoţia, sau mai bine zis politicienii de acolo).

N-am uitat. Între timp a trecut 19 octombrie, mobilizarea "parţială" a rezerviştilor US Marine Corps.

Anonim spunea...

Scotienii nu-s prosti deloc iar nationalistii lui Faragge sau Johnson , nu si-au gasit prea multi adepti pe-acolo .De ce ? Simplu : TOTI SCOTIENII [ majoritatea fermieri dar si aia de la orase } CONSTIENTIZEAZA CA , DE-ALUNGUL ANILOR SCOTIA A LUAT MAI MULT DECAT A PRIMIT , DE LA ESCROCII ASTIA DIN UE SI CA , ODATA PIERDUTA TZATZA , AU S -O IA CU TOTII IN MANA , acesta-i de fapt adevarul din spatele atitudinii lor . Aia din Catalonia insa , aia-s niste dreameri ce se-mbata cu apa de ploaie lansata de... escrocii lor politici . Ei considera ca , daca tot este cea mai prospera provincie ce asigura mai mult de 1/3 din PIB-ul Spaniei n-au altceva d e facut decat sa se desparta d e Regat si... vor manca doar lapte cu multa miere si vor aduna banii de la rigole in vreme ce restul Spaniei... vor tanjii de foame . Nimic mai neadevarat : in secunda doi in care-si vor obtine independenta... UE isi vor lua labele d e pe ei si-atunci sa vezi { in urma desfiintarii sau ... "relocarii " instantanee a multor firme mari existente acolo } cum vor chitzaii de foame .Iar chestia asta , n-o stiu de la mine din cap ca , nu-s Baba Vanga , ci de la niste romanasi ce locuiesc in Barcelona care , zilele acestea au trecut prin Bucuresti sa-si vada parintii si alte rubedenii .Ai sa vezi ca , inclusiv noua romanilor au sa ne fluture unii acest slogan " mai mici , mai putini , mai usor de gasit slujbe , deci PROSPERITATE PENTRU TOTI " { a mai fost lansata chestia asta inca inainte de-a ne caciulii la UE sa ne dea voie sa ne adapam si noi in apa unde ei s-au splat pe picioare } si , cum romanul in afara de-a fi nascut poet este si tampit... sa vezi cum va pune botu la vrajeala ! Mai ales ca... exista destui uituci pe lumea asta .

Riddick spunea...

Cum au pus botu' la diverse munci ingrate prin UE, evitate de "băştinaşi", şi li se pare ca Uia le face un favor că-i sclavageşte la salarii mai mici decât ar trebui să fie.

"Ieşim din UE? Pâi atunci ne trimit ăia înapoi acasă!". Ei, na?! Şi cine mai pune faianţa şi rigipsu', cine "vede" de bătrâni şi bolnavi pe acasă, etc.?

Anonim spunea...

" Cum au pus botu' la diverse munci ingrate prin UE, evitate de "băştinaşi", şi li se pare ca Uia le face un favor că-i sclavageşte la salarii mai mici decât ar trebui să fie.
" Bai frate Riddik , acele slujbe pe care { vorbesc doar despre ceea ce stiu mai mult sau mai putin precis } " bastinasii " le-au evitat diferit de faptul ca , erau platite cu salarii sub cel mai scazut nivel posibil DOAR PENTRU ROMANI , acelea i-au EDUCAT PE TOTI ROMANII PLECATI IN SCLAVIE { ei saracii credeau c a pleaca in...PARADIS } iar acum , nu vor sa revina in tara fara minim acelasi salariu pe care-l castigau acolo ! Ce sa-i faci : " EDUCATIA " COSTA PESTE TOT IN LUME CACI , NIMIC NU-I FREE !!! In UK , baiatul meu a fost initzial platit cu un maxim de 1800 de Lire Sterline { acum are aproape DUBLU } iar colegii sai ramasi la ISU , au acum cu chiu cu vai , ceva in plus peste 3000 de... LEI adica , infinit mai putzin si care , oricum nu le asigura un trai cel putzin decent , vis a vis de pericolele cu care se confrunta zilnic . Nici macar acum , un englez sau un irlandez care isi respecta conditzia , nu va accepta sa spele batranii la cur sau sa faca oricare alta slujba considerata de ei injositoare persoanei lor ca oameni pentru... mai putzin de 3000 de Lire Sterline . Cu toate acestea ... au pus botu la vrajeala alora precum Nigel farage care... este EUROPARLAMENTAR BRITANIC la UE . Sti ca INTOTDEAUNA am afirmat ca , un Roexit ne-ar nenorocii definitiv , ne-ar ingropa ca tara si ca , n-am rezista singuri nici macar un an .Imi mentzin spusa si supralicitez : dupa ce s-a ales prafu de aceasta tara , datorita politicii si politicienilor d e tot KAKATUL pe care NOI I-AM ALES NU ALTCINEVA , NU VOM REZISTA NICI MACAR SASE LUNI .In plus , chiar nu ma-ndoiesc d e faptul ca pana si aia de locuiesc fara forme legale in...Ferentari-Rahova-Sebastian si chiar si aia din Colentina , s-au prins deja care-i rostul Jandarmeriei , Politiei , "Justitiei " si mai ales al Armatei . Cum spunea mai nu stiu cand , nu stiu cine : " Nu-i ordine fireasca / Cum ei a fi sustin / AVEREA SA LE APERI / MARIREA SI-AL LOR BINE /Ei bratul tau inarma / Ca sa lovesti in tine / Si pe voi , contra voastra / La lupta ei va man' ! / " Asta e iar peste mai putzin de-o luna avem... alegeri pentru un alt bou in locul boului teutonic actual . La cum merg treburile parca vad ca sasalaul va lua BTOROI un nou mandat ! Respect Riddik si... iarta-mi iesirea plina de oftica plus... lungimea excesiva a comentariului !

Riddick spunea...

S-a făcut în aşa fel încât să fie lumea speriată de "costurile ieşirii din UE".

Dacă ar avea loc simultan "revoluţiile" in toate statele membre sau măcar în câteva mai importante, n-ar mai fi cum să fie ameninţate cele care vor să iasă, prin presiuni le celorlalte.

Anonim spunea...

Chiar nu-i necesar sa pui intre ghilimele cuvantul REVOLUTIE . Intrebare : chiar iti pare ca-n Franta bunaoara este... liniste sau macar acea liniste dinaintea furtunii ? Nu iti mai reamintesc de Italia sau Spania . Costurile iesirii din UE nu inseamna in nici un caz doar niste despagubiri banesti { inseamna si asta caci , din pacate asi adauga , PACTUM SUM SERVADE } ci si alte pagube ireparabile . Nu uita ca Romania , nu-i totusi Marea Britanie care a facut cam cea dorit ea in UE incepand cu acceptarea ei in UE si , SINGURUL care s-a opus intrarii Angliei a fost , Charles du Gaulle , presedintele de-atunci al Frantei .Stia generalul ce stia . Nu uita de-asemenea ca , UK si-a pastrat moneda { spre deosebire de altii } iar Lira Sterlina are chiar si azi mai multa putere financiara decat Dolarul sau... Euro . Noi romanii suntem intr-adevar speriati deoarece stim precis ca-n fruntea tarii nu vor fi alesi NICIODATA oameni care sa fi in stare sa remedieze niste situatii { probabil ca asta se si doreste } sau crize iar cele declarate de Dan Barna mai zilele trecute { " Nu-i treaba USR iesirea din criza " } sant mai mult decat edificatorii la adresa intregii clase politice . Am a juns sa-l smpatizez pe Paleologu pe cinstea mea ! Fireste , n-am sa ma duc sa votez in nici un fel caci , fix in acea zi , am de regula , lectii de educatie sexuala si-i mare pacat sa le ratez din cauza unor escroci ... indiferent de numele lor sau coloarea politica .

conumishu spunea...

În concluzie, căcatul străinilor e mai prețios decît căcatul autohton.
Pot furniza, contra cost, lingură generoasă, inox, rezistă și la rahatul acid, pentru pofticioșii fără frontiere, măcar își țin gura ocupată mai eficient.

Amuzant să faci apologia UE din țara care se scutură de UE ca de rîie. Amuzant și tragic (nici clasicii nu mai sunt ce au fost).

Riddick spunea...

@Anonim:

Nu-i linişte în Franţa. Ce este, vom vedea la primul vot de acolo, deşi s-a cam văzut pe 26 mai. "Nesatisfăcător", dar în creştere pentru curentul naţionalist.

Putem face paşii de ieşire dar lumea trebuie imunizată la "strâmbele" care vor veni, cu efecte mai mari decât la UK. Se poate, dar nu "prin nemişcare".

Să iei bine "notiţele" la cursuri. Şi temele pentru acasă, trecute pe curat. ;-)

@conumishu:

Eeee, trimite "puştiul" bani de acolo "babacului", asta-i bine. Mai greu cu efectele colaterale, poate nesesizate "la nivel familial" (în cazul citat dar şi în celelalte) care însă cumulate dau imaginea noastră de azi - "dezrădăcinarea voluntară, ca soluţie de viaţă".

Anonim spunea...

@conumishu:

" Eeee, trimite "puştiul" bani de acolo "babacului", asta-i bine. " Coane , nu-i chiar asa ! Pai matale chiar crezi ca daca " pustiul " ar fi lucrat pe bani buni , pe bani adevarati la... Gheboaia bunaoara , n-ar fi trimes bani si babacilor adica cam la fel cum babacii traitori la... Campulung cresteau porci pentru ca " pustiul " sa aiva niscai carne d e Craciun ? " Efectele colaterale " alea le simti , le percepi oriunde te-ai afla si oricare ti-ar fi conditia fireste , daca nu esti nesimtzit iremediabil . Prin anul 2000 , ne trimetea " pustoaica " din America in jur de 1000 de parai sa avem cu totii { ca mai aveam aici si pusti si ... pustoaice " plus nepotii } sarbatorile d e iarna si ceva dupa , cat mai fericite cu putintza . Dupa ce-a inceput nenorocita aia de criza { de-acolo a plecat , din America } a scazut suma iar azi daca reuseste sa mai trimita 500 de presedinti ... este mai mult decat bine si , atentie : doar de Craciun caci... ODATA-I CRACIUNUL .Sa ne traiasca Calin Popescu Tariceanu caci , pe vremea cand era PM declara ritos faptul ca "economia Romaniei... DUDUIE " . Azi... vad ca vrea la Cotroceni si , stau sa ma-ntreb : de ce frate nu vrea niciunul dar in special Tariceanu la... JILAVA ? Respect Coane Mishule !

Anonim spunea...

Riddik , omule , m-am intrebat de multe ori , ce s-ar intampla daca in afara " structurior d e partid " , in afara membrilor partidelor si-a familiilor lor , nu s-ar mai prezenta NIMENI sa-si " exercite acest drept... cetatzenesc " .Raspunsul l-am descoperit in Hotararea Curtii Constitutionale : 50% + 1 din NUMARUL CELOR CE SE PREZINTA LA VOT . Eu inca continui sa cred ca , in oricare alta tara cu pretentii de civilizatie din secolul XXI , nu numarul alora care voteaza este ingrijorator si intereseaza pentru oricare partid sau candidat , societatea in general ci , taman aia care la alegeri au ca si mine... ORE DE EDUCATIE SEXUALA . Insa , noi " traim in Romania iar asta ne manaca tot timpul " , dupa cum spunea mai nu stiu cand un clasic in viata . P.S. Atunci cand spun ca , am ore de educatie sexuala , inseamna ca ma fut in norocul si-n bafta lor de escroci politici , nu-ti inchipui ... altceva , respect Riddik !

Riddick spunea...

Vorba e că... le merge. Şi râd de noi.

Vlad Tepes spunea...

http://www.justitiarul.ro/analistul-dan-diaconu-prognoza-de-cosmar/

http://www.justitiarul.ro/vulturul-german-pe-medalia-comemorativa-a-revolutiei-din-1989-pe-cand-chipul-lui-iohannis-pe-bancnote/

Sugerez punerea in dezbatere a acestor doua subiecte !

Riddick spunea...

Chestii foarte grave, aia cu moneda chiar flagrantă.

N-ar trebui uitaţi cei care ar facilita învestirea (votul de învestire), PnL n-are destule voturi proprii la parlament. Nu că guvernul PSD/Dăncilă nu face aiureli, dar le maschează, nu le înşiră pe agendă. "Tace şi face" tot rău, dar mai lent.

Gabriel spunea...

Vom ajunge să înțelegem că "ratarea" rupturii programate pentru 1989-1990, datorată prăbușirii rapide a regimului Ceaușescu pe care se conta să opună rezistență, nu a fost un noroc ci dimpotrivă. Cum ar fi arătat azi măcar Regatul nereformat, cu industria în mare parte intactă și sub control românesc? Cu petrolul/gazele din Marea Neagră exploatate de o companie românească de stat, cu populația neemigrată, cu capacitatea intactă de a practica politici protecționiste, fara manuale alternative, cu învățământul intact, cu sistemele de încălzire centralizată intactă (după ce s-au distrus mai peste tot, azi descoperim că sunt cele mai eficiente energetic și ecologice!), cu mari exloatații agricole (IAS, CAP) românești nu străine, etc.
În atât de deplorații ani '90, cu toată tranziția și inflația galopantă, România era peste Rusia, Kazahstan, Turcia, Belarus atât economic cât și la capitolul dezvoltare umană (indicele dezoltării umane). Reformele și aderarea la UE ne-au adus în urma acestor țări, abia sancțiunile occidentale și scăderea prețurilor hidrocarburilor au mai temperat distanța pe care o luaseră rușii și belarușii. Dar nu și turcii, ei deja sunt departe.
Azi o eventuală ruptură nu mai e de mare folos, pentru că votul ardelean și-a făcut simțite consecințele, puțin a rămas de salvat chiar în ipoteza unui incident geostrategic de tipul celui kurd în care să ne preia rușii (pentru că altă scăpare din captivitate actuală nu este, speranța ar fi doar niște stăpâni mai incompetenți și mai permisivi).

Riddick spunea...

Nu ştiu dacă "ieşea asa". O comparaţie similară ar fi cu Serbia, care şi-a putut pastra aproape intactă suveranitatea. Unii privesc mai atent şi zic că Milošević practic "i-a trădat" pe sârbii din alte republici iugoslave, insistând cu luptele până a dat loc de pretext intervenţiei NATO. Adică, a insistat cu "unwinnable wars" peste ce putea fi adjudecat la costuri minime. O subvariantă zice ca "a tărăganat" până a intrat NATO pe fir. Nu avea cine-l salva din Rusia, Putin lupta cu rămăşiţele elţânismului, nu se consolidase. E discutabil, nu cred că un asemenea "proces" cum e un război civil îl poţi pune pe "hold" ori opri cu argumente logice, odată ce porneşte. Serbia este şi acum "peste noi" - explicabil, peste ea n-a trecut Uia.

Singurele variante favorabile aici ar fi o deşteptare a românilor ori o implozie a NATOUE.

Gabriel spunea...

Deșteptarea românilor nu e doar exclusă ci și inutilă, cum zicea Șerbănescu. Chiar de ne-am deștepta, acum nu mai putem face nimic. Doar o răsuceală geostrategică americano-germană ar putea duce la o relaxare a cleștelui occidental dar cu prețul Transilvaniei. Și oricum până la recalibrarea economiei pentru integrarea în alt spațiu nu ne va fi moale, chiar dacă pe termen lung beneficiile retragerii din spațiul economic occidental ar fi enorme.

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama de ce "ar trebui" ca Transilvania să fie "preţul". Citeam chiar azi (nu mai reţin unde) că la Conferinţa de pace de la Paris din 1947 "URSS insista pentru retrocedarea nordului Transilvaniei României, în timp ce Vestul se opunea, inclusiv americanii". Nu-i clar dacă stăteau lucrurile chiar aşa, cel puţin nu-i oficial. Poate era un calcul geopolitic, să fie cât mai la est "zona ortodoxă", nu de dragul Ungariei.

Gabriel spunea...

La ora asta, relațiile ruso-ungare sunt excelente. Rușii erau sătui de țâfna "independentă" a lui Ceaușescu, cu atât mai mult de o nație care azi se roagă de americani să-și aducă armele aici. Noi ne-am distrus cu bună știință relațiile cu Rusia și lucrăm la asta de prin anii '60, fața de o mare putere care a tratat cu bunăvoință surprinzătoare principalul inamic pe frontul de est după Germania.

conumishu spunea...

Tot mai plictisitor Gabriel cu "argumentele" neo-ghermaniste.
Dacă are nevoie de feedback, îi mulțumesc, mă cam "săturasem" de ardeleni (ăia împinși în față, unul și sibianul + grupul securistic de la Cluj, cu accent pe cur), acum, după ce-l citesc în fugă, m-am îndrăgostit din nou de Transilvania românească.
Or să ia una peste ochi nemțălăii. Cu cît mai lacomi, cu atît mai proști.

Riddick spunea...

Amin.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: