07 martie 2019

pastila R (14)


"Evoluţiile" din Venezuela arată că nu poate fi nicio cale de dialog cu agenţii globalismului, şi preferabil nicio coabitare sau armistiţiu. Doar trebuie valorificat la maxim momentul când trec de la lozinci la violenţă, şi stârpiţi precum câinii turbaţi.

Viitoarea ieşire a României din UE trebuie să se facă fără vreun referendum, că nici la intrare n-a fost vreunul (sper că nu se va invoca "Referendumul constituţiei europene", cel fraudat, din 2003). "Viitoarea"? Aş fi vrut să scriu "iminenta", dar nu mă autoiluzionez...

"Aşa a vrut DUEncilă", cică. Da, dar decizia de a încerca remaniere "clasică" mizând pe... buna-credinţă a lui Iohannis, a fost validată prin vot în CE(x) al PSD. Semn grav de handicap mental la un individ, ori de conspiraţie dacă a fost o decizie colectivă ori măcar validată majoritar într-un grup. Conspiraţie care să inducă imaginea de haos, de provizorat, şi care să demoralizeze proprii suporteri care se încăpăţânează să nu voteze "ce trebuie". În intervalul 2004-2019, doar între 2012-2015 şi 2017-2019 au guvernat majorităţi bazate pe realitatea de la urnele de vot.


Trebuia să fi fost clar încă de pe vremea "negocierilor" de aderare la UE că nu-i vorba despre capitalism-capitalism*. Pâi cum cer/acceptăm să rămână doar "atâtea" fabrici de zahăr din numărul total? Şi-i doar un singur exemplu, cu zahărul. Pâi... nu stabileşte asta Piaţa (Liberă), alea-alea?!
*capitalism industrial-comercial ("clasic"), nu dirijism financiar-bancar ("modelul occidental")

Adică, Partidul îşi dă seama abia acum că "T.T." de la justiţie e din alt film?! După ce-l aduce în toate cele trei guverne PSD-ALDE! Aparent ai zice că-i de nino-nino, dar când ştii de la început că respectivul este şi-n Comisia de la Veneţia şi totuşi îl creditezi, înseamnă că ai acceptat încheierea unui compromis care n-a livrat.

Autorităţile române persistă-n autismul lor tembel de a merge pe proceduri încercând (?) s-o blocheze pe Chioveşi. Nu prea mai este timp, se apropie casting-ul final şi toate indiciile arată că maşinăria globalistă va trece peste orice* spre a o impune. Ieşirea din "parchetul european" încă mai poate fi făcută înainte de oficializarea numirii pe post a "cetăţeanului român". În OUG se poate specifica explicit că retragerea** are loc din cauza relei-voinţe evidente a "partenerilor". Este singura variantă rămasă, şi am îndoieli că va fi pusă în practică.
Ce, nu-s asurzitoare lătrăturile haitei?! Şi manevrele la vedere...
** Pot fi numiţi acolo doar cetăţeni ai statelor care participă la "instituţie" (nu toţi membrii UE). Dacă RO iese, Chioveşi rămâne-n aer, devine ineligibilă de drept.

O aberaţie a ajuns s-o mascheze pe alta aflată la aceeaşi adresă - prin deplasarea atenţiei. Acum, înspre decizia "justiţiei" de legalizare a decretului prin care Iohannis "prelungeşte interimar" mandatul şefului Marelui Stat Major, în contradicţie cu ministrul apărării. Dar până la decret aveam şi avem aberaţia numirii unui sectant ("penticostal")* ca ministru al apărării - Gabriel Beniamin Leş. În plus, şi "ardelean"...
* Ca să nu fie dubii de unde ia lumină - de la Uncle Schmuel

Cică preconizata Bancă de Dezvoltare a României* "se face" cu "consultanţă" de la** PricewaterhouseCoopers. Ce-i drept, PwC filiala Polonia. Da'-i vorba tot despre oficina de ratingişti lobbyişti care ne recomandă austeritate şi necreştere salarială.
* Din programul PSD-ALDE; ar putea fi chiar CEC "Bank", după o recapitalizare semnificativă, chit că ar lătra Uia, "nu-i voie - ajutor de stat!"
** Nu c-ar fi taman PwC-ul selectat (mais?!), dar chiar nu putem construi nimic naţional fără voie de la internaţionali?!

N-ar fi trebuit să mă fi mirat, însă semnalez. La TVR1, emisiunea "Universul credinţei"*, a fost invitată haştagista Ana Barton. Militantă "progresistă", feministă, anticreştină (nu explicit, dar activă), pro LGBT şi anti referendumul pro-familie.
* Da, cu "c" mic, tocmai spre a nu sugera "referirea prioritară" la credinţa creştin-ortodoxă, şi subliminal băgat "universul", ca şi când ar fi ceva străin, S.F. dar totodată şi "vast, divers" (mai ales "divers"). În aceeaşi emisiune a intrat şi niţică propagandă catolică, sub forma de prezentare a unor monumente istorice şi un mini-interviu cu haştagul Francisc Doboş, găvăriciul lor. Deh, emisiunea (şi TVR-ul şi implicit guvernul...) cultivă "diversitatea". Pe vremuri (anii '90) când se numea "Lumină din Lumină" era mult mai combativă faţă de globalism şi prozelitism, nu ca acum - un fel de almanah.

Mda, trebuie să-i dăm totuşi dreptate* krautului, care foloseşte pluralul ("ambele popoare"), vorbind despre români şi repmoldoveni**. Pâi ultimii sunt altfel - mai isteţi, de nu vor ei cu Uia. Bine, au arătat-o cam neconvingător la alegerile de-acolo, mai mult de o treime votând ambiguu (cu "oligarhii şi pro-europeni/pro-vest şi cu intrare la Kremlin").
vorbim despre autodefinirea "moldovenilor", nu despre "cum ştim noi c-ar fi" ori "c-ar trebui să fie"
** care totuşi NU se autodefinesc români ci "moldoveni" (75,1%, români - doar 7%), conform ultimului recensământ


Or avea ureche neoconii pentru un early warning de-al lui conu Iancu C.?
La Zolfărino ghe vale,
Mere-un ghenăral călare
Și tot strigă-n gura mare:
- Împărache înălțache!
Pugne pașe, nu che bache,
Că-ți perzi cătagnele toake!
Mai degrabă nu...

Asasinii solitari clasificaţi drept "extremişti de dreapta" ( racistswhite suprematistsneofascistschristian fundamentalistsloose cannonsgun nuts...) au o caracteristică esenţială: nu li se poate atribui indubitabil nici apartenenţa certă şi prezentă la un "grup extremist" existent, şi nici vreo directivă (primită şi urmată) de la un asemenea eventual grup, spre a comite fapta. Ceea ce nu-i la fel la alte categorii (islamişti, extrema stângă). De unde şi dubiile întemeiate privind natura şi agenda reală a făptuitorilor şi organizatorilor.

Bucureştiul* bombardat nuclear din... "Deveselu" (and such - locaţii aflate mai la vest), în cazul în care ar ajunge ocupat de către cineva. Scenariul nu mi se mai pare SF, coroborându-l cu agenda neconstruirii de autostrăzi peste Carpaţi şi cu preferinţa investiţională intracarpatică.
* şi în general, "Regatul" (teritoriul RO extracarpatic)

Nu cred că sunt doar coincidenţe. Se multiplică atacurile propagandistice împotriva Ungariei. Vizibil şi în mass-media din RO ("Insolvenţa TV" dă tonul), ajută aici şi inabilităţile unor politicieni HUşi provocările generate de sabotorii din UDMR. Un nucleu suveranist central-est-european-italian dă coşmaruri globaliştilor. Viktor Orbán, descotoroseşte-te urgent de popa Tocheş, care a fost plantat pe lângă FIDESZ şi care compromite colaborarea RO cu vişegrazii.
la anul e "Trianon-100" dar şi an electoral în România...

Jaful Vestului în Europa de Est încă mai ţine doar cu acoperire mediatică, oengistică şi cu cozi de topor arvunite. În Africa nu prea mai ţine, se recurge la "trupe ONU"* şi Legiuni Străine cu blindate şi elicoptere, trădătorii locali fiind in clear and present danger din partea unor cetăţeni africani organizaţi militar.
* y compris România, care a trimis trupe în Mali (şi aici PSD-ALDE au căzut de acord - în CSA"Ţ" - cu krautul)

Maxim Mărturisitorul: "[...] îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou în credinţă (Pavel, Galateni 1,8)".

Echipele TV care au filmat în direct vandalizarea ministerului justiţiei* ar trebui trase la răspundere (contravenţională sau penală, după caz). Fiindcă sunt complici - aveau cunoştinţă** despre fapte ilegale în pregătire, n-au încercat să le împiedice şi nici n-au sesizat autorităţile. Cât timp vor mai fi "surprinse" autorităţile? Au auzit de camere de supraveghere şi de patrule discrete, în civil, în zonele critice?
* şi nu numai
** că doar nu erau să se filmeze şi când se hăhăiau cu ăia, pe drum, şi discutau despre ce avea să urmeze

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(martie-aprilie 2019)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: